Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται τις επόμενες ημέρες

Ισχυ­ρές βρο­χές και καται­γί­δες, που θα συνο­δεύ­ο­νται από μεγά­λη συχνό­τη­τα κεραυ­νών και κατά τόπους από χαλα­ζο­πτώ­σεις, προ­βλέ­πο­νται σήμε­ρα Tρί­τη στην κεντρι­κή και τη βόρεια χώρα και αύριο Τετάρ­τη (09–06-2021) σε όλα σχε­δόν τα ηπειρωτικά.

Πιο ανα­λυ­τι­κά, ισχυ­ρές βρο­χές και καται­γί­δες προβλέπονται:

Σήμε­ρα Τρί­τη (08–06-2021), κυρί­ως τις μεσημ­βρι­νές και απο­γευ­μα­τι­νές ώρες, στη Μακε­δο­νία, τη Θρά­κη, την Ήπει­ρο και τη Θεσ­σα­λία. Τις βρα­δι­νές ώρες τα ισχυ­ρά φαι­νό­με­να πρό­σκαι­ρα θα εξασθενήσουν.

Αύριο Τετάρ­τη (09–06-2021) τις μεσημ­βρι­νές και απο­γευ­μα­τι­νες ώρες κατά τόπους στα ηπει­ρω­τι­κά. Επι­ση­μαί­νε­ται πως τα φαι­νό­με­να θα είναι ιδιαί­τε­ρα έντο­να στην Πελοπόννησο.

Σύμ­φω­να με τα μέχρι τώρα δια­θέ­σι­μα στοι­χεία οι κατά τόπους ισχυ­ρές βρο­χές και καται­γί­δες θα συνε­χι­στούν κατά δια­στή­μα­τα και τις υπό­λοι­πες ημέ­ρες της εβδομάδας.

Η πρόγνωση για σήμερα Τρίτη 8/6/2021

Στη Μακε­δο­νία, τη Θρά­κη, την Ήπει­ρο και τη Θεσ­σα­λία, προ­βλέ­πο­νται ισχυ­ρές βρο­χές και καται­γί­δες, κυρί­ως τις μεσημ­βρι­νές και απο­γευ­μα­τι­νές ώρες, που θα συνο­δεύ­ο­νται από μεγά­λη συχνό­τη­τα κεραυ­νών και κατά τόπους από χαλα­ζο­πτώ­σεις. Τις βρα­δι­νές ώρες τα ισχυ­ρά φαι­νό­με­να πρό­σκαι­ρα θα εξασθενήσουν.

Στην υπό­λοι­πη χώρα προ­βλέ­πο­νται λίγες τοπι­κές νεφώ­σεις, οι οποί­ες τις

μεσημ­βρι­νές και απο­γευ­μα­τι­νές ώρες στα ηπει­ρω­τι­κά θα αυξη­θούν και θα εκδη­λω­θούν τοπι­κοί όμβροι, κυρί­ως στα ορεινά.

Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν στα νότια από δυτι­κές διευ­θύν­σεις 4 με 5 πρό­σκαι­ρα έως 6 μπο­φόρ. Στις υπό­λοι­πες περιο­χές θα είναι μετα­βλη­τοί 3 με 4 μπο­φόρ και από το από­γευ­μα θα πνέ­ουν βορεί­ων διευ­θύν­σε­ων τοπι­κά έως 5 μποφόρ.

Η θερ­μο­κρα­σία θα σημειώ­σει μικρή πτώ­ση στα κεντρι­κά και τα βόρεια.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Και­ρός: Νεφώ­σεις με βρο­χές και καται­γί­δες, που τις μεσημ­βρι­νές και απο­γευ­μα­τι­νές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Ανε­μοι: Μετα­βλη­τοί 3 με 4 μπο­φόρ και από τις βρα­δι­νές ώρες βόρειοι με την ίδια ένταση.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 14 έως 25 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στη δυτι­κή Μακε­δο­νία 2 με 3 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Και­ρός: Στη δυτι­κή Πελο­πόν­νη­σο και τα νησιά του Ιονί­ου γενι­κά αίθριος, με λίγες παρο­δι­κές νεφώ­σεις. Στις υπό­λοι­πες περιο­χές προ­βλέ­πο­νται νεφώ­σεις, με ισχυ­ρές βρο­χές και καται­γί­δες στην Ήπει­ρο και τοπι­κούς όμβρους στη δυτι­κή Στε­ρεά, τις μεσημ­βρι­νές και απο­γευ­μα­τι­νές ώρες.

Ανε­μοι: Μετα­βλη­τοί 3 με 4 και από τις μεσημ­βρι­νές ώρες δυτι­κοί βορειο­δυ­τι­κοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 16 έως 28 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στο εσω­τε­ρι­κό της Ηπεί­ρου η ελά­χι­στη 3 με 4 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Και­ρός: Στην ανα­το­λι­κή Πελο­πόν­νη­σο ο και­ρός θα είναι γενι­κά αίθριος και μόνο τις μεσημ­βρι­νές και απο­γευ­μα­τι­νές ώρες θα ανα­πτυ­χθούν νεφώ­σεις στα ορεινά.

Στις υπό­λοι­πες περιο­χές προ­βλέ­πο­νται νεφώ­σεις παρο­δι­κά αυξη­μέ­νες και από το μεση­μέ­ρι στη Θεσ­σα­λία ισχυ­ρές βρο­χές και καται­γί­δες και στα υπό­λοι­πα τοπι­κοί όμβροι.

Ανε­μοι: Στα νότια από δυτι­κές διευ­θύν­σεις 4 με 5 πρό­σκαι­ρα έως 6 μπο­φόρ. Στις υπό­λοι­πες περιο­χές μετα­βλη­τοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 16 έως 30 βαθ­μούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Και­ρός: Γενι­κά αίθριος.

Ανε­μοι: Από δυτι­κές διευ­θύν­σεις 4 με 5 πρό­σκαι­ρα τοπι­κά έως 6 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 20 έως 30 βαθ­μούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ — ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Και­ρός: Στα Δωδε­κά­νη­σα γενι­κά αίθριος.

Στα νησιά του ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου λίγες νεφώ­σεις παρο­δι­κά αυξη­μέ­νες στα βορειό­τε­ρα τμή­μα­τα, όπου πιθα­νώ­ςνα εκδη­λω­θούν τοπι­κοί όμβροι.

Ανε­μοι: Από βόρειες διευ­θύν­σεις 3 με 5 και στα Δωδε­κά­νη­σα τοπι­κά έως 6 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 19 έως 29 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στα βόρεια η μέγι­στη 3 με 4 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Και­ρός: Αρχι­κά γενι­κά αίθριος. Μετά το μεση­μέ­ρι θα ανα­πτυ­χθούν νεφώ­σεις και θα εκδη­λω­θούν τοπι­κοί όμβροι, κυρί­ως στα δυτι­κά και βόρεια.

Ανε­μοι: Μετα­βλη­τοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 19 έως 30 βαθ­μούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Και­ρός: Νεφώ­σεις με βρο­χές και καται­γί­δες κατά δια­στή­μα­τα από το μεση­μέ­ρι ισχυρές.

Ανε­μοι: Μετα­βλη­τοί 2 με 3 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 17 έως 25 βαθ­μούς Κελσίου.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο