Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ιταλία: Παιδί 2 ετών πρέπει να υποβληθεί σε επέμβαση στην καρδιά, αλλά οι γονείς δεν δέχονται αίμα εμβολιασμένων δωρητών

Ένας μικρός ασθε­νής μόλις 2 ετών, που έχει εισα­χθεί στο νοσο­κο­μείο Σαντ΄Όρσολα της Μπο­λό­νια, πρέ­πει να υπο­βλη­θεί επει­γό­ντως σε επέμ­βα­ση λόγω καρ­δια­κής ανε­πάρ­κειας. Οι γονείς του, οι οποί­οι είναι αντιεμ­βο­λια­στές, αρνού­νται όμως να δεχτούν αίμα από δωρη­τές που έχουν εμβο­λια­στεί κατά του κορονοϊού.

Οι για­τροί του Σαντ΄Όρσολα, λόγω της επεί­γου­σας περί­πτω­σης, ζήτη­σαν από το δικα­στή­ριο ανη­λί­κων της Μπο­λό­νια να επι­λη­φθεί ώστε να μπο­ρέ­σει να γίνει το γρη­γο­ρό­τε­ρο δυνα­τό η επέμ­βα­ση. Στο μετα­ξύ, οι γονείς του μικρού συνε­χί­ζουν να ανα­ζη­τούν μη εμβο­λια­σμέ­νους δωρη­τές αίμα­τος, μέσω διαδικτύου.

Γνω­στοί Ιτα­λοί επι­στή­μο­νες τονί­ζουν ότι το αίτη­μα των γονέ­ων, με κατα­γω­γή από την πόλη της Μόντε­να, «στε­ρεί­ται οποιασ­δή­πο­τε λογι­κής και ιατρι­κής βάσης».

«Με την μετάγ­γι­ση, φυσι­κά, “δεν μετα­δί­δε­ται το εμβό­λιο” και η ιδιω­τι­κή ανα­ζή­τη­ση δωρη­τών αίμα­τος μπο­ρεί να προ­κα­λέ­σει σοβα­ρά προ­βλή­μα­τα , διό­τι δεν τηρεί­ται μια σει­ρά βασι­κών επι­στη­μο­νι­κών παρα­μέ­τρων», δήλω­σε ο Βιν­τσέν­τσο Ντε ‘Αντζε­λις, διευ­θυ­ντής του Ιτα­λι­κού Εθνι­κού Κέντρου Αιμοδοσίας.

vivlio souidoi

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο