Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κίνα- κοροναϊός: Δεκάδες κρούσματα καθημερινά — Στους 636 οι νεκροί- «4.821 σε κρίσιμη κατάσταση»

Ο απο­λο­γι­σμός των νεκρών εξαι­τί­ας της επι­δη­μί­ας πνευ­μο­νί­ας που προ­κα­λεί ο νέος κορο­ναϊ­ός αυξή­θη­κε σε 636 ως τα μεσά­νυ­χτα της Πέμ­πτης στην ηπει­ρω­τι­κή Κίνα, καθώς άλλοι 73 ασθε­νείς υπέ­κυ­ψαν, ανα­κοί­νω­σε η εθνι­κή επι­τρο­πή υγεί­ας σήμε­ρα Παρα­σκευή. Η συντρι­πτι­κή πλειο­νό­τη­τα των θανά­των (69) κατα­γρά­φη­κε στην επαρ­χία Χου­μπέι, την εστία της επι­δη­μί­ας. Οι 64 από τους ασθε­νείς πέθα­ναν στην πόλη Ουχάν, την επαρ­χια­κή πρωτεύουσα.

Σε όλη την κινε­ζι­κή επι­κρά­τεια κατα­γρά­φη­καν 3.143 επι­βε­βαιω­μέ­να νέα κρού­σμα­τα του 2019-nCoV, γεγο­νός που αυξά­νει σε 31.161 το σύνο­λο των κρου­σμά­των. Εξ αυτών, «4.821 άνθρω­ποι βρί­σκο­νται σε κρί­σι­μη κατά­στα­ση», ενώ αντί­θε­τα «1.540 άνθρω­ποι έλα­βαν εξι­τή­ριο από τα νοσο­κο­μεία», σύμ­φω­να με την ίδια πηγή.

Ο 2019-nCoV εντο­πί­στη­κε για πρώ­τη φορά στην Ουχάν, μεγα­λού­πο­λη 11 εκα­τομ­μυ­ρί­ων κατοί­κων, πρω­τεύ­ου­σα της επαρ­χί­ας Χεμπέι της κεντρι­κής Κίνας τον Δεκέμ­βριο, κι έχει έκτο­τε εξα­πλω­θεί σε δεκά­δες χώρες.

Την περα­σμέ­νη εβδο­μά­δα ο Παγκό­σμιος Οργα­νι­σμός Υγεί­ας κήρυ­ξε την επι­δη­μία κατά­στα­ση εκτά­κτου ανά­γκης για τη δημό­σια υγεία παγκό­σμιας εμβέλειας.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο