Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται από το μεσημέρι

Ισχυ­ρά και­ρι­κά φαι­νό­με­να ανα­μέ­νο­νται κατά το υπό­λοι­πο της σημε­ρι­νής μέρας και έως το πρωί της Τετάρ­της, σύμ­φω­να με τα τελευ­ταία προ­γνω­στι­κά δεδο­μέ­να του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθηνών/meteo.gr. Βρο­χο­πτώ­σεις και καται­γί­δες θα σημειω­θούν στο μεγα­λύ­τε­ρο μέρος των κεντρι­κών και βορεί­ων ηπει­ρω­τι­κών της χώρας, καθώς επί­σης στην Ανα­το­λι­κή Πελο­πόν­νη­σο, στην Κρή­τη και στο Ανα­το­λι­κό και Βόρειο Αιγαίο. Τα φαι­νό­με­να κατά τόπους θα είναι πολύ ισχυ­ρά και θα συνο­δεύ­ο­νται από ενι­σχυ­μέ­νους ριπαί­ους ανέμους.

Αυξη­μέ­νη πιθα­νό­τη­τα χαλα­ζο­πτώ­σε­ων υπάρ­χει κυρί­ως το μεση­μέ­ρι και το από­γευ­μα στην Ήπει­ρο, στην Κεντρι­κή Μακε­δο­νία και στη Θρά­κη και από τις βρα­δι­νές ώρες κατά κύριο λόγο στο Ανα­το­λι­κό Αιγαίο. Έντο­νη ανα­μέ­νε­ται να είναι και η ηλε­κτρι­κή δρα­στη­ριό­τη­τα (αστραπές/κεραυνοί).

Παράλ­λη­λα, μικρή περαι­τέ­ρω πτώ­ση θα παρου­σιά­σει η θερ­μο­κρα­σία, η οποία δεν ανα­μέ­νε­ται να ξεπε­ρά­σει τους 22–24 βαθ­μούς στα πεδι­νά και στις νησιω­τι­κές περιο­χές και τους 14–16 βαθ­μούς σε περιο­χές μεγα­λύ­τε­ρου υψο­μέ­τρου. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από βόρειες έως δυτι­κές διευ­θύν­σεις και θα φτά­νουν τα 7–8 μπο­φόρ στο Ιόνιο και τα 6 μπο­φόρ στο Αιγαίο.

Τα και­ρι­κά φαι­νό­με­να και οι χαμη­λές θερ­μο­κρα­σί­ες ανα­μέ­νε­ται να συνε­χι­στούν κατά το υπό­λοι­πο της εβδομάδας.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο