Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ισραήλ: Συγκεντρώσεις σε Τελ Αβίβ, Ιερουσαλήμ και Χάιφα ενάντια στην σφαγή στη Γάζα

Δεκά­δες συγκε­ντρώ­σεις δια­μαρ­τυ­ρί­ας κατά των στρα­τιω­τι­κών επι­θέ­σε­ων στην Γάζα πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­καν χθες και προ­χθές σε πόλεις του Ισρα­ήλ, έπει­τα από κάλε­σμα της «Χαντάς» (Δημο­κρα­τι­κό Μέτω­πο για την Ειρή­νη και την Ισότητα).

Στο Τελ Αβίβ, υπό το σύν­θη­μα «Στα­μα­τή­στε την φωτιά», δια­δη­λω­τές συγκε­ντρώ­θη­καν χθες έξω από τα κεντρι­κά γρα­φεία του κυβερ­νώ­ντος κόμ­μα­τος Λικούντ ζητώ­ντας την άμε­ση παύ­ση των εχθροπραξιών.

Στην Ιερου­σα­λήμ πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε πορεία προς την κεντρι­κή πλα­τεία Σιών όπου οι αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις διέ­λυ­σαν βίαια τους δια­δη­λω­τές, συλ­λαμ­βά­νο­ντας μια νεα­ρή γυναίκα.

protest israel 3

Παρό­μοιες συγκε­ντρώ­σεις έγι­ναν στην Χάι­φα και σε μια σει­ρά πόλεις που κατοι­κού­νται από Άρα­βες και Ισραη­λι­νούς. Στην Τζά­φα, τη Ράμ­λα και τη Λοντ, εκα­το­ντά­δες αρα­βό­φω­νοι κάτοι­κοι πραγ­μα­το­ποί­η­σαν δια­μαρ­τυ­ρί­ες ενά­ντια στην κατο­χή, δεχό­με­νοι επί­θε­ση από ακρο­δε­ξιές συμ­μο­ρί­ες. Στο Λοντ, νεκρός από ισραη­λι­νά πυρά έπε­σε ο 25χρονος Μού­σα Χασόν, ένας 20χρονος τραυ­μα­τί­στη­κε και δεκά­δες Άρα­βες συνε­λή­φθη­σαν από την αστυνομία.

Σε ανα­κοί­νω­ση της η «Χαντάς» – της οποί­ας βασι­κή πολι­τι­κή δύνα­μη είναι το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα του Ισρα­ήλ – ζητά την άμε­ση παύ­ση των ισραη­λι­νών βομ­βαρ­δι­σμών στη Γάζα, το τέλος της κατο­χής και την δημιουρ­γία ενός Παλαι­στι­νια­κού κρά­τους δίπλα σε αυτό του Ισρα­ήλ, με πρω­τεύ­ου­σα την Ανα­το­λι­κή Ιερουσαλήμ.

Η «Χαντάς» καλεί τον λαό, Ισραη­λι­νούς και Άρα­βες, σε μαζι­κές δια­μαρ­τυ­ρί­ες ενά­ντια στην πολε­μο­χα­ρή πολι­τι­κή της ακρο­δε­ξιάς κυβέρ­νη­σης Νετα­νιά­χου, προ­σθέ­το­ντας την ανά­γκη να απο­φευ­κτούν οποιεσ­δή­πο­τε επι­θέ­σεις σε αμάχους.

idcommunism.com

ΚΚ Ισρα­ήλ- Χαντάς: «Ο Νετα­νιά­χου μας σέρ­νει σε έναν επι­κίν­δυ­νο πόλε­μο που θα προ­ξε­νή­σει κατα­στρο­φή στους δύο λαούς»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο