Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ιμπεριαλιστική σύγκρουση: Διάγγελμα Πούτιν προς τον ρωσικό λαό στις 21 Φεβρουαρίου ανακοίνωσε η Μόσχα

Ο Ρώσος πρό­ε­δρος Βλα­ντί­μιρ Πού­τιν θα απευ­θύ­νει στις 21 Φεβρουα­ρί­ου διάγ­γελ­μα προς τον ρωσι­κό λαό, δηλα­δή τρεις μέρες πριν την πρώ­τη επέ­τειο της εισβο­λής του ρωσι­κού στρα­τού στην Ουκρα­νία, ανα­κοί­νω­σε σήμε­ρα το Κρεμλίνο.

«Την 21η Φεβρουα­ρί­ου ο πρό­ε­δρος της Ρωσι­κής Ομο­σπον­δί­ας θα μιλή­σει στην Ομο­σπον­δια­κή Συνέ­λευ­ση» (η οποία συγκρο­τεί­ται από την Κρα­τι­κή Δού­μα (κάτω βου­λή) και το Συμ­βού­λιο της Ομο­σπον­δί­ας (άνω βου­λή)»), δήλω­σε ο εκπρό­σω­πος τύπου του Ρώσου προ­έ­δρου Ντμί­τρι Πεσκόφ στους δημο­σιο­γρά­φους, προ­σθέ­το­ντας ότι η ομι­λία θα αφο­ρά «την τρέ­χου­σα κατά­στα­ση», συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νης της ρωσι­κής στρα­τιω­τι­κής επέμ­βα­σης στην Ουκρα­νία και της κοι­νω­νι­κο­οι­κο­νο­μι­κής κατά­στα­σης στη Ρωσία.

Ο Πεσκόφ δήλω­σε ότι η ομι­λία θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί στο Gostiny Dvor, μια αίθου­σα συνε­δρί­ων κοντά στην Κόκ­κι­νη Πλα­τεία, στο κέντρο της Μόσχας.

Παρα­δο­σια­κά, ο Βλα­ντι­μίρ Πού­τιν απευ­θύ­νει κάθε χρό­νο διάγ­γελ­μα για την κατά­στα­ση του έθνους στους Ρώσους βου­λευ­τές, στο οποίο κάνει ανα­σκό­πη­ση του περα­σμέ­νου έτους και καθο­ρί­ζει νέες στρα­τη­γι­κές κατευθύνσεις.

Ωστό­σο το 2022, η ομι­λία ακυ­ρώ­θη­κε λόγω της έναρ­ξης των ρωσι­κών στρα­τιω­τι­κών επι­χει­ρή­σε­ων στην Ουκρα­νία.  Σήμε­ρα ο Ντμί­τρι Πεσκόφ δήλω­σε ότι οι Ρώσοι στρα­τιω­τι­κοί που συμ­με­τέ­χουν στις επι­χει­ρή­σεις στην Ουκρα­νία θα προ­σκλη­θούν «σίγου­ρα» στην ομι­λία της 21ης Φεβρουαρίου.

Στο ερώ­τη­μα, αν θα δια­πι­στευ­θούν ξένοι δημο­σιο­γρά­φοι στην αίθου­σα που θα απευ­θύ­νει το διάγ­γελ­μα ο Ρώσος πρό­ε­δρος, ο εκπρό­σω­πος του Κρεμ­λί­νου είπε: «Προς το παρόν τέτοια από­φα­ση δεν υπάρ­χει, θα ενημερώσουμε».

Αλή­θειες και ψέμα­τα για το λιμό στην Ουκρα­νία, Νίκος Μόττας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο