Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καιρός Κυριακή 10/4: Πρόσκαιρη επιδείνωση με βροχές, πτώση της θερμοκρασίας, ακόμη και χιόνια

Την Κυρια­κή ο και­ρός ανα­μέ­νε­ται να παρου­σιά­σει πρό­σκαι­ρη αλλά σημα­ντι­κή μετα­βο­λή από τα βορειο­δυ­τι­κά με βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες. Προ­ο­δευ­τι­κά θα επη­ρε­α­στούν η δυτι­κή και βόρεια ηπει­ρω­τι­κή χώρα, η Θεσ­σα­λία, νησιω­τι­κά τμή­μα­τα του Βόρειου και Βορειο­α­να­το­λι­κού Αιγαί­ου και ενδε­χο­μέ­νως τμή­μα­τα των Σπο­ρά­δων και της Εύβοιας.

Τα φαι­νό­με­να θα είναι κατά τόπους ισχυ­ρά, με αυξη­μέ­νη πιθα­νό­τη­τα εκδή­λω­σης χαλα­ζο­πτώ­σε­ων σε περιο­χές της Ηπεί­ρου, της Θεσ­σα­λί­ας και της Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας. Χιο­νο­πτώ­σεις θα εκδη­λω­θούν στα βόρεια ορεινά.

Η θερ­μο­κρα­σία σε πτώ­ση, σύμ­φω­να με το meteo του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθη­νών, θα κυμαν­θεί στη Δυτι­κή Μακε­δο­νία από 3 έως 15 βαθ­μούς, στην υπό­λοι­πη Βόρεια Ελλά­δα από 5 έως 20, στην Ήπει­ρο από 6 έως 18 βαθ­μούς, στη Θεσ­σα­λία από 6 έως 23, στα υπό­λοι­πα ηπει­ρω­τι­κά από 7 έως 26 βαθ­μούς, στα νησιά του Ιονί­ου από 8 έως 19 και στα νησιω­τι­κά τμή­μα­τα του Αιγαί­ου και στην Κρή­τη από 10 έως 22 βαθ­μούς, αλλά τοπι­κά στην Κρή­τη οι μέγι­στες θα φτά­σουν στους 26–27 βαθ­μούς Κελσίου.

Οι άνε­μοι στο Αιγαίο θα πνέ­ουν γενι­κά από νότιες έως νοτιο­δυ­τι­κές διευ­θύν­σεις με εντά­σεις 4–6 Μπο­φόρ, αλλά προ­ο­δευ­τι­κά στα βόρεια πελά­γη θα στρα­φούν σε βορειο­δυ­τι­κούς και στα νότια πελά­γη σε δυτι­κούς με εντά­σεις έως 7 Μπο­φόρ και ενδε­χο­μέ­νως τοπι­κά στα νότια 8 Μπο­φόρ. Στο Ιόνιο θα πνέ­ουν βορειο­δυ­τι­κοί άνε­μοι έως 5 Μπο­φόρ, αλλά βαθ­μιαία θα ενι­σχυ­θούν στα επί­πε­δα των 6–7 Μπο­φόρ και ενδε­χο­μέ­νως τοπι­κά στα βόρεια τμή­μα­τα 8 Μποφόρ.

Στην Αττι­κή ανα­μέ­νο­νται λίγες νεφώ­σεις που το από­γευ­μα θα αυξη­θούν. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν δυτι­κοί βορειο­δυ­τι­κοί με εντά­σεις 4–6 Μπο­φόρ. Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί από 13 έως 22 βαθμούς.

Στη Θεσ­σα­λο­νί­κη ανα­μέ­νο­νται νεφώ­σεις, οι οποί­ες προ­ο­δευ­τι­κά θα δώσουν βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες. Τα φαι­νό­με­να είναι πιθα­νό να είναι παρο­δι­κά ισχυ­ρά και να συνο­δευ­τούν από πρό­σκαι­ρη χαλα­ζό­πτω­ση. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν αρχι­κά από μετα­βαλ­λό­με­νες διευ­θύν­σεις ασθε­νείς, αλλά βαθ­μιαία θα στρα­φούν σε βορειο­δυ­τι­κούς και θα ενι­σχυ­θούν στα 4–5 Μπο­φόρ και τοπι­κά στα ανοι­κτά του Θερ­μαϊ­κού 6 Μπο­φόρ. Η θερ­μο­κρα­σία στην πόλη θα κυμαν­θεί από 12 έως 20 βαθμούς.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο