Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ιαπωνία: Πέθανε σε ηλικία 116 ετών η γηραιότερη γυναίκα στη χώρα

Η γηραιό­τε­ρη γυναί­κα στην Ιαπω­νία πέθα­νε σήμε­ρα σε ηλι­κία 116 ετών, ανα­κοί­νω­σαν αξιω­μα­τού­χοι της πόλης όπου αυτή η γυναί­κα έζη­σε δύο παγκό­σμιους πολέμους.

Γεν­νη­μέ­νη το 1907, η Φού­σα Τατσού­μι είχε μεγα­λώ­σει τρία παι­διά με τον αγρό­τη σύζυ­γό της, κοντά στην Οσά­κα (δυτι­κή Ιαπω­νία), μετέ­δω­σε το τοπι­κό τηλε­ο­πτι­κό δίκτυο MBS μαζί με πλά­να της Τατσού­μι στο ανα­πη­ρι­κό αμα­ξί­διό της κατά τα τελευ­ταία της γενέ­θλια τον περα­σμέ­νο Απρίλιο.

«Η Τατσού­μι πέθα­νε σήμε­ρα σε ηλι­κία 116 ετών», επι­βε­βαί­ω­σε στο Γαλ­λι­κό Πρα­κτο­ρείο ένας δημο­τι­κός σύμ­βου­λος στην πόλη Κασιουά­ρα της Οσάκα.

«Θυμά­μαι ότι η κυρία Φού­σα Τατσού­μι ήταν σε καλή κατά­στα­ση», έγρα­ψε στο κοι­νω­νι­κό δίκτυο Χ ο κυβερ­νή­της της Οσά­κα Χιρο­φού­μι Γιο­σι­μού­ρα ενθυ­μού­με­νος την παρου­σία της σε μια γιορ­τή τον περα­σμέ­νο Σεπτέμ­βριο προς τιμήν της.

Η Ιαπω­νία είναι η δεύ­τε­ρη, μετά το Μονα­κό, χώρα με τους περισ­σό­τε­ρους αιω­νό­βιους, συγκε­κρι­μέ­να περισ­σό­τε­ρους από 47.000.

Η Φού­σα Τατσού­μι έγι­νε η γηραιό­τε­ρη κάτοι­κος του αρχι­πε­λά­γους μετά τον θάνα­το της Κάνε Τανά­κα πέρυ­σι σε ηλι­κία 119 ετών.

Η Κάνε Τανά­κα ανα­γνω­ρί­στη­κε τον Απρί­λιο του 2022 από τα Ρεκόρ Γκί­νες ως η γηραιό­τε­ρη της ανθρωπότητας.

Επί του παρό­ντος, αυτός ο «τίτλος» ανή­κει στην Ισπα­νί­δα που γεν­νή­θη­κε στις Ηνω­μέ­νες Πολι­τεί­ες Μαρία Μπρά­νιας, η οποία θα γίνει 117 ετών στις 4 Μαρ­τί­ου 2024.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο