Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδες νότιοι άνεμοι από αργά το απόγευμα

Επι­δεί­νω­ση του και­ρού ανα­μέ­νε­ται από αργά το από­γευ­μα στα δυτι­κά με ισχυ­ρές βρο­χές, καται­γί­δες και θυελ­λώ­δεις νότιους ανέ­μους, σύμ­φω­να με την πρό­γνω­ση και­ρού της Εθνι­κής Μετε­ω­ρο­λο­γι­κής Υπηρεσίας.

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Αραιές νεφώ­σεις κατά τόπους πιο πυκνές στο μεγα­λύ­τε­ρο μέρος της χώρας με ασθε­νείς τοπι­κές βρο­χές έως το μεσημέρι.

Από αργά το από­γευ­μα ισχυ­ρές βρο­χές και καται­γί­δες στα δυτι­κά. Κατά τη διάρ­κεια της νύχτας τα φαι­νό­με­να θα επε­κτα­θούν ανα­το­λι­κό­τε­ρα. Χιο­νο­πτώ­σεις θα σημειω­θούν τη νύχτα στα βορειο­δυ­τι­κά ηπει­ρω­τι­κά ορει­νά. Η ορα­τό­τη­τα το πρωί θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν νότιοι 4 με 6 μπο­φόρ και βαθ­μιαία στα πελά­γη 7 με 8 μπο­φόρ με ενί­σχυ­ση τη νύχτα στο βόρειο Αιγαίο τοπι­κά στα 9 μποφόρ.

Η θερ­μο­κρα­σία δεν θα σημειώ­σει αξιό­λο­γη μετα­βο­λή και θα φτά­σει τους 16 με 18 και τοπι­κά στα κεντρι­κά και νότια τους 20 με 21 βαθ­μούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Και­ρός: Νεφώ­σεις κατά τόπους αυξη­μέ­νες με ασθε­νείς βρο­χές στην ανα­το­λι­κή Μακε­δο­νία και τη Θρά­κη. Από τη νύχτα βρο­χές, σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες και στα ορει­νά της δυτι­κής Μακε­δο­νί­ας χιόνια.

Ανε­μοι: Νότιοι 3 με 5 μπο­φόρ. Από το μεση­μέ­ρι οι άνε­μοι θα ενι­σχυ­θούν σε 5 με 6 και στα θαλάσ­σια και παρα­θα­λάσ­σια τμή­μα­τα 6 τοπι­κά 7 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 05 έως 17 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στη δυτι­κή Μακε­δο­νία 2 με 3 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Και­ρός: Νεφώ­σεις παρο­δι­κά αυξη­μέ­νες με ασθε­νείς τοπι­κές βρο­χές έως το μεση­μέ­ρι. Επι­δεί­νω­ση θα παρου­σιά­σει ο και­ρός από το από­γευ­μα με βρο­χές και βαθ­μιαία καται­γί­δες. Τα φαι­νό­με­να από αργά το από­γευ­μα θα είναι ισχυ­ρά. Χιό­νια θα πέσουν τη νύχτα στα ορει­νά της Ηπεί­ρου και της δυτι­κής Στερεάς.

Ανε­μοι: Νότιοι νοτιο­α­να­το­λι­κοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 και βαθ­μιαία 8 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 08 έως 19 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στο εσω­τε­ρι­κό της Ηπεί­ρου 3 με 5 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Και­ρός: Αραιές νεφώ­σεις κατά τόπους πιο πυκνές με πιθα­νό­τη­τα ασθε­νών τοπι­κών βρο­χών. Το βρά­δυ νεφώ­σεις παρο­δι­κά αυξη­μέ­νες με βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καταιγίδες.

Ανε­μοι: Από νότιες διευ­θύν­σεις 4 με 6 μπο­φόρ, με ενί­σχυ­ση από αργά το από­γευ­μα στα θαλάσ­σια και παρα­θα­λάσ­σια τμή­μα­τα στα 7 με 8 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 07 έως 20 βαθ­μούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Και­ρός: Αραιές νεφώ­σεις κατά τόπους πιο πυκνές.

Ανε­μοι: Από νότιες διευ­θύν­σεις 5 με 6 και από το μεση­μέ­ρι 7 τοπι­κά 8 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 14 έως 21 βαθ­μούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ — ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Και­ρός: Αραιές νεφώ­σεις που βαθ­μιαία θα πυκνώ­σουν και θα σημειω­θούν ασθε­νείς τοπι­κές βροχές.

Ανε­μοι: Νότιοι νοτιο­α­να­το­λι­κοί 4 με 6 μπο­φόρ. Μετά το μεση­μέ­ρι 7 και βαθ­μιαία 8 μπο­φόρ, με ενί­σχυ­ση τη νύχτα στα βόρεια τοπι­κά στα 9 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 14 έως 21 βαθ­μούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Και­ρός: Παρο­δι­κές νεφώ­σεις έως το μεση­μέ­ρι. Τη νύχτα αυξη­μέ­νες νεφώ­σεις με βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καταιγίδες.

Ανε­μοι: Μετα­βλη­τοί 3 με 4 και από το μεση­μέ­ρι νότιοι νοτιο­α­να­το­λι­κοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 05 έως 18 βαθ­μούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Και­ρός: Αραιές νεφώ­σεις κατά τόπους πιο πυκνές έως το μεση­μέ­ρι με πιθα­νό­τη­τα ασθε­νών τοπι­κών βρο­χών. Τη νύχτα αυξη­μέ­νες νεφώ­σεις με βρο­χές και πιθα­νώς καταιγίδες.

Ανε­μοι: Από νότιες διευ­θύν­σεις 4 με 6 μπο­φόρ, με ενί­σχυ­ση τη νύχτα στα 6 με 7 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 10 έως 19 βαθ­μούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Και­ρός: Νεφώ­σεις κατά τόπους αυξη­μέ­νες έως το μεση­μέ­ρι. Τη νύχτα αυξη­μέ­νες νεφώ­σεις με βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καταιγίδες.

Ανε­μοι: Μετα­βλη­τοί 2 με 4 μπο­φόρ. Από το μεση­μέ­ρι νότιοι νοτιο­α­να­το­λι­κοί 4 με 5 και στα θαλάσ­σια-παρα­θα­λάσ­σια τμή­μα­τα 6 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 06 έως 16 βαθ­μούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 07-01-2024

Στη δυτι­κή Ελλά­δα (Ιόνιο, Ήπει­ρο, δυτι­κή Στε­ρεά, δυτι­κή και νότια Πελο­πόν­νη­σο) και από νωρίς το πρωί στην ανα­το­λι­κή Μακε­δο­νία, τη Θρά­κη και πιθα­νώς τα νησιά του ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου προ­βλέ­πο­νται βρο­χές και καται­γί­δες που μέχρι το από­γευ­μα θα είναι κατά τόπους ισχυ­ρές και βαθ­μιαία θα εξα­σθε­νή­σουν. Στην υπό­λοι­πη χώρα προ­βλέ­πε­ται άστα­τος και­ρός με τοπι­κές βρχές και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες αλλά και με δια­στή­μα­τα βελ­τί­ω­σης. Χιο­νο­πτώ­σεις θα σημειω­θούν κατά τόπους στα ηπει­ρω­τι­κά ορεινά.

Οι μετε­ω­ρο­λο­γι­κές συν­θή­κες ευνούν τη μετα­φο­ρά αφρι­κα­νι­κής σκό­νης στα ανα­το­λι­κά και τα νότια.

Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν νότιοι νοτιο­δυ­τι­κοί 5 με 7, στα πελά­γη τοπι­κά 8 και τις πρω­ι­νές ώρες έως 9 μπο­φόρ, με μικρή εξα­σθέ­νη­ση από το απόγευμα.

Η θερ­μο­κρα­σία θα σημειώ­σει μικρή πτώ­ση κυρί­ως στα ηπει­ρω­τι­κά και το Ιόνιο και θα φτά­σει τους 14 με 17 και τοπι­κά στην ανα­το­λι­κή και νότια νησιω­τι­κή χώρα τους 18 με 20 βαθ­μούς Κελσίου.

Παγε­τός θα σημειω­θεί τις βρα­δι­νές ώρες κατά τόπους στα βορειο­δυ­τι­κά ηπειρωτικά.

 

ΙΔΕΕΣ και «ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ» που άλλα­ξαν το ποδό­σφαι­ρο – Γιάν­νης Γεωργάκης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο