Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ιταλία: Μείωση κρουσμάτων και αριθμού νεκρών — Λιγότεροι ασθενείς στα νοσοκομεία

Ο συνο­λι­κός αριθ­μός των περι­στα­τι­κών κορο­νοϊ­ού στην Ιτα­λία είναι 215.858. Οι νεκροί έφτα­σαν τους 29.958. Παράλ­λη­λα, 96.276 άνθρω­ποι έχουν ιαθεί.

Χθες, το σύνο­λο κρου­σμά­των του κορο­νοϊ­ού ήταν 214.457 και είχαν χάσει την ζωή τους 29.684 άνθρω­ποι, ενώ 93.245 είχαν θεραπευθεί.

Το τελευ­ταίο εικο­σι­τε­τρά­ω­ρο, δηλα­δή, έχα­σαν την ζωή τους 274 άνθρω­ποι και κατα­γρά­φη­καν 1.401 νέα κρού­σμα­τα. 3.031 ασθε­νείς έγι­ναν αρνη­τι­κοί στον ιό.

1.311 ασθε­νείς βρί­σκο­νται σε μονά­δες εντα­τι­κής θερα­πεί­ας και, συνο­λι­κά, 15.174 έχουν εισα­χθεί σε νοσο­κο­μείο. Για 73.139 έχει απο­φα­σι­στεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Ο ρυθ­μός μετά­δο­σης του ιού το τελευ­ταίο εικο­σι­τε­τρά­ω­ρο παρου­σιά­ζει μεί­ω­ση, με 43 λιγό­τε­ρα κρού­σμα­τα. Μειώ­νε­ται και ο αριθ­μός των νεκρών. Έχα­σαν την ζωή τους 95 λιγό­τε­ροι άνθρω­ποι σε σχέ­ση με την χθε­σι­νή ημέ­ρα. Οι δε ιαθέ­ντες είναι 4.983 λιγό­τε­ροι σε σχέ­ση με χθες, αλλά η περι­φέ­ρεια της Λομ­βαρ­δί­ας, κατά την χθε­σι­νή ημέ­ρα, είχε προ­σθέ­σει στον απο­λο­γι­σμό της και στοι­χεία των προη­γού­με­νων ημερών.

Οι ασθε­νείς στις μονά­δες εντα­τι­κής θερα­πεί­ας, για τρια­κο­στή τέταρ­τη ημέ­ρα, συνε­χί­ζουν να μειώ­νο­νται, όπως και οι συνο­λι­κές εισα­γω­γές στα νοσο­κο­μεία. Περιο­ρί­ζε­ται, για δεύ­τε­ρη ημέ­ρα, και ο αριθ­μός ασθε­νών που βρί­σκο­νται σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Η Ιτα­λι­κή Πολι­τι­κή Προ­στα­σία, παράλ­λη­λα, προει­δο­ποί­η­σε τους πολί­τες ότι αν σε δυο εβδο­μά­δες τα κρού­σμα­τα αρχί­σουν και πάλι να αυξά­νο­νται, μπο­ρεί να πρέ­πει να ληφθούν ακό­μη αυστη­ρό­τε­ρα μέτρα από εκεί­να που ίσχυ­σαν σε όλη την χώρα μέχρι τις 4 Μαί­ου. Τις ώρες αυτές, τέλος, εντα­τι­κο­ποιού­νται οι επα­φές των περι­φε­ρειών με την κυβέρ­νη­ση του Τζου­ζέ­πε Κόντε, για να απο­φα­σι­στεί αν, στις περιο­χές με δεί­κτη μετά­δο­σης κοντά στο μηδέν, καφέ, εστια­τό­ρια και κομ­μω­τές θα μπο­ρέ­σουν να ξανα­νοί­ξουν ήδη από τις 18 Μαίου.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο