Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ισπανία: Κατασχέθηκε ποσότητα ρεκόρ 9,5 τόνων κοκαΐνης που προερχόταν από τον Ισημερινό

Η αστυ­νο­μία και οι τελω­νεια­κές αρχές της Ισπα­νί­ας ανα­κοί­νω­σαν σήμε­ρα την κατά­σχε­ση σχε­δόν 9,5 τόνων κοκα­ΐ­νης που προ­ερ­χό­ταν από τον Ιση­με­ρι­νό, σημειώ­νο­ντας ότι πρό­κει­ται για το μεγα­λύ­τε­ρο φορ­τίο που έχει κατα­σχε­θεί ποτέ στη χώρα.

Η κατά­σχε­ση αυτή έγι­νε προ­χθές, Τετάρ­τη, στο λιμά­νι Αλχε­θί­ρας, στη νότια Ισπα­νία, και συνι­στά “το μεγα­λύ­τε­ρο φορ­τίο κρυμ­μέ­νης κοκα­ΐ­νης (που έχει εντο­πι­στεί) στην Ισπα­νία μέχρι σήμε­ρα”: 9.436 κιλά βρέ­θη­καν κρυμ­μέ­να σε τελά­ρα με μπα­νά­νες σε εμπο­ρευ­μα­το­κι­βώ­τιο-ψυγείο, διευ­κρί­νι­σαν οι αρχές.

Η επι­χεί­ρη­ση αυτή συνι­στά “άνευ προη­γου­μέ­νου πλήγ­μα σε μια από τις μεγα­λύ­τε­ρες εγκλη­μα­τι­κές οργα­νώ­σεις, σε παγκό­σμιο επί­πε­δο, στη δια­κί­νη­ση της κοκα­ΐ­νης, της οποί­ας παρα­λή­πτες ήταν τα βασι­κά εγκλη­μα­τι­κά δίκτυα στην Ευρώ­πη”, ανα­φέ­ρε­ται στην ανα­κοί­νω­ση, στην οποία δεν κατο­νο­μά­ζε­ται η οργά­νω­ση αυτή.

Τα λογό­τυ­πα πάνω από 30 ευρω­παϊ­κών εγκλη­μα­τι­κών οργα­νώ­σε­ων, παρα­λη­πτών της απο­στο­λής, εντο­πί­στη­καν σε αυτό το φορτίο.

Η οργά­νω­ση που ήταν επι­φορ­τι­σμέ­νη με τη μετα­φο­ρά αυτή μπο­ρού­σε να απο­στέλ­λει 40 κοντέι­νερ τον μήνα στην Ευρώ­πη και “διέ­θε­τε ευρύ εμπο­ρι­κό δίκτυο για την απο­στο­λή εμπο­ρευ­μα­το­κι­βω­τί­ων από τον Ιση­με­ρι­νό στην Ισπα­νία”, χρη­σι­μο­ποιώ­ντας επί­σης το λιμά­νι του Βίγο, στο βορειο­δυ­τι­κό τμή­μα της Ισπανίας.

Η αστυ­νο­μία δεν ανα­κοί­νω­σε καμία σύλ­λη­ψη στη διάρ­κεια της επι­χεί­ρη­σης αυτής.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο