Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Φοιτητές από όλη τη χώρα ταξίδευαν όλη τη νύχτα για να διαδηλώσουν στα Προπύλαια

Φοι­τη­τές από όλη τη χώρα, από την Κομο­τη­νή και τη Θεσ­σα­λο­νί­κη, μέχρι το Ηρά­κλειο και τα Χανιά ταξί­δευαν όλη νύχτα για να δια­δη­λώ­σουν στις 12 μ. στα Προπύλαια.

Με απο­φά­σεις των Φοι­τη­τι­κών τους Συλ­λό­γων θα δια­τρα­νώ­σουν την απο­φα­σι­στι­κό­τη­τα τους να μην κατα­τε­θεί το απα­ρά­δε­κτο νομο­σχέ­διο για τα ιδιω­τι­κά Πανεπιστήμια.

Ο Γιώρ­γος Μπα­λα­ντί­νος, μέλος του ΔΣ του Φοι­τη­τι­κού Συλ­λό­γου Νομι­κής ΔΠΘ, ανα­φέ­ρει: Οι φοι­τη­τές από τη Νομι­κή σχο­λή της Κομο­τη­νής που το προη­γού­με­νο διά­στη­μα ήρθα­με αντι­μέ­τω­ποι με την κατα­στο­λή, τη βία και τις συλ­λή­ψεις 18 συμ­φοι­τη­τών μας σήμε­ρα ξεκι­νά­με από την ακρι­τι­κή Θρά­κη με σκο­πό αύριο να βρε­θού­με στην Αθή­να, και να πάρου­με τη θέση μας πλάι σε εκα­το­ντά­δες φοι­τη­τι­κούς συλ­λό­γους και χιλια­δες φοι­τη­τές σε όλη τη χώρα, απέ­να­ντι σε αυτό το άδι­κο νομο­σχε­διο που έρχε­ται να κατα­φέ­ρει σημα­ντι­κό χτύ­πη­μα στα δικαιώ­μα­τα μας και στα πτυ­χία μας. Οι φοι­τη­τές δεν τρο­μο­κρα­τού­μα­στε, έχου­με δίκιο. Σήμε­ρα το παρου­σιά­ζου­νε, αύριο το στέλ­νου­με στα σκου­πί­δια. Όλοι και όλες αύριο στις 12 στα Προπυλαια!

Η Ηλέ­κτρα Ευαγ­γέ­λου, πρό­ε­δρος του ΦΣ Παι­δα­γω­γι­κού Δημο­τι­κής Εκπαί­δευ­σης ΑΠΘ, επι­ση­μαί­νει: Μέσα από τις μαζι­κές μας Γενι­κές Συνε­λεύ­σεις και τις απο­φά­σεις που πήρα­με, ξεκι­νά­με τώρα από τη Θεσ­σα­λο­νί­κη για να ενώ­σου­με τις φωνές μας με τους φοι­τη­τές και τις φοι­τή­τριες από όλη την Ελλά­δα στο πανελ­λα­δι­κό φοι­τη­τι­κό συλ­λα­λη­τή­ριο στις 12:00 στα Προ­πύ­λαια, για να κατα­δι­κά­σου­με γι’ άλλη μια φορά το απα­ρά­δε­κτο νομο­σχέ­διο που έφε­ρε σε δημό­σια δια­βού­λευ­ση σήμε­ρα η κυβέρ­νη­ση, όπως το κατα­δι­κά­σα­με και όλο το προη­γού­με­νο διά­στη­μα μέσα από τη δρά­ση μας, για­τί οι φοι­τη­τές διεκ­δι­κού­με πτυ­χία με αξία και πραγ­μα­τι­κά δημό­σιες και ουσια­στι­κά δωρε­άν σπουδές!

Η Δήμη­τρα Χατζη­βα­σί­λη, πρό­ε­δρος του Φοι­τη­τι­κού Συλ­λό­γου Νοση­λευ­τι­κής Λάρι­σας ανα­φέ­ρει: Οι φοι­τη­τές από τη Λάρι­σα συγκε­ντρω­θή­κα­με και είμα­στε έτοι­μοι για την κάθο­δο στην Αθή­να για να ενώ­σου­με τη φωνή μας με τους χιλιά­δες συμ­φοι­τη­τές μας που ένα μήνα τώρα δίνου­με έναν κοι­νό αγώ­να κόντρα στη διά­λυ­ση των πτυ­χί­ων μας και στο τσά­κι­σμα των σπου­δών μας. Το κάνα­με ξεκά­θα­ρο από τις πόλεις μας, θα το κάνου­με ξεκά­θα­ρο και σήμε­ρα από την Αθή­να ότι δε δεχό­μα­στε η παι­δεία να γίνει εμπό­ρευ­μα. Δίνου­με υπό­σχε­ση στην κυβέρ­νη­ση ότι δε θα κάνου­με βήμα πίσω! Κάθε προ­σπά­θεια συκο­φά­ντη­σης, κατα­στο­λής και εκβια­σμού του δίκαιου αγώ­να μας έχει πέσει στο κενό! Κάνου­με ξεκά­θα­ρο ότι όπο­τε κι αν τολ­μή­σει να φέρει το νομο­σχέ­διο θα μας βρει στο δρό­μο και όχι κλει­σμέ­νους στα σπί­τια μας!

Η Λίλη Ανα­στα­σο­πού­λου, πρό­ε­δρος του Φοι­τη­τι­κού Συλ­λό­γου του Τμή­μα­τος Φυσι­κής Ηρα­κλεί­ου Κρή­της, ανα­φέ­ρει: Είμα­στε εδώ, φοι­τη­τές από την Κρή­τη, στο λιμά­νι του Ηρα­κλεί­ου για να πάμε στην Αθή­να και να ενώ­σου­με τη φωνή μας με χιλιά­δες άλλους φοι­τη­τές στο πανελ­λα­δι­κό συλ­λα­λη­τή­ριο στις 12:00 στα Προ­πύ­λαια, όπου θα ξεκα­θα­ρί­σου­με ότι δε θα αφή­σου­με την αδι­κία να γίνει νόμο, δε θα αφή­σου­με να κατα­στρέ­ψουν την εργα­σια­κή μας προ­ο­πτι­κή, τα επαγ­γελ­μα­τι­κά μας δικαιώ­μα­τα και τα πτυ­χία μας και θα διεκ­δι­κή­σου­με απο­κλει­στι­κά δημό­σιες και δωρε­άν σπου­δές και πτυ­χία με αξία.

Ο Γιάν­νης Τζα­μα­λής, μέλος του Διοι­κη­τι­κού Συμ­βου­λί­ου του Ενιαί­ου Φοι­τη­τι­κού Συλ­λό­γου του Πολυ­τε­χνεί­ου Κρή­της τονί­ζει: Μετά από 4 βδο­μά­δες μαζι­κών Γενι­κών Συνε­λεύ­σε­ων, κατα­λή­ψε­ων, αλλά και δια­δη­λώ­σε­ων οι φοι­τη­τές από όλη τη χώρα, από τον Έβρο μέχρι την Κρή­τη, δίνου­με μαζι­κό “παρών” στο κέντρο της Αθή­νας όπου προει­δο­ποιού­με την κυβέρ­νη­ση να πάρει πίσω το νομο­σχέ­διο-έκτρω­μα, το οποίο σήμε­ρα παρου­σί­α­σε ο υπ. Παι­δεί­ας, αλλά και να διεκ­δι­κή­σου­με και να πού­με ξεκά­θα­ρα ότι εμείς ως φοι­τη­τές διεκ­δι­κού­με ένα καλό, σύγ­χρο­νο, δημό­σιο και δωρε­άν Πανε­πι­στή­μιο. Οι φοι­τη­τές από το λιμά­νι της Σού­δας, από τους Φοι­τη­τι­κούς Συλ­λό­γους του Πολυ­τε­χνεί­ου Κρή­της ετοι­μα­ζό­μα­στε να ανέ­βου­με μαζι­κά στο κέντρο της Αθή­νας για να δώσου­με κι εμείς το “παρών” σ’ αυτό το μεγα­λειώ­δες συλλαλητήριο.

Ο Δημή­τρης Κελε­σί­δης, πρό­ε­δρος του Φοι­τη­τι­κού Συλ­λό­γου ΠΤΔΕ Ιωαν­νί­νων σημεί­ω­σε: Αυτή τη στιγ­μή απο­χω­ρούν οι φοι­τη­τές από τα Γιάν­νε­να για το πανελ­λα­δι­κό συλ­λα­λη­τή­ριο στην Αθή­να. Μέσα από μαζι­κές Γενι­κές Συνε­λεύ­σεις το προη­γού­με­νο διά­στη­μα οι φοι­τη­τές κατα­δι­κά­ζουν το νομο­σχέ­διο. Συμ­με­τέ­χου­με σήμε­ρα στο πανελ­λα­δι­κό συλ­λα­λη­τή­ριο στα Προ­πύ­λαια. Ο υπουρ­γός χθες παρου­σί­α­σε το νομο­σχέ­διο, σήμε­ρα οι φοι­τη­τές το απορ­ρί­πτουν μαζι­κά! Ραντε­βού στις 12:00 στα Προπύλαια!

 

ΙΔΕΕΣ και «ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ» που άλλα­ξαν το ποδό­σφαι­ρο – Γιάν­νης Γεωργάκης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο