Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δεν αποκλείει στρατιωτική δράση κατά της Χεζμπολλάχ ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ

Τακτι­κή καρό­του και μαστι­γί­ου, υιο­θέ­τη­σε σήμε­ρα κατά της «Χεζ­μπολ­λάχ», ο υπουρ­γός Άμυ­νας του Ισρα­ήλ, μετά την επι­θε­ώ­ρη­ση των στρα­τιω­τι­κών δυνά­με­ων στα σύνο­ρα με τον Λίβα­νο.

«Έχου­με έναν ξεκά­θα­ρο στό­χο, να επι­στρέ­ψουν με ασφά­λεια οι κάτοι­κοι του βορ­ρά στα σπί­τια τους» δήλω­σε ο Γιο­άβ Γκα­λάντ, μετά το τέλος της επι­θε­ώ­ρη­σης, τονί­ζο­ντας ότι οι ισραη­λι­νές ένο­πλες δυνά­μεις θα «συνε­χί­σουν να επι­χει­ρούν στο βορ­ρά για όσο διά­στη­μα χρεια­στεί».

Ο υπουρ­γός Άμυ­νας, είπε ότι, «υπάρ­χουν δύο εναλ­λα­κτι­κές λύσεις σε αυτό το θέμα: Η πρώ­τη είναι μια πολι­τι­κή εναλ­λα­κτι­κή λύση, για την οποία εργα­ζό­μα­στε με όλες μας τις δυνά­μεις. Χθες συνα­ντή­θη­κα με τον ειδι­κό απε­σταλ­μέ­νο του Αμε­ρι­κα­νού προ­έ­δρου, Άμος Χόχ­σταϊν, και σύντο­μα θα συνα­ντη­θού­με με τον υπουρ­γό Εξω­τε­ρι­κών, Άντο­νι Μπλίν­κεν, προ­κει­μέ­νου να δού­με αν είναι δυνα­τόν να επι­τευ­χθεί μια συνεν­νό­η­ση που θα επι­τρέ­ψει στους κατοί­κους του βορ­ρά να επι­στρέ­ψουν με ασφά­λεια στα σπί­τια τους. Αλλά υπάρ­χει και η πιθα­νό­τη­τα το Ισρα­ήλ να ανα­λά­βει στρα­τιω­τι­κή δρά­ση στη βόρεια περιο­χή».

Ο Γκά­λαντ πρό­σθε­σε ότι «προ­τι­μού­με τον δρό­μο της πολι­τι­κής διευ­θέ­τη­σης, αλλά είμα­στε κοντά στο σημείο όπου θα γυρί­σει η κλε­ψύ­δρα».

Πηγή 902.gr

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο