Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ισραήλ — Χαμάς: Ξεπεράστηκαν τα προβλήματα — Συμφωνία για την απελευθέρωση 20 ομήρων και 39 Παλαιστινίων

Το πρό­βλη­μα που οδή­γη­σε στην καθυ­στέ­ρη­ση της απε­λευ­θέ­ρω­σης των ομή­ρων από τη Χαμάς επι­λύ­θη­κε με τη μεσο­λά­βη­ση της Αιγύ­πτου, ανέ­φε­ρε ένας Παλαι­στί­νιος αξιωματούχος.

Ένας εκπρό­σω­πος του υπουρ­γεί­ου Εξω­τε­ρι­κών του Κατάρ επι­βε­βαί­ω­σε ότι ξεπε­ρά­στη­καν τα εμπό­δια, κατό­πιν επι­κοι­νω­νί­ας αξιω­μα­τού­χων του Κατάρ και της Αιγύ­πτου. «Από­ψε το βρά­δυ» ανα­μέ­νε­ται να απε­λευ­θε­ρω­θούν συνο­λι­κά 20 όμη­ροι, οι 13 εκ των οποί­ων είναι Ισραη­λι­νοί, πρόσθεσε.

Από την πλευ­ρά του Ισρα­ήλ, θα απο­φυ­λα­κι­στούν 39 Παλαι­στί­νιοι κρατούμενοι.

Η Χαμάς επι­βε­βαί­ω­σε επί­σης ότι η απε­λευ­θέ­ρω­ση της δεύ­τε­ρης ομά­δας των ομή­ρων θα γίνει από­ψε και εξέ­φρα­σε ευχα­ρι­στί­ες προς την Αίγυ­πτο και το Κατάρ επει­δή δια­σφά­λι­σαν ότι θα συνε­χι­στεί η προ­σω­ρι­νή εκε­χει­ρία με το Ισραήλ.

Η Χαμάς δημοσιοποιεί τη λίστα με τον δεύτερο γύρο των Παλαιστινίων κρατουμένων που πρόκειται να απελευθερωθούν

Η Χαμάς δημο­σί­ευ­σε τη λίστα με τον δεύ­τε­ρο γύρο των Παλαι­στι­νί­ων κρα­του­μέ­νων που ανα­μέ­νε­ται να απε­λευ­θε­ρω­θούν αργό­τε­ρα σήμε­ρα. Η λίστα περι­λαμ­βά­νει τα ονό­μα­τα έξι γυναι­κών και 33 παιδιών.

Ο Majed Al Ansari, εκπρό­σω­πος του Υπουρ­γεί­ου Εξω­τε­ρι­κών του Κατάρ, επι­βε­βαί­ω­σε σε ανάρ­τη­σή του στο X ότι μετα­ξύ αυτών που θα απε­λευ­θε­ρω­θούν από τις ισραη­λι­νές φυλα­κές είναι «33 παι­διά και έξι γυναίκες».

Μετα­ξύ των Ισραη­λι­νών αιχ­μα­λώ­των που πρό­κει­ται να απε­λευ­θε­ρω­θούν από τη Γάζα αργό­τε­ρα σήμε­ρα είναι οκτώ παι­διά, πέντε γυναί­κες και επτά ξένοι υπή­κο­οι, πρόσθεσε.

 

Να ακου­στεί μέχρι τη Γάζα: ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο