Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κάλεσμα «αγωνιστικής συμπόρευσης» σε μαχητική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Πάτρα

Την Πάτρα επι­σκέ­φτη­κε χτες ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κου­τσού­μπας. Στο πλαί­σιο της επί­σκε­ψής του είχε συνά­ντη­ση με τον δήμαρ­χο, Κώστα Πελε­τί­δη, απ’ τον οποίο ενη­με­ρώ­θη­κε για τα σημα­ντι­κό­τε­ρα ζητή­μα­τα που αντι­με­τω­πί­ζει η δημο­τι­κή αρχή.

Αμέ­σως μετά είχε συνά­ντη­ση με την Εκτε­λε­στι­κή Επι­τρο­πή του Εργα­τι­κού Κέντρου Πάτρας, η οποία τον ενη­μέ­ρω­σε για την πραγ­μα­τι­κό­τη­τα που βιώ­νουν εργα­ζό­με­νοι και άνερ­γοι της περιο­χής αλλά και για τις πρω­το­βου­λί­ες του Εργα­τι­κού Κέντρου στην κατεύ­θυν­ση της διεκ­δί­κη­σης λύσε­ων, οργά­νω­σης του αγώ­να, προ­σέλ­κυ­σης νέων ανθρώ­πων στα συν­δι­κά­τα. Επί­σης, επι­σκέ­φτη­κε την πυρό­πλη­κτη κοι­νό­τη­τα Σου­λί­ου, όπου συμ­με­τεί­χε σε σύσκε­ψη στο κοι­νο­τι­κό γρα­φείο με αντι­κεί­με­νο την κατά­στα­ση που δια­μορ­φώ­θη­κε μετά την πυρ­κα­γιά και τα αιτή­μα­τα των πληγέντων.

Τον Δημή­τρη Κου­τσού­μπα συνό­δευαν οι Δημή­τρης Αρβα­νι­τά­κης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Τζα­βά­ρας, μέλος της Γραμ­μα­τεί­ας της ΚΕ και Γραμ­μα­τέ­ας της ΕΠ Δυτι­κής Ελλά­δας, Νίκος Καρα­θα­να­σό­που­λος, μέλος της ΚΕ και βου­λευ­τής Αχα­ΐ­ας του ΚΚΕ, Δημή­τρης Αγγε­λό­που­λος, μέλος του Γρα­φεί­ου της ΕΠ Δυτι­κής Ελλά­δας, Θάνος Μπί­μπας, μέλος του Γρα­φεί­ου της ΠΕ και Γραμ­μα­τέ­ας Τομέα Αχα­ΐ­ας του ΚΚΕ, Στά­θης Κεντρής, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμ­μα­τέ­ας του ΣΠ της Οργά­νω­σης Περιο­χής Δυτι­κής Ελλά­δας, και Ιφι­γέ­νεια Αθα­να­σού­λα, μέλος του Γρα­φεί­ου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Το βρά­δυ, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μίλη­σε σε μαζι­κή εκδή­λω­ση παρου­σί­α­σης του Καλέ­σμα­τος αγω­νι­στι­κής συμπό­ρευ­σης με το Κόμ­μα, στο κλει­στό γήπε­δο «Δημή­τρης Τόφα­λος», που υπο­δέ­χτη­κε μέλη και φίλους του Κόμ­μα­τος και της ΚΝΕ, εργά­τες και υπαλ­λή­λους από τις συνοι­κί­ες της Πάτρας, αγρό­τες και αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νους, για­τρούς και εργα­ζό­με­νους από το χώρο της Υγεί­ας, ανθρώ­πους του Πολι­τι­σμού και Αθλη­τι­σμού, τη νεο­λαία, που επι­λέ­γουν τον δρό­μο της συμπό­ρευ­σης με το ΚΚΕ και έδω­σαν το «παρών» τηρώ­ντας τα επι­βαλ­λό­με­να απ’ την παν­δη­μία μέτρα προστασίας.

Το άνοιγ­μα έκα­νε ο Θ. Μπί­μπας, ο οποί­ος καλω­σό­ρι­σε τους παρευ­ρι­σκό­με­νους. Ευχα­ρί­στη­σε επί­σης την Επι­τρο­πή Διοί­κη­σης του Παμπε­λο­πον­νη­σια­κού Εθνι­κού Αθλη­τι­κού Κέντρου και του συγκρο­τή­μα­τος του Αθλη­τι­κού Κέντρου για τη διά­θε­ση του χώρου, τους εργα­ζό­με­νους του Στα­δί­ου και όλους όσοι συνέ­βα­λαν στην εκδήλωση.

Ακο­λού­θη­σαν παρεμ­βά­σεις απ’ τους Χαρά­λα­μπο Θεο­δο­σό­που­λο, σμή­ναρ­χο ε.α., Κώστα Δρα­γώ­τη, διευ­θυ­ντή της ΜΕΘ στο ΓΝ «Αγιος Ανδρέ­ας», Νίκο Κου­φα­λά­κο, πρό­ε­δρο του Σωμα­τεί­ου δια­νο­μέ­ων — ντε­λι­βε­ρά­δων νομού Αχα­ΐ­ας, Βίβιαν Σαμού­ρη, αντι­δή­μαρ­χο Πατρέ­ων, Τασία Τογιο­πού­λου, δικη­γό­ρο και αντι­δή­μαρ­χο Πατρέ­ων, Βαγ­γέ­λη Λάζο, από την Επι­τρο­πή Αγώ­να πυρό­πλη­κτων Σου­λί­ου, Ανδρέα Μάζη, χει­ρουρ­γό, και Βαγ­γέ­λη Κατσια­κού­λη, γαστρε­ντε­ρο­λό­γο, αντι­δή­μαρ­χο Πατρέων.Το άνοιγ­μα έκα­νε ο Θ. Μπί­μπας ευχα­ρι­στώ­ντας καταρ­χάς την Επι­τρο­πή Διοί­κη­σης του Παμπε­λο­πον­νη­σια­κού Εθνι­κού Αθλη­τι­κού Κέντρου και του συγκρο­τή­μα­τος του Αθλη­τι­κού Κέντρου για τη διά­θε­ση του χώρου, τους εργα­ζό­με­νους του Στα­δί­ου και όλους όσοι συνέ­βα­λαν στην εκδήλωση.

Πρότυπο αγωνιστικότητας για τα συμφέροντα του λαού ο δήμος Πάτρας

Η Πάτρα είναι ένας δήμος — πρό­τυ­πο δρά­σης, αγω­νι­στι­κό­τη­τας, υπε­ρά­σπι­σης και διεκ­δί­κη­σης των συμ­φε­ρό­ντων της πόλης και του λαού, παρά τις τερά­στιες δυσκο­λί­ες που αντι­με­τω­πί­ζει συνο­λι­κά η Τοπι­κή Διοί­κη­ση από τις ασκού­με­νες πολι­τι­κές των κυβερ­νή­σε­ων, τόνι­σε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, σε δηλώ­σεις μετά τη συνά­ντη­ση που είχε χτες το πρωί με τον δήμαρ­χο Πατρέ­ων, Κώστα Πελε­τί­δη, πρώ­το σταθ­μό της περιο­δεί­ας του στην πόλη.

Νωρί­τε­ρα κατά τη συνά­ντη­ση που είχαν, ο Κ. Πελε­τί­δης ενη­μέ­ρω­σε τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τα σημα­ντι­κό­τε­ρα προ­βλή­μα­τα που αντι­με­τω­πί­ζει αυτήν τη στιγ­μή ο δήμος, με κυρί­αρ­χα την υπο­χρη­μα­το­δό­τη­ση που του στε­ρεί τη δυνα­τό­τη­τα υλο­ποί­η­σης έργων σημα­ντι­κών για τους εργα­ζό­με­νους της πόλης και την έλλει­ψη προ­σω­πι­κού λόγω της απα­γό­ρευ­σης προ­σλή­ψε­ων, με συνέ­πεια οι ανά­γκες να μην καλύ­πτο­νται, αλλά και να χάνε­ται πολύ­τι­μη εμπει­ρία όταν εξει­δι­κευ­μέ­νο προ­σω­πι­κό απο­χω­ρεί και δεν αντι­κα­θί­στα­ται.
Κι όλα αυτά όταν στους δήμους εκχω­ρού­νται διαρ­κώς νέες αρμο­διό­τη­τες, που δεν συνο­δεύ­ο­νται όμως κι απ’ τα ανα­γκαία εργα­λεία για να αντα­πο­κρι­θούν σε αυτές. Ακό­μα ενη­μέ­ρω­σε για την προ­σπά­θεια του δήμου υπο­γειο­ποί­η­σης του τρέ­νου απ’ το Ρίο έως το νέο λιμά­νι, ώστε στην επι­φά­νεια να λει­τουρ­γή­σει χώρος ανα­ψυ­χής και πρα­σί­νου για τον λαό της πόλης. Ανα­φέρ­θη­κε στα ζητή­μα­τα της παν­δη­μί­ας που ταλαι­πω­ρούν και την Πάτρα, ενώ καθι­στούν αβέ­βαιο το αν θα πραγ­μα­το­ποι­η­θούν φέτος οι εκδη­λώ­σεις για το καρ­να­βά­λι που απο­τε­λούν σημα­ντι­κό πόρο για την οικο­νο­μι­κή ζωή της πόλης. Ζήτη­σε τέλος να συνε­χι­στεί όπως μέχρι σήμε­ρα η στή­ρι­ξη του ΚΚΕ στην προ­σπά­θεια της δημο­τι­κής αρχής, που κατα­βάλ­λε­ται πάντα με κρι­τή­ριο τα συμ­φέ­ρο­ντα των εργα­ζο­μέ­νων, των φτω­χών λαϊ­κών στρω­μά­των της πόλης.

Ο Κ. Πελε­τί­δης πρό­σφε­ρε στον Δ. Κου­τσού­μπα δώρα απ’ τον Πολι­τι­στι­κό Οργανισμό.

Δεν υπάρχουν «σωτήρες», παλιοί και νέοι.
Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό!

Αποσπάσματα από την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη χτεσινή εκδήλωση

Με το ΚΚΕ για ένα καλύτερο αύριο

Χαράλαμπος Θεοδοσόπουλος, σμήναρχος ε.α.

Επιτακτική ανάγκη η αγωνιστική συμπόρευση

Βίβιαν Σαμούρη, αντιδήμαρχος Πατρέων

Αγώνας σε κάθε μετερίζι
για να πάρουμε πίσω ελπίδες, χαρές
και το μέλλον της νέας γενιάς

Η απάντηση στο αδιέξοδο που ζούμε είναι το ΚΚΕ

Αναστασία Τογιοπούλου, δικηγόρος, αντιδήμαρχος Πατρέων

Στις πυρκαγιές έγινε πράξη
ότι μόνο ο λαός θα σώσει τον λαό

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο