Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συνεχίζει το Ισραήλ τη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού

Του­λά­χι­στον 18 Παλαι­στί­νιοι σκο­τώ­θη­καν τα ξημε­ρώ­μα­τα του Σαβ­βά­του και πολ­λοί άλλοι τραυ­μα­τί­στη­καν, ορι­σμέ­νοι από αυτούς σοβα­ρά, μετά τον βομ­βαρ­δι­σμό από ισραη­λι­νά αερο­σκά­φη δύο σπι­τιών στην περιο­χή Αλ Χακάρ στην Ντέιρ αλ Μπα­λάχ στην κεντρι­κή Γάζα και στη συνοι­κία Αλ Μανα­ρά ανα­το­λι­κά του Χαν Γιου­νίς στη νότια Γάζα.

 

Σύμ­φω­να με δημο­σιο­γρά­φους του Γαλ­λι­κού Πρα­κτο­ρεί­ου ισραη­λι­νές αερο­πο­ρι­κές επι­δρο­μές έγι­ναν νωρίς σήμε­ρα στη Ράφα, στο νότιο άκρο της Λωρί­δας της Γάζας, όπου κατέ­φυ­γαν τις τελευ­ταί­ες εβδο­μά­δες εκα­το­ντά­δες χιλιά­δες Παλαι­στί­νιοι. Οι βομ­βαρ­δι­σμοί συνε­χί­ζο­νται επί­σης στη βόρεια Λωρί­δα της Γάζας. «Όλη η συνοι­κία είναι κατε­στραμ­μέ­νη, δεν ξέρω πού θα γυρί­σει ο κόσμος. Πού θα ζήσου­με;», έλε­γε χθες κάτοι­κος στην Τζα­μπά­λια (βόρεια), έπει­τα από ισραη­λι­νή επιδρομή.

«Βλέ­πε­τε όλη αυτή την κατα­στρο­φή, αλλά εμείς παρα­μέ­νου­με απο­φα­σι­σμέ­νοι. Δεν φύγα­με, προς τον νότο ή οπου­δή­πο­τε αλλού, παρα­μέ­νου­με στην ας Σίκα (συνοι­κία στην Τζα­μπά­λια), εδώ όπου βρί­σκο­νται τα σπί­τια μας», συμπλήρωσε.

 

Η Λωρί­δα της Γάζας «απλού­στα­τα έχει γίνει ακα­τάλ­λη­λη για να κατοι­κεί κανείς» και οι κάτοι­κοί της είναι «καθη­με­ρι­νά αντι­μέ­τω­ποι με απει­λές για την ίδια την ύπαρ­ξή τους, καθώς ο κόσμος απλά κοι­τά­ει», σημεί­ω­σε  χθες ο Μάρ­τιν Γκρί­φι­θς, ο συντο­νι­στής του Οργα­νι­σμού Ηνω­μέ­νων Εθνών για τις ανθρω­πι­στι­κές υποθέσεις.

Σύμ­φω­να με τη UNICEF, ο υπο­σι­τι­σμός και οι ασθέ­νειες έχουν δημιουρ­γή­σει πλέ­ον «κύκλο θανά­του» που «απει­λεί πάνω από 1,1 εκατ. παιδιά».

Πηγή 902.gr

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο