Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καιρός 14/6/2021: Θα συνεχιστεί το «σερί» του άστατου καιρού και τη Δευτέρα, για όγδοη μέρα,

Βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες ανα­μέ­νο­νται και αύριο σε ηπει­ρω­τι­κά και νησιω­τι­κά τμή­μα­τα, με κατά τόπους ισχυ­ρά φαι­νό­με­να, κυρί­ως στα βόρεια, και τοπι­κές χαλα­ζο­πτώ­σεις, καθώς θα συνε­χι­στεί για όγδοη συνε­χό­με­νη μέρα η αστά­θεια του και­ρού στη χώρα μας.

Σύμ­φω­να με το meteo του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθη­νών, τη Δευ­τέ­ρα ανα­μέ­νε­ται άστα­τος και­ρός με τοπι­κές βρο­χές ή καται­γί­δες, αρχι­κά σε περιο­χές της ανα­το­λι­κής και νότιας χώρας και του Αιγαί­ου και από το μεση­μέ­ρι και μετά σε αρκε­τές περιο­χές της χώρας. Τα φαι­νό­με­να θα είναι κατά τόπους έντο­να, ιδιαί­τε­ρα στην Κεντρι­κή και Ανα­το­λι­κή Μακε­δο­νία, στη Θρά­κη και σε νησιω­τι­κά τμή­μα­τα του Βόρειου και Ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου. Σε ορι­σμέ­νες περι­πτώ­σεις τα έντο­να φαι­νό­με­να θα συνο­δευ­τούν από χαλαζοπτώσεις.

Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί στη Δυτι­κή Μακε­δο­νία από 8 έως 24 βαθ­μούς, στην υπό­λοι­πη Βόρεια Ελλά­δα από 12 έως 29, στην Κεντρι­κή Ελλά­δα από 12 έως 30 βαθ­μούς, στην Ήπει­ρο από 11 έως 30, στα υπό­λοι­πα ηπει­ρω­τι­κά από 14 έως 31 βαθ­μούς, στα νησιά του Ιονί­ου από 15 έως 28 και στα νησιω­τι­κά τμή­μα­τα του Αιγαί­ου και στην Κρή­τη από 15 έως 28–29 βαθ­μούς Κελσίου.

Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν στο Αιγαίο από βόρειες διευ­θύν­σεις με εντά­σεις έως 6 μπο­φόρ τοπι­κά και στο Ιόνιο βόρειοι βορειο­δυ­τι­κοί με ίδιες εντάσεις.

Στην Αττι­κή ανα­μέ­νο­νται νεφώ­σεις με βρο­χές ή καται­γί­δες κατά τόπους και κατά περιό­δους. Τα φαι­νό­με­να δεν απο­κλεί­ε­ται να είναι πρό­σκαι­ρα έντο­να, κυρί­ως στα δυτι­κά. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από βόρειες διευ­θύν­σεις με εντά­σεις 3–5 μπο­φόρ. Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί από 18 έως 28 βαθμούς.

Στη Θεσ­σα­λο­νί­κη ανα­μέ­νο­νται λίγες νεφώ­σεις, οι οποί­ες βαθ­μιαία θα πυκνώ­σουν με πιθα­νό­τη­τα να εκδη­λω­θούν πρό­σκαι­ρες βρο­χές και ενδε­χο­μέ­νως μεμο­νω­μέ­νες καται­γί­δες. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από βόρειες διευ­θύν­σεις με εντά­σεις έως 4 μπο­φόρ. Η θερ­μο­κρα­σία στην πόλη θα κυμαν­θεί από 16 έως 28 βαθμούς.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο