Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ιταλία: Λιγότεροι ασθενείς στις ΜΕΘ — Η Γαλλία ξεπέρασε την Ισπανία σε θανάτους — Μακράν ο χειροτερος απολογισμός στη Βρετανία

Ο συνο­λι­κός αριθ­μός των περι­στα­τι­κών κορο­νοϊ­ού στην Ιτα­λία είναι 221.216. Οι νεκροί έφτα­σαν τους 30.911. Παράλ­λη­λα, 109.039 άνθρω­ποι έχουν ιαθεί.

Χθες, το σύνο­λο κρου­σμά­των του κορο­νοϊ­ού ήταν 219.814 και είχαν χάσει την ζωή τους 30.739 άνθρω­ποι, ενώ 106.587 είχαν θεραπευθεί.

Το τελευ­ταίο εικο­σι­τε­τρά­ω­ρο, δηλα­δή, έχα­σαν την ζωή τους 172 άνθρω­ποι και κατα­γρά­φη­καν 1.402 νέα κρού­σμα­τα. 2.452 ασθε­νείς έγι­ναν αρνη­τι­κοί στον ιό.

Στο μετα­ξύ, 952 ασθε­νείς βρί­σκο­νται σε μονά­δες εντα­τι­κής θερα­πεί­ας και, συνο­λι­κά, 12.865 έχουν εισα­χθεί σε νοσο­κο­μείο. Για 67.449 έχει απο­φα­σι­στεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Ο ρυθ­μός μετά­δο­σης του ιού το τελευ­ταίο εικο­σι­τε­τρά­ω­ρο αυξή­θη­κε, με 658 περισ­σό­τε­ρα κρού­σμα­τα. Παρου­σιά­ζει μικρή μεί­ω­ση ο αριθ­μός των νεκρών: έχα­σαν την ζωή τους 7 λιγό­τε­ροι άνθρω­ποι σε σχέ­ση με τη χθε­σι­νή ημέ­ρα. Οι δε ιασθέ­ντες είναι 1.051 περισ­σό­τε­ροι από χθες.

Οι ασθε­νείς στις μονά­δες εντα­τι­κής θερα­πεί­ας, για τρια­κο­στή όγδοη ημέ­ρα, συνε­χί­ζουν να μειώ­νο­νται. Παράλ­λη­λα, περιο­ρί­ζε­ται, για έβδο­μη ημέ­ρα, και ο αριθ­μός ασθε­νών που βρί­σκο­νται σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Η ιτα­λι­κή κυβέρ­νη­ση, τις ώρες αυτές εξε­τά­ζει την δυνα­τό­τη­τα να επι­τρέ­ψει στους πολί­τες να συνα­ντούν τους φίλους τους και όχι μόνον τους συγ­γε­νείς. Παράλ­λη­λα, η περι­φέ­ρεια του Βένε­το ανα­κοί­νω­σε ότι από τις 18 του μηνός θα επα­να­λει­τουρ­γή­σουν όλες οι εμπο­ρι­κές δρα­στη­ριό­τη­τες. H περι­φέ­ρεια Εμί­λια Ρομά­νια, την ίδια ημέ­ρα σκο­πεύ­ει να δώσει «πρά­σι­νο φως» και για να ανοί­ξουν οι οργα­νω­μέ­νες πλαζ.

Στη δε Λομ­βαρ­δία, με πρω­τεύ­ου­σα της περι­φέ­ρειας το Μιλά­νο, οι ορι­στι­κές απο­φά­σεις θα ληφθούν στο τέλος της εβδο­μά­δας, όταν θα δια­πι­στω­θεί αν ο δεί­κτης μετά­δο­σης του ιού παρα­μέ­νει κάτω από την μονά­δα ή παρου­σιά­ζει ανη­συ­χη­τι­κή άνοδο.

Η Γαλλία ξεπέρασε την Ισπανία σε θανάτους, 348 νέοι το τελευταίο 24ωρο

Ο αριθ­μός των θυμά­των της παν­δη­μί­ας του νέου κορο­νοϊ­ού στη Γαλ­λία αυξή­θη­κε και πάλι σήμε­ρα, με 348 νέους θανά­τους μέσα σε 24 ώρες, ωστό­σο ο αριθ­μός των βαριά πασχό­ντων ασθε­νών σε Μονά­δες Εντα­τι­κής Θερα­πεί­ας συνε­χί­ζει να μειώ­νε­ται, σύμ­φω­να με τη γενι­κή διεύ­θυν­ση υγείας.

Συνο­λι­κά, από την 1η Μαρ­τί­ου, έχουν κατα­γρα­φεί του­λά­χι­στον 26.991 θάνα­τοι, αλλά η πίε­ση στις ΜΕΘ συνε­χί­ζει να μειώ­νε­ται, με 2.542 ασθε­νείς, 170 λιγό­τε­ρους από την προη­γού­με­νη ημέρα.

Μετά τον τελευ­ταίο απο­λο­γι­σμό η Γαλ­λία ξεπέ­ρα­σε σε αριθ­μό θυμά­των την Ισπα­νία (26.920), φέρο­ντας τη χώρα στην τέταρ­τη θέση με τους περισ­σό­τε­ρους νεκρούς από την Covid-19, μετά τις ΗΠΑ, την Βρε­τα­νία και την Ιταλία.

Τη δεύ­τε­ρη μέρα της λήξης του 55ημερου lockdown, κατα­γρά­φη­καν επί­σης 708 νέα κρού­σμα­τα και ο συνο­λι­κός αριθ­μός αυτών ανέρ­χε­ται πλέ­ον σε 140.227.

Μόλις 594 νέα κρούσματα στην Ισπανία

Το μικρό­τε­ρο αριθ­μό κατα­γε­γραμ­μέ­νων κρου­σμά­των της επι­δη­μί­ας Covid-19 των τελευ­ταί­ων δύο μηνών ανα­κοί­νω­σε σήμε­ρα η Ισπανία.

Οι υγειο­νο­μι­κές υπη­ρε­σί­ες κατέ­γρα­ψαν κατά τις τελευ­ταί­ες 24 ώρες 594 νέα κρού­σμα­τα, επί συνό­λου 228.030.

Ο αριθ­μός των θανά­των των τελευ­ταί­ου 24ώρου ανέρ­χε­ται σε 176, επί συνό­λου 26.920.

Βρετανία: Ο αριθμός των νεκρών έφθασε τις 38.000 έως τις αρχές Μαΐου

Ο αριθ­μός των νεκρών από COVID-19 στη Βρε­τα­νία έφθα­σε τις 38.000 έως τις αρχές Μαΐ­ου, μακράν ο χει­ρό­τε­ρος επί­ση­μος απο­λο­γι­σμός μέχρι τώρα στην Ευρώ­πη, εγεί­ρο­ντας ερω­τή­μα­τα για τους χει­ρι­σμούς του πρω­θυ­πουρ­γού Μπό­ρις Τζόν­σον στην κρί­ση του κορονοϊού.

Στοι­χεία που έδω­σε στη δημο­σιό­τη­τα η Εθνι­κή Στα­τι­στι­κή Υπη­ρε­σία (ONS) για την Αγγλία και την Ουα­λία ανα­φέ­ρουν πως ο επί­ση­μος απο­λο­γι­σμός των θανά­των στο Ηνω­μέ­νο Βασί­λειο ήταν 38.289 έως τις 3 Μαΐ­ου — σχε­δόν 6.000 περισ­σό­τε­ροι σε διά­στη­μα μιας εβδο­μά­δας, σύμ­φω­να με κατα­μέ­τρη­ση του Reuters βάσει στοι­χεί­ων για τους κατα­γε­γραμ­μέ­νους θανάτους.

Αν και οι δια­φο­ρε­τι­κοί τρό­ποι υπο­λο­γι­σμού καθι­στούν δύσκο­λες τις συγκρί­σεις με άλλες χώρες, τα στοι­χεία επι­βε­βαιώ­νουν πως η Βρε­τα­νία ήταν από τις πιο πλη­γεί­σες χώρες από την παν­δη­μία που έχει στοι­χί­σει τη ζωή σε του­λά­χι­στον 285.000 ανθρώ­πους παγκοσμίως.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο