Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ισπανία: Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των νεκρών από φωτιά που ξέσπασε σε κλαμπ στη Μούρθια

Του­λά­χι­στον 13 άνθρω­ποι έχα­σαν τη ζωή τους από φωτιά που ξέσπα­σε σε νυχτε­ρι­νό κέντρο στη Μούρ­θια (νοτιο­α­να­το­λι­κή Ισπα­νία), όπως ανέ­φε­ραν σήμε­ρα οι υπη­ρε­σί­ες έκτα­κτης ανά­γκης, προ­σθέ­το­ντας πως οι δια­σώ­στες εξα­κο­λου­θούν να ανα­ζη­τούν αγνο­ου­μέ­νους μετά την πυρκαγιά.

Έξω από το κλαμπ, νέοι αγκα­λιά­ζο­νταν, συγκλο­νι­σμέ­νοι, καθώς περί­με­ναν να μάθουν νέα για τη φωτιά που ξέσπα­σε τις πρώ­τες πρω­ι­νές ώρες στην Ατα­λά­γιας, στα περί­χω­ρα της πόλης.

“Νομί­ζω πως φύγα­με 30 δευ­τε­ρό­λε­πτα με ένα λεπτό πριν χτυ­πή­σει ο συνα­γερ­μός και όλα τα φώτα έσβη­σαν και άνθρω­ποι φώνα­ζαν πως ξέσπα­σε φωτιά”, δήλω­σε ένας επι­ζών, που δεν έδω­σε το όνο­μά του.

“Πέντε μέλη της οικο­γέ­νειάς μου και δύο φίλοι αγνοούνται”.

Σύμ­φω­να με τα ισπα­νι­κά ΜΜΕ, αρκε­τοί νεκροί ήταν από μια ομά­δα που γιόρ­τα­ζε γενέθλια.

Ο Ντιέ­γκο Σεράλ, από την Εθνι­κή Αστυ­νο­μία της Ισπα­νί­ας, δήλω­σε στους δημο­σιο­γρά­φους πως οι νεκροί εντο­πί­στη­καν στο νυχτε­ρι­νό κέντρο Fonda Milagros, ένα από τρία γει­το­νι­κά κλαμπ, που υπέ­στη τις μεγα­λύ­τε­ρες ζημιές από την πυρ­κα­γιά, περι­λαμ­βα­νο­μέ­νης της κατάρ­ρευ­σης της ορο­φής του, πρόσθεσε.

Η κατάρ­ρευ­ση δυσκο­λεύ­ει τις προ­σπά­θειες να εντο­πι­στούν τα θύμα­τα και είναι δύσκο­λο να προσ­διο­ρι­στεί από πού ακρι­βώς ξεκί­νη­σε η φωτά, είπε.

Οι ερευ­νη­τές της αστυ­νο­μί­ας δεν μπό­ρε­σαν ακό­μη να απο­κτή­σουν πρό­σβα­ση στο σημείο λόγω των υψη­λών θερ­μο­κρα­σιών και του κιν­δύ­νου κατάρρευσης.

Η ταυ­το­ποί­η­ση των πτω­μά­των θα πάρει και­ρό, είπε ο Σεράλ. Σύμ­φω­να με τις υπη­ρε­σί­ες έκτα­κτης ανά­γκης ο απο­λο­γι­σμός, ο οποί­ος αυξά­νε­ται διαρ­κώς, έχει φθά­σει τους 13 νεκρούς. Τα αίτια της φωτιάς διερευνώνται.

Νωρί­τε­ρα, ο δήμαρ­χος της Μούρ­θια Χοσέ Μπα­γιέ­στα δήλω­σε στους δημο­σιο­γρά­φους πως επτά πτώ­μα­τα είχαν βρε­θεί στο ίδιο σημείο στον πρώ­το όρο­φο, όπου ξέσπα­σε η φωτιά περί­που στις 6.00 π.μ.

Εκπρό­σω­πος του νυχτε­ρι­νού κέντρου Teatre, η Μαρία Ντο­λό­ρες Αλμπε­γιάν, δήλω­σε στους δημο­σιο­γρά­φους πως η πυρ­κα­γιά ξέσπα­σε στο γει­το­νι­κό κλαμπ Fonda Milagros, προ­τού επε­κτα­θεί στα άλλα δύο παρα­κεί­με­να κλαμπ.

Ο Μπα­γιέ­στα κήρυ­ξε τρι­ή­με­ρο πέν­θος. Η σημαία κυμα­τί­ζει μεσί­στια έξω από το δημαρ­χείο της Μούρθια.

Τέσ­σε­ρις άνθρω­ποι έχουν δια­κο­μι­στεί στο νοσο­κο­μείο με ανα­πνευ­στι­κά προ­βλή­μα­τα λόγω εισπνο­ής καπνού.

 

Βλα­ντί­μιρ Μαγια­κόφ­σκι: «Ωδή στην Επανάσταση»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο