Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ινδονησία: Σε τρία τμήματα έσπασε το υποβρύχιο, νεκρά και τα 53 μέλη του πληρώματός του

Το Πολε­μι­κό Ναυ­τι­κό της Ινδο­νη­σί­ας ανα­κοί­νω­σε σήμε­ρα ότι εντο­πί­στη­κε το υπο­βρύ­χιο που βυθί­στη­κε στα ανοι­χτά του Μπα­λί την περα­σμέ­νη εβδο­μά­δα, επι­βε­βαιώ­νο­ντας ότι και τα 53 μέλη του πλη­ρώ­μα­τός του είναι νεκρά.

Το υπο­βρύ­χιο, το οποίο έσπα­σε σε τρία κομ­μά­τια, βρέ­θη­κε στον βυθό στη Θάλασ­σα του Μπα­λί, είπε ο αρχη­γός του Γενι­κού Επι­τε­λεί­ου Ναυ­τι­κού, Γιού­ντο Μαργκόνο.

Ο επι­κε­φα­λής των Ενό­πλων Δυνά­με­ων της Ινδο­νη­σί­ας, Χάντι Τζα­τζά­ντο, επι­βε­βαί­ω­σε στους δημο­σιο­γρά­φους ότι και τα 53 μέλη του πλη­ρώ­μα­τος σκο­τώ­θη­καν. «Με βάση όλα τα στοι­χεία, μπο­ρού­με να δηλώ­σου­με ότι το KRI Nanggala βυθί­στη­κε και όλο το πλή­ρω­μά του σκο­τώ­θη­κε», είπε ο Τζατζάντο.

Τα σωστι­κά συνερ­γεία εντό­πι­σαν επί­σης διά­φο­ρα αντι­κεί­με­να, μετα­ξύ των οποί­ων και ένα σωσί­βιο, που πιστεύ­ουν ότι ανή­καν στο πλή­ρω­μα του 44χρονου KRI Nanggala-402, η επα­φή με το οποίο χάθη­κε την περα­σμέ­νη Τετάρ­τη, ενώ ετοι­μα­ζό­ταν να εκτο­ξεύ­σει μια τορ­πί­λη, στο πλαί­σιο άσκησης.

Σύμ­φω­να με τον Τζα­τζά­ντο, το υπο­βρύ­χιο έχει κοπεί στα τρία: το πρυ­μναίο τμή­μα, το κύτος και το κεντρι­κό τμή­μα, το οποίο φέρει ρωγμές.

Ο πρό­ε­δρος Τζό­κο Βιντό­ντο συλ­λυ­πή­θη­κε τις οικο­γέ­νειες των ναυ­τι­κών. «Όλοι εμείς οι Ινδο­νή­σιοι εκφρά­ζου­με τη βαθύ­τα­τη θλί­ψη μας για την τρα­γω­δία, ιδί­ως στις οικο­γέ­νειες του πλη­ρώ­μα­τος του υπο­βρυ­χί­ου», τόνισε.

Οι δια­σώ­στες ανέ­φε­ραν το Σάβ­βα­το ότι είχαν βρει διά­φο­ρα αντι­κεί­με­να, όπως ένα κομ­μά­τι από χαλά­κι προ­σευ­χής και ένα μπου­κά­λι με λιπα­ντι­κό για το περι­σκό­πιο, γεγο­νός που οδη­γού­σε στο συμπέ­ρα­σμα ότι το υπο­βρύ­χιο είχε σπά­σει στη μέση. Ο Μαρ­γκό­νο είχε δηλώ­σει επί­σης ότι το σόναρ εντό­πι­σε ένα αντι­κεί­με­νο που έμοια­ζε με το υπο­βρύ­χιο σε βάθος 850 μέτρων.

Φώτης Αγγου­λές, ο προ­λε­τά­ριος ποιητής

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο