Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ινδία: 17 εργάτες έχασαν τη ζωή τους από κατάρρευση γερανού

Του­λά­χι­στον 17 εργα­ζό­με­νοι σκο­τώ­θη­καν όταν κατέρ­ρευ­σε γερα­νός κατά τη διάρ­κεια έργων οδο­ποι­ί­ας και κατα­σκευ­ής γέφυ­ρας στη δυτι­κή πολι­τεία Μαχα­ρά­στρα της Ινδί­ας, σύμ­φω­να με νεό­τε­ρο απο­λο­γι­σμό που έδω­σαν στη δημο­σιό­τη­τα οι τοπι­κές αρχές.

Ο γερα­νός έπε­σε μέσα στη νύχτα πάνω σε μεγά­λες κολό­νες μπε­τόν, εκτο­ξεύ­ο­ντας συντρίμ­μια τα οποία σκό­τω­σαν εργά­τες κοντά στη Σαχά­πουρ, περί­που 80 χιλιό­με­τρα από την πολι­τεια­κή πρω­τεύ­ου­σα Μουμπάι.

Σωστι­κά συνερ­γεία προ­σπα­θούν να ανα­σύ­ρουν τα θύμα­τα και μέχρι στιγ­μής έχουν βρε­θεί τα πτώ­μα­τα 17 εργα­ζό­με­νων στο εργο­τά­ξιο, σύμ­φω­να με αξιω­μα­τού­χο της εθνι­κής υπη­ρε­σί­ας αντι­με­τώ­πι­σης καταστροφών.

Τρεις τραυ­μα­τί­ες δια­κο­μί­στη­καν σε νοσοκομείο.

Τα αίτια της κατάρ­ρευ­σης του πελώ­ριου γερα­νού δεν είναι ακό­μη σαφή.

Ο αυτο­κι­νη­τό­δρο­μος Σαμ­ρού­ντι, που θα συν­δέ­σει τη Μου­μπάι με τη Ναγκ­πούρ, εγγρά­φε­ται σε σει­ρά έργων υπο­δο­μής στη χώρα με ταχεία οικο­νο­μι­κή ανάπτυξη.

Ο ομο­σπον­δια­κός πρω­θυ­πουρ­γός Ναρέ­ντρα Μόντι εξέ­φρα­σε την «οδύ­νη» του για το δυστύ­χη­μα και τα «πιο βαθιά συλ­λυ­πη­τή­ριά του» στις οικο­γέ­νειες των εργα­ζο­μέ­νων που σκο­τώ­θη­καν μέσω X (του πρώ­ην Twitter). Ανα­κοί­νω­σε χρη­μα­τι­κό βοή­θη­μα με αξία 200.000 ρου­πί­ες [σ.σ. κάπου 2.200 ευρώ] στις οικο­γέ­νειες των θανό­ντων και 50.000 ρου­πί­ες (περί­που 550 ευρώ) στους τραυματίες.

Ο κ. Μόντι επρό­κει­το σήμε­ρα να εγκαι­νιά­σει άλλα έργα υπο­δο­μής στη Μαχαράστρα.

Δυστυ­χή­μα­τα αυτής της φύσης είναι συγκρι­τι­κά συχνά στην Ινδία.

Τον Οκτώ­βριο του 2022, 130 άνθρω­ποι σκο­τώ­θη­καν στην πολι­τεία Γκου­τζα­ράτ (βορειο­δυ­τι­κά), όταν κατέρ­ρευ­σε γέφυρα.

Το 2016, κατάρ­ρευ­ση γέφυ­ρας σε πολυ­σύ­χνα­στο δρό­μο στην Καλ­κού­τα στοί­χι­σε τη ζωή σε 26 ανθρώπους.

 

Κώστας Καρυω­τά­κης ΑΠΑΝΤΑ μια άλλη ανάγνωση

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο