Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ιστορική πρόκριση του ΠΑΟΚ στους «8» του Europa Conference League

Μεγά­λη πρό­κρι­ση με τερά­στια οφέ­λη για το ελλη­νι­κό ποδό­σφαι­ρο πέτυ­χε ο ΠΑΟΚ από­ψε στην βελ­γι­κή πόλη Γάν­δη νικώ­ντας με 2–1 την τοπι­κή ομά­δα και εξα­σφα­λί­ζο­ντας τη συμ­με­το­χή του στην προη­μι­τε­λι­κή φάση του Europa Conference League παί­ζο­ντας μετά από 48 χρό­νια στη φάση των “8” μιας ευρω­παϊ­κής διοργάνωσης.

Ουσια­στι­κός και “δια­βα­σμέ­νος” ο ΠΑΟΚ κατά­φε­ρε να πετύ­χει ένα γκολ σε κάθε ημί­χρο­νο και να εξου­θε­νώ­σει τους Bέλ­γους μέσα στη δική τους έδρα με ψυχο­λο­γι­κά απο­θέ­μα­τα και άρι­στη δια­χεί­ρι­ση του παιχνιδιού.

Με επι­θε­τι­κό πνεύ­μα και γρή­γο­ρο ρυθ­μό η γηπε­δού­χος Γάν­δη πίε­σε στο πρώ­το 15λεπτο τον ΠΑΟΚ και δημιούρ­γη­σε ήδη σε αυτό το διά­στη­μα, δύο καλές ευκαι­ρί­ες για να ανοί­ξει το σκορ.

Η πρώ­τη έγι­νε μόλις στο 6′ όταν από δια­γώ­νιο σουτ του Τισου­ντά­λι η μπά­λα πέρα­σε ελά­χι­στα άουτ από την εστία του Έλλη­να γκολκίπερ.

Δύο λεπτά αργό­τε­ρα ένα σουτ Τισου­ντά­λι, μετά από πάσα του Σάμουάζ πέρα­σε και αυτό άουτ. Ο ΠΑΟΚ ευτύ­χη­σε να πάρει προ­βά­δι­σμα με γκολ του Κρέ­σπο με κοντι­νό σουτ, στο 20′ σε μία φάση γενι­κής σύγ­χυ­σης στην άμυ­να των Βέλ­γων όπου δεν μπό­ρε­σαν να απο­μα­κρύ­νουν οι  γηπε­δού­χοι την μπά­λα μετά από κόρ­νερ του Μουργκ.

Ο ΠΑΟΚ αφού αντι­πα­ρήλ­θε την πίε­ση των Βέλ­γων και άρχι­σε να πει­θαρ­χεί και να ηρε­μεί το παι­χνί­δι του, στο 77′ βρή­κε δεύ­τε­ρο γκολ με υπέ­ρο­χο αρι­στε­ρό σουτ του Ντά­γκλας Αου­γκού­στο στην γωνία, μετά από ασίστ του Βιερίνια. 

Οι πιθα­νοί αντί­πα­λοι του ΠΑΟΚ στους «8»

Σήμε­ρα (Παρα­σκευή 18/3) θα γίνει στη Νιόν της Γαλ­λί­ας η κλή­ρω­ση για τα ζευ­γά­ρια των προη­μη­τε­λι­κών. Οι αγώ­νες της προη­μι­τε­λι­κής φάσης του Conference League θα διε­ξα­χθούν στις 7 και 14 Απριλίου.

Ανα­λυ­τι­κά οι επτά πιθα­νοί αντί­πα­λοι του ΠΑΟΚ στα προη­μι­τε­λι­κά του Conference League είναι οι εξής:

ΜΠΟΝΤΟ ΓΚΛΙΜΤ
ΣΛΑΒΙΑ ΠΡΑΓΑΣ
ΜΑΡΣΕΪΓ
ΛΕΣΤΕΡ
ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ
ΡΟΜΑ
ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο