Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καιρός: Συνεχίζεται η κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα σήμερα

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 10-12-2020

Βρο­χές και καται­γί­δες κατά τόπους ισχυ­ρές προ­βλέ­πο­νται στις περισ­σό­τε­ρες περιο­χές της χώρας. Βαθ­μιαία εξα­σθέ­νη­ση των φαι­νο­μέ­νων ανα­μέ­νε­ται από τα βορειοδυτικά.
Χιο­νο­πτώ­σεις θα σημειω­θούν στα ηπει­ρω­τι­κά ορει­νά κυρί­ως της κεντρι­κής και βόρειας χώρας.
Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν αρχι­κά από νότιες διευ­θύν­σεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπι­κά 8 και πιθα­νώς πρό­σκαι­ρα 9 μπο­φόρ ενώ βαθ­μιαία από τα δυτι­κά θα στρα­φούν σε δυτι­κών διευ­θύν­σε­ων και θα εξασθενήσουν.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Και­ρός: Στη δυτι­κή Μακε­δο­νία νεφώ­σεις με βρο­χές και στα ορει­νά παρο­δι­κές χιο­νο­πτώ­σεις, που μετά το μεση­μέ­ρι θα σταματήσουν.
Στις υπό­λοι­πες περιο­χές νεφώ­σεις με βρο­χές, και κυρί­ως στα θαλάσ­σια και παρα­θα­λάσ­σια καται­γί­δες. Τα φαι­νό­με­να θα είναι κατά τόπους ισχυ­ρά κυρί­ως στην ανα­το­λι­κή Μακε­δο­νία και τη Θρά­κη, από τις βρα­δι­νές ώρες όμως θα εξα­σθε­νή­σουν. Χιο­νο­πτώ­σεις θα σημειω­θούν στα ορεινά.
Άνε­μοι: Νοτιο­α­να­το­λι­κοί 4 με 6, στα ανα­το­λι­κά τοπι­κά 7 και στο Θρα­κι­κό έως 8 μπο­φόρ. Από το μεση­μέ­ρι και από τα δυτι­κά θα στρα­φούν σε δυτι­κούς νοτιο­δυ­τι­κούς και θα εξασθενήσουν.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 05 έως 12 και στη Θρά­κη έως 16 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στη δυτι­κή Μακε­δο­νία 4 με 5 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Και­ρός: Νεφώ­σεις με βρο­χές και καται­γί­δες κατά τόπους ισχυρές.
Χιο­νο­πτώ­σεις θα σημειω­θούν στα ορει­νά κυρί­ως της Ηπεί­ρου και της δυτι­κής Στε­ρε­άς. Από τις μεσημ­βρι­νές ώρες τα φαι­νό­με­να στα βόρεια και βαθ­μιαία και στις υπό­λοι­πες περιο­χές θα εξασθενήσουν.
Άνε­μοι: Νότιοι νοτιο­δυ­τι­κοί και βαθ­μιαία δυτι­κοί, 4 με 6 μποφόρ.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 08 έως 17 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στο εσω­τε­ρι­κό της Ηπεί­ρου 5 με 6 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Και­ρός: Νεφώ­σεις με βρο­χές και καται­γί­δες κατά τόπους ισχυ­ρές αρχι­κά στα βόρεια και στην ανα­το­λι­κή Στε­ρεά, την Εύβοια και την ανα­το­λι­κή Πελο­πόν­νη­σο πρό­σκαι­ρα τις μεσημ­βρι­νές ώρες.
Από το από­γευ­μα ανα­μέ­νε­ται στα­δια­κή εξα­σθέ­νη­ση των φαι­νο­μέ­νων και στα βόρεια.
Άνε­μοι: Από νότιες διευ­θύν­σεις 6 με 8 μπο­φόρ. Μετά το μεση­μέ­ρι θα στρα­φούν σε νοτιο­δυ­τι­κούς 5 με 7 μποφόρ.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 07 έως 17 βαθ­μούς Κελ­σί­ου και στα βόρεια 3 με 4 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Και­ρός: Νεφώ­σεις κατά περιό­δους αυξη­μέ­νες με τοπι­κές βρο­χές, ενώ από τις προ­με­σημ­βρι­νές ώρες θα εκδη­λω­θούν και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες. Τα φαι­νό­με­να το από­γευ­μα θα είναι κατά τόπους ισχυ­ρά, ενώ στα­δια­κή εξα­σθέ­νη­ση ανα­μέ­νε­ται από το βράδυ.
Άνε­μοι: Νότιοι 7 με 8 μπο­φόρ. Από αργά το από­γευ­μα και από τα δυτι­κά θα στρα­φούν σε δυτι­κούς νοτιο­δυ­τι­κούς 6 με 7 μποφόρ.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 12 έως 19 βαθ­μούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Και­ρός: Νεφώ­σεις με τοπι­κές βρο­χές και μεμο­νω­μέ­νες καται­γί­δες. Βαθ­μιαία τα φαι­νό­με­να θα εντα­θούν και από το από­γευ­μα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Άνε­μοι: Από νότιες διευ­θύν­σεις 6 με 8 και στα βόρεια πιθα­νώς πρό­σκαι­ρα 9 μπο­φόρ. Αργά τη νύχτα θα στρα­φούν σε δυτι­κούς νοτιο­δυ­τι­κούς και θα εξασθενήσουν.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 12 έως 20 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΣΑΜΟΣ
Και­ρός: Νεφώ­σεις με βρο­χές και μεμο­νω­μέ­νες καται­γί­δες. Βαθ­μιαία τα φαι­νό­με­να θα εντα­θούν και από το από­γευ­μα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Άνε­μοι: Νότιοι νοτιο­α­να­το­λι­κοί 7 με 8 μπο­φόρ. Από το βρά­δυ θα στρα­φούν σε δυτι­κούς νοτιο­δυ­τι­κούς και θα εξασθενήσουν.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 13 έως 17 βαθ­μούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Και­ρός: Νεφώ­σεις με βρο­χές που γρή­γο­ρα θα εντα­θούν και θα εκδη­λω­θούν καται­γί­δες. Τα φαι­νό­με­να τις μεσημ­βρι­νές ώρες θα είναι πρό­σκαι­ρα ισχυ­ρά. Από αργά το από­γευ­μα θα εξασθενήσουν.
Άνε­μοι: Νότιοι νοτιο­α­να­το­λι­κοί 7 με 8 μπο­φόρ και από το από­γευ­μα νοτιο­δυ­τι­κοί 5 με 7 με περαι­τέ­ρω εξασθένηση.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 09 έως 17 βαθ­μούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Και­ρός: Νεφώ­σεις με βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες. Μετά το μεση­μέ­ρι τα φαι­νό­με­να θα εξασθενήσουν.
Άνε­μοι: Από νότιες διευ­θύν­σεις 4 με 5 και πρό­σκαι­ρα έως 6 μπο­φόρ. Βαθ­μιαία θα στρα­φούν σε δυτι­κούς και θα εξασθενήσουν.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 07 έως 12 βαθ­μούς Κελσίου.

Πάνε καλά αυτοί οι Σουηδοί;

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο