Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ιταλία: 400 τα κρούσματα κοροναϊού

Τα τετρα­κό­σια έχουν φτά­σει τα κρού­σμα­τα του κορο­ναϊ­ού στην Ιτα­λία. Ανά­με­σα σε αυτά είναι και οκτώ ανή­λι­κα στην ευρύ­τε­ρη περιο­χή του Μιλά­νου, τα οποία, όμως, δεν είναι σε κρί­σι­μη κατά­στα­ση. Συνο­λι­κά, από την αρχή της εξά­πλω­σης του Covid-19 στη χώρα, χάθη­καν από τον ιό τρεις ασθενείς.

Στο μετα­ξύ, η ιτα­λι­κή κυβέρ­νη­ση απο­φά­σι­σε ότι στο εξής, τα τεστ για την διά­γνω­ση του ιού θα γίνο­νται μόνον στους ασθε­νείς που παρου­σιά­ζουν ύπο­πτα συμ­πτώ­μα­τα. Η κυβέρ­νη­ση του Τζου­ζέ­πε Κόντε είχε ήδη τονί­σει ότι η Ιτα­λία, με το πρω­τό­κολ­λό της, έως τώρα υπέ­βα­λε σε εξε­τά­σεις πολ­λά περισ­σό­τε­ρα άτο­μα από τις υπό­λοι­πες, μεγά­λες ευρω­παϊ­κές χώρες.

Μια γυναί­κα θετι­κή στον ιό γέν­νη­σε σήμε­ρα στην πόλη Πια­τσέν­τσα της βόρειας Ιτα­λί­ας και όπως ανα­κοί­νω­σαν οι για­τροί, το νεο­γνό χαί­ρει άκρας υγεί­ας και είναι αρνη­τι­κό στον κοροναϊό.

Όπως μετα­δί­δουν τα ιτα­λι­κά μέσα ενη­μέ­ρω­σης, τέλος, ιτα­λι­κό κρουα­ζιε­ρό­πλοιο δεν μπό­ρε­σε να ελλι­με­νι­στεί στην Καραϊ­βι­κή, μετά από απα­γό­ρευ­ση των τοπι­κών λιμε­νι­κών αρχών. Αιτία, η κατά­στα­ση της υγεί­ας ενός μέλους του πλη­ρώ­μα­τος, το οποίο παρου­σί­α­σε πυρετό.

Σε μια προ­σπά­θεια επι­στρο­φής στην καθη­με­ρι­νό­τη­τα, από σήμε­ρα τα καφέ μπαρ στο Μιλά­νο μπο­ρούν να μένουν ανοι­χτά και μετά τις 18:00 το από­γευ­μα υπό τον όρο ο καφές και ό,τι άλλο να σερ­βί­ρο­νται στα τρα­πέ­ζια και όχι σε όρθιους πελά­τες, ώστε να μην συνωστίζονται.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο