Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κάτω τα χέρια απ’ τους κομμουνιστές: Το ΚΚΕ καταδικάζει τις αντικομμουνιστικές διώξεις στην ρωσική πόλη Τιουμέν

Τη βία και την κατα­στο­λή των τοπι­κών αστυ­νο­μι­κών αρχών αντι­με­τώ­πι­σαν κομ­μου­νι­στές στη Ρωσία που επι­χεί­ρη­σαν, στις 7 Νοέμ­βρη, να τιμή­σουν τα 103 χρό­νια από τη Μεγά­λη Οκτω­βρια­νή Σοσια­λι­στι­κή Επα­νά­στα­ση στην πόλη Τιουμέν.

Παρά το γεγο­νός ότι οι διορ­γα­νω­τές της εκδή­λω­σης, μέλη και φίλοι του Κομ­μου­νι­στι­κού Εργα­τι­κού Κόμ­μα­τος της Ρωσί­ας, είχαν πάρει όλα τα ανα­γκαία υγειο­νο­μι­κά μέτρα, η αστυ­νο­μία επι­τέ­θη­κε με σκο­πό να τους δια­λύ­σει, συλ­λαμ­βά­νο­ντας τον Γραμ­μα­τέα της τοπι­κής οργά­νω­σης του Κόμ­μα­τος και άλλα στελέχη.

tyumen 2

Με ανα­κοί­νω­ση του, το Τμή­μα Διε­θνών Σχέ­σε­ων της ΚΕ του ΚΚΕ κατα­δι­κά­ζει την αντι­κομ­μου­νι­στή στά­ση των τοπι­κών αρχών της Τιου­μέν, τονί­ζο­ντας πως η επί­θε­ση αυτή απο­τε­λεί μέρος της ιδε­ο­λο­γι­κής και πολι­τι­κής προ­σπά­θειας να απο­σιω­πη­θεί το επα­να­στα­τι­κό μήνυ­μα του Κόκ­κι­νου Οκτώ­βρη. Κάτι, που όπως ανα­φέ­ρει, είναι προ­φα­νές από το γεγο­νός ότι οι αρχές επέ­τρε­παν τη διε­ξα­γω­γή άλλων μαζι­κών δρα­στη­ριο­τή­των, ενώ ανά­λο­γες εκδη­λώ­σεις έγι­ναν σε άλλες πόλεις χωρίς ιδιαί­τε­ρα προβλήματα.

Το ΚΚΕ εκφρά­ζει την αλλη­λεγ­γύη του στους Ρώσους συντρό­φους και ζητά από τις αρχές να στα­μα­τή­σουν κάθε δίω­ξη ενα­ντί­ον τους.

«Ο πάγος έσπα­σε, ο δρό­μος χαρά­χτη­κε»: 103 χρό­νια από την Οκτω­βρια­νή Επανάσταση

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο