Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από τη Δευτέρα — Ο καιρός σήμερα

Επι­δεί­νω­ση προ­βλέ­πε­ται να παρου­σιά­σει ο και­ρός στη χώρα μας από τη Δευ­τέ­ρα με ισχυ­ρές βρο­χές και καται­γί­δες που θα επη­ρε­ά­σουν τη Δυτι­κή, την Κεντρι­κή και τη Βόρεια Ελλά­δα. Τα φαι­νό­με­να θα είναι τοπι­κά ισχυ­ρά και τη Δευ­τέ­ρα θα σημειω­θούν κυρί­ως στα δυτι­κά τμή­μα­τα της Θεσ­σα­λί­ας, την Ήπει­ρο, τη δυτι­κή Μακε­δο­νία και πιθα­νόν το Ιόνιο. Την Τρί­τη και την Τετάρ­τη θα επη­ρε­α­στούν περισ­σό­τε­ρες περιοχές.

Πιο ανα­λυ­τι­κά:

Τη Δευ­τέ­ρα (25–09-2023) στα δυτι­κά, τα κεντρι­κά και τα βόρεια προ­βλέ­πο­νται βρο­χές ενώ σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες τοπι­κά ισχυ­ρές θα εκδη­λω­θούν κυρί­ως στην Ήπει­ρο, τη δυτι­κή Μακε­δο­νία, τη Θεσ­σα­λία και πιθα­νόν το Ιόνιο. Σημειώ­νε­ται ότι στη Θεσ­σα­λία θα επη­ρε­α­στούν κυρί­ως τα δυτι­κά τμή­μα­τα (νομοί Τρι­κά­λων και Καρ­δί­τσας) και τα δυτι­κά και βόρεια του νομού Λάρισας.

Την Τρί­τη (26–09-2023) στο Ιόνιο και τα ηπει­ρω­τι­κά (πλην της ανα­το­λι­κής Μακε­δο­νί­ας και Θρά­κης) προ­βλέ­πο­νται νεφώ­σεις με τοπι­κές βρο­χές και τοπι­κά ισχυ­ρές καται­γί­δες. Στη Θεσ­σα­λία τα μεγα­λύ­τε­ρα ύψη βρο­χής θα σημειω­θούν κυρί­ως στα βόρεια και ανα­το­λι­κά τμή­μα­τα του νομού Μαγνη­σί­ας, καθώς επί­σης και στους νομούς Καρ­δί­τσας, Τρι­κά­λων και τις νότιες περιο­χές του νομού Λάρισας.

Την Τετάρ­τη (27–09-2023) σε όλη σχε­δόν τη χώρα προ­βλέ­πο­νται βρο­χές ενώ καται­γί­δες τοπι­κά ισχυ­ρές θα εκδη­λω­θούν στο Ιόνιο, την ηπει­ρω­τι­κή χώρα, την Εύβοια και το βόρειο Αιγαίο. Επι­ση­μαί­νε­ται ότι στη Θεσ­σα­λία τα μεγα­λύ­τε­ρα ύψη βρο­χής θα εκδη­λω­θούν στο νομό Καρ­δί­τσας, Λάρι­σας και Τρι­κά­λων καθώς επί­σης και στα ανα­το­λι­κά τμή­μα­τα της Μαγνη­σί­ας. Ισχυ­ρές καται­γί­δες θα εκδη­λω­θούν επί­σης και στην περιο­χή των Σποράδων.

Περισ­σό­τε­ρες λεπτο­μέ­ρειες για την εξέ­λι­ξη του και­ρού στα τακτι­κά και έκτα­κτα δελ­τία και­ρού και στην ιστο­σε­λί­δα της ΕΜΥ (www.emy.gr).

Ο καιρός σήμερα

Γενι­κά αίθριος και­ρός. Πιθα­νό­τη­τα τοπι­κών όμβρων στα ορει­νά της Μακε­δο­νί­ας τις μεσημ­βρι­νές και απο­γευ­μα­τι­νές ώρες.

Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί σε επί­πε­δα υψη­λό­τε­ρα από τα κανο­νι­κά για την επο­χή κατά 3 με 5 βαθ­μούς και θα φτά­σει στα νησιά τους 32 με 34 βαθ­μούς και στα ηπει­ρω­τι­κά τους 34 με 36 βαθ­μούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Και­ρός: Γενι­κά αίθριος. Πρό­σκαι­ρες νεφώ­σεις κατά τόπους τις μεσημ­βρι­νές και απο­γευ­μα­τι­νές ώρες οπό­τε στα ορει­νά της Μακε­δο­νί­ας είναι πιθα­νό να σημειω­θούν τοπι­κοί όμβροι.

Ανε­μοι: Μετα­βλη­τοί 2 με 4 μπο­φόρ και στα παρα­θα­λάσ­σια νότιοι με την ίδια ένταση.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 17 έως 34 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στη δυτι­κή Μακε­δο­νία η ελά­χι­στη θερ­μο­κρα­σία θα είναι 3 με 4 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Και­ρός: Γενι­κά αίθριος με λίγες τοπι­κές νεφώ­σεις από τις απο­γευ­μα­τι­νές ώρες.

Η ορα­τό­τη­τα νωρίς το πρωί θα είναι τοπι­κά περιορισμένη.

Ανε­μοι: Από νότιες διευ­θύν­σεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 19 έως 34 βαθ­μούς και τοπι­κά στα ηπει­ρω­τι­κά μέχρι 35 με 36 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στο εσω­τε­ρι­κό της Ηπεί­ρου η ελά­χι­στη θα είναι 3 με 4 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Και­ρός: Γενι­κά αίθριος με πρό­σκαι­ρες τοπι­κές νεφώ­σεις στα ηπει­ρω­τι­κά τις μεσημ­βρι­νές και απο­γευ­μα­τι­νές ώρες.

Ανε­μοι: Μετα­βλη­τοί 2 με 4 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 20 έως 36 βαθ­μούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Και­ρός: Γενι­κά αίθριος.

Ανε­μοι: Βόρειοι βορειο­δυ­τι­κοί 4 με 5 και τοπι­κά στα ανα­το­λι­κά έως 6 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 22 έως 32 και στη νότια Κρή­τη έως 34 βαθ­μούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ — ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Και­ρός: Γενι­κά αίθριος.

Ανε­μοι: Από βόρειες διευ­θύν­σεις 3 με 5 και τοπι­κά στα Δωδε­κά­νη­σα 6 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 22 έως 34 βαθ­μούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Και­ρός: Γενι­κά αίθριος με τοπι­κές νεφώ­σεις τις μεσημ­βρι­νές και απο­γευ­μα­τι­νές ώρες.

Ανε­μοι: Μετα­βλη­τοί 2 με 4 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 20 έως 35 βαθ­μούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Και­ρός: Γενι­κά αίθριος.

Ανε­μοι: Μετα­βλη­τοί 2 με 4 μπο­φόρ και τις μεσημ­βρι­νές και απο­γευ­μα­τι­νές ώρες νότιοι με την ίδια ένταση.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 20 έως 35 βαθ­μούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Και­ρός: Γενι­κά αίθριος με πρό­σκαι­ρες τοπι­κές νεφώ­σεις τις μεσημ­βρι­νές και απο­γευ­μα­τι­νές ώρες.

Ανε­μοι: Μετα­βλη­τοί 2 με 4 μπο­φόρ και τις μεσημ­βρι­νές και απο­γευ­μα­τι­νές ώρες από νότιες διευ­θύν­σεις με την ίδια ένταση.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 19 έως 33 βαθ­μούς Κελσίου.

 

Βλα­ντί­μιρ Μαγια­κόφ­σκι: «Ωδή στην Επανάσταση»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο