Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καβάλα: Εργατικά σωματεία έριξαν «πόρτα» στο φασιστικό μόρφωμα του Κασιδιάρη

Κινη­το­ποί­η­ση πραγ­μα­το­ποί­η­σαν την Κυρια­κή εργα­τι­κά σωμα­τεία της Καβά­λας, με ιδιαί­τε­ρη τη συμ­με­το­χή νεο­λαί­ας της πόλης προ­κει­μέ­νου το μόρ­φω­μα του κατα­δι­κα­σμέ­νου φασί­στα Κασι­διά­ρη να μην πραγ­μα­το­ποι­ή­σει εκδή­λω­ση παρου­σί­α­σης των ψηφο­δελ­τί­ων του για την Ανα­το­λι­κή Μακε­δο­νία και τη Θράκη.

Η συγκέ­ντρω­ση πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε στην κεντρι­κή πλα­τεία της Καβά­λας από τα Συν­δι­κά­τα Γάλα­τος — Τρο­φί­μων και Ποτών Ανα­το­λι­κής Μακε­δο­νί­ας — Θρά­κης, Εργα­το­ϋ­παλ­λή­λων Επι­σι­τι­σμού — Του­ρι­σμού Καβά­λας — Θάσου και τα Σωμα­τεία Εμπο­ρο­ϋ­παλ­λή­λων και Ιδιω­τι­κών Υπαλ­λή­λων, Οικο­δό­μων και Συντα­ξιού­χων ΙΚΑ Καβά­λας, ενώ ακο­λού­θη­σε μαχη­τι­κή πορεία στους δρό­μους της πόλης.

Με πανό με σύν­θη­μα «Χτυ­πά­νε εργά­τες και αγω­νι­στές, έξω από την πόλη μας οι φασί­στες — ναζι­στές», εργα­ζό­με­νοι, συντα­ξιού­χοι και φοι­τη­τές έστει­λαν ξεκά­θα­ρο μήνυ­μα ότι οι εγκλη­μα­τί­ες δολο­φό­νοι φασί­στες δεν έχουν θέση ούτε στις γει­το­νιές, ούτε στους χώρους δου­λειάς, ούτε στην πόλη τους.

«Δεν αφή­σα­με να σκορ­πί­σουν το δηλη­τή­ριό τους στις συνει­δή­σεις μας τα σκυ­λιά των μεγά­λων αφε­ντι­κών», σημειώ­νουν σε ανα­κοί­νω­σή τους τα σωμα­τεία και προσθέτουν:

«Τώρα που είδαν ότι ο λαός είναι οργι­σμέ­νος και ξεση­κώ­νε­ται με αφορ­μή το προ­δια­γε­γραμ­μέ­νο έγκλη­μα στα Τέμπη, έβγα­λαν τους φασί­στες στη φόρα και τους παρου­σιά­ζουν σαν “αντι­συ­στη­μι­κούς” και σαν “αριθ­μη­τι­κή εκλο­γι­κή δύναμη”.

Η αντί­δρα­ση του λαού της Καβά­λας αυτές τις ημέ­ρες ήταν μεγά­λη! Λού­φα­ξαν στα λαγού­μια τους οι υπο­στη­ρι­κτές των Λαγών και των Κασι­διά­ρη­δων. Δόθη­κε ξεκά­θα­ρο μήνυ­μα ότι οι υμνη­τές του Χίτλερ που το μόνο που έκα­ναν ήταν να στή­νουν δου­λε­μπό­ριο για Έλλη­νες με 17 ευρώ μερο­κά­μα­το, να παί­ζουν τον ρόλο του εργο­λά­βου και μέσα στη Βου­λή να ψηφί­ζουν υπέρ των φορο­α­παλ­λα­γών των εφο­πλι­στών και των βιο­μη­χά­νων, δεν είναι ευπρόσ­δε­κτοι. Δεν έχουν καμία απο­λύ­τως σχέ­ση με τα πραγ­μα­τι­κά προ­βλή­μα­τα των εργα­ζο­μέ­νων και συνο­λι­κά του λαού».

«Δεν σερ­βί­ρου­με φασίστες»

Αφού οι φασί­στες δεν τόλ­μη­σαν να εμφα­νι­στούν σε πεζό­δρο­μο της πόλης όπου είχαν ανα­κοι­νώ­σει την εκδή­λω­σή τους, επι­χεί­ρη­σαν να βρουν αίθου­σα σε ξενο­δο­χείο. Μόλις ενη­με­ρώ­θη­καν για αυτό οι ξενο­δο­χο­ϋ­πάλ­λη­λοι και ύστε­ρα από παρέμ­βα­ση του Σωμα­τεί­ου Επι­σι­τι­σμού — Του­ρι­σμού Καβά­λας — Θάσου, οι εργα­ζό­με­νοι ξεκα­θά­ρι­σαν στην εργο­δο­σία πως δεν πρό­κει­ται να ανε­χθούν να σερ­βί­ρουν τους φασίστες.

Μάλι­στα, ενη­μέ­ρω­σαν και τους συνα­δέλ­φους τους σε άλλα ξενο­δο­χεία, με απο­τέ­λε­σμα το μόρ­φω­μα του ναζί Κασι­διά­ρη να ψάχνει καφε­νεία για την εκδή­λω­σή του…

902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο