Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ισραήλ: Νέες προσπάθειες φίμωσης κομμουνιστή βουλευτή που αγωνίζεται ενάντια στη σφαγή στη Γάζα

Συνε­χί­ζο­νται πολύ­μορ­φα οι προ­σπά­θειες φίμω­σης του κομ­μου­νι­στή βου­λευ­τή Όφερ Κασίφ, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚ Ισρα­ήλ και βου­λευ­τή του Χαντάς (Δημο­κρα­τι­κό Μέτω­πο για την Ειρή­νη και την Ισό­τη­τα) που αγω­νί­ζε­ται ενά­ντια στη σφα­γή του Παλαι­στι­νια­κού λαού στη Γάζα.

Με αφορ­μή τη δήλω­ση στή­ρι­ξης του Όφ. Κασίφ της προ­σφυ­γής της Ν. Αφρι­κής στο Διε­θνές Ποι­νι­κό Δικα­στή­ριο της Χάγης που κατη­γο­ρεί το Ισρα­ήλ για γενο­κτο­νία, ο επι­κε­φα­λής του ακρο­δε­ξιού κόμ­μα­τος «Beitenu» συγκε­ντρώ­νει υπο­γρα­φές για την απο­πο­μπή του Κασίφ από την ισραη­λι­νή Κνεσέτ.

Ο Κασίφ σε ανάρ­τη­σή του στο Χ σήμε­ρα το πρωί, ανέ­φε­ρε: «Το συνταγ­μα­τι­κό μου καθή­κον είναι προς την ισραη­λι­νή κοι­νω­νία και όλους τους κατοί­κους της, όχι σε μια κυβέρ­νη­ση της οποί­ας τα μέλη και ο συνα­σπι­σμός της ζητούν εθνο­κά­θαρ­ση και ακό­μη και πραγ­μα­τι­κή γενο­κτο­νία. Αυτοί είναι που πλή­γω­σαν τη χώρα και τους ανθρώ­πους, είναι αυτοί που οδή­γη­σαν τη Νότια Αφρι­κή να στρα­φεί στη Χάγη, όχι εγώ και οι φίλοι μου.

Και όταν η κυβέρ­νη­ση ενερ­γεί ενα­ντί­ον της κοι­νω­νί­ας, του κρά­τους και των πολι­τών του, ειδι­κά όταν τους θυσιά­ζει και δια­πράτ­τει εγκλή­μα­τα στο όνο­μά τους στον βωμό της δια­τή­ρη­σης της ύπαρ­ξής της, είναι δικαί­ω­μα μου, ακό­μη και καθή­κον μου, να προει­δο­ποι­ή­σω για αυτό και να κάνω ό,τι μπο­ρώ. εντός του νόμου για να το σταματήσει.

Δεν θα εγκα­τα­λεί­ψω τον αγώ­να για την ύπαρ­ξή μας ως ηθι­κής κοι­νω­νί­ας. Αυτός είναι ο αλη­θι­νός πατριω­τι­σμός — όχι πολέ­μους εκδί­κη­σης και εκκλή­σεις για εξό­ντω­ση, χωρίς περιτ­τή αιμα­το­χυ­σία και καμία θυσία απα­χθέ­ντων πολι­τών και στρα­τιω­τών σε ψεύ­τι­κους πολέμους».

«Πρέ­πει σύντο­μα να βρε­θεί έξω από την Κνε­σέτ και κατά προ­τί­μη­ση έξω από τα σύνο­ρα του κρά­τους του Ισρα­ήλ», έγρα­ψε ο Οντέτ Φοντέρ, ακρο­δε­ξιός εταί­ρος του Ισραη­λι­νού πρω­θυ­πουρ­γού, ξεκι­νώ­ντας τη δια­δι­κα­σία συγκέ­ντρω­σης υπογραφών.

Σε συν­θή­κες που το ισραη­λι­νό κρά­τος επι­χει­ρεί με κάθε τρό­πο να επι­βά­λει σιω­πη­τή­ριο εντός συνό­ρων για το έγκλη­μα στη Γάζα και τη δολο­φο­νι­κή πολι­τι­κή κατά του Παλαι­στι­νια­κού λαού, την οποία πλη­ρώ­νει και ο ισραη­λι­νός λαός, το ΚΚ Ισρα­ήλ αγω­νί­ζε­ται, καταγ­γέλ­λει τη σφα­γή σε βάρος των Παλαι­στι­νί­ων και τονί­ζει με θάρ­ρος ότι ο μόνος δρό­μος για να ζήσουν ειρη­νι­κά οι δύο λαοί είναι να τερ­μα­τι­στεί η κατο­χή της Παλαιστίνης.

Για τη δρά­ση του και τη θέση του αυτή αντι­με­τω­πί­ζει απα­γο­ρεύ­σεις και πολι­τι­κές διώ­ξεις, όπως οι ποι­νές απο­μά­κρυν­σης από τις συνε­δριά­σεις του ισραη­λι­νού κοι­νο­βου­λί­ου και περι­κο­πής της βου­λευ­τι­κής απο­ζη­μί­ω­σης που επι­βλή­θη­καν στον Όφερ Κασίφ και την Αϊντα Τού­μα — Σου­λεϊ­μάν, μέλη του ΠΓ της ΚΕ του Κόμ­μα­τος και βου­λευ­τές του Χαντάς.

Πηγή: 902.gr

Να ακου­στεί μέχρι τη Γάζα: ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο