Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καιρός 20/03/2024: Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Πιθα­νώς τοπι­κά ισχυ­ρές βρο­χές και καται­γί­δες νωρίς το πρωί στη Χαλ­κι­δι­κή, στις Σπο­ρά­δες και την Εύβοια.

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Στη δυτι­κή χώρα λίγες νεφώ­σεις πρό­σκαι­ρα αυξη­μέ­νες το μεση­μέ­ρι-από­γευ­μα με τοπι­κούς όμβρους στην Πελοπόννησο.

Στις υπό­λοι­πες περιο­χές νεφώ­σεις με τοπι­κές βρο­χές και τις πρω­ι­νές ώρες σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες. Στα­δια­κή βελ­τί­ω­ση ανα­μέ­νε­ται από το μεση­μέ­ρι και από τα βόρεια.

Πρό­σκαι­ρες χιο­νο­πτώ­σεις θα σημειω­θούν στα βόρεια ορει­νά έως τις πρω­ι­νές ώρες.

Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από βόρειες διευ­θύν­σεις 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 και πρό­σκαι­ρα τοπι­κά έως 8 μποφόρ.

Η θερ­μο­κρα­σία θα σημειώ­σει πτώ­ση κυρί­ως στη βόρεια χώρα και τα ανα­το­λι­κά ηπει­ρω­τι­κά όπου θα φτά­σει 15 με 17 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στην υπό­λοι­πη χώρα θα φτά­σει τους 17 με 18 βαθ­μούς και τοπι­κά στα δυτι­κά τους 19 βαθ­μούς Κελσίου.

 

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Και­ρός: Στη δυτι­κή Μακε­δο­νία καθώς και στα δυτι­κά τμή­μα­τα της Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας γενι­κά αίθριος. Στις υπό­λοι­πες περιο­χές νεφώ­σεις με τοπι­κές βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες. Τα φαι­νό­με­να πιθα­νώς να είναι τοπι­κά ισχυ­ρά νωρίς το πρωί στη Χαλ­κι­δι­κή. Στα­δια­κή βελ­τί­ω­ση ανα­μέ­νε­ται από το μεσημέρι.

Τοπι­κές χιο­νο­πτώ­σεις θα σημειω­θούν στα ορει­νά τις πρω­ι­νές ώρες.

Ανε­μοι: Από βόρειες διευ­θύν­σεις 4 με 5 και στα κεντρι­κά και ανα­το­λι­κά τμή­μα­τα τοπι­κά 6 με 7 μπο­φόρ με εξα­σθέ­νη­ση από το μεσημέρι.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 03 έως 16 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στη δυτι­κή Μακε­δο­νία 3 με 4 βαθ­μούς χαμηλότερη.

 

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Και­ρός: Λίγες νεφώ­σεις πρό­σκαι­ρα αυξη­μέ­νες το μεση­μέ­ρι-από­γευ­μα στην Πελο­πόν­νη­σο όπου θα σημειω­θούν τοπι­κοί όμβροι.

Άνε­μοι: Από βόρειες διευ­θύν­σεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 09 έως 19 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στο εσω­τε­ρι­κό της Ηπεί­ρου 4 με 5 βαθ­μούς χαμηλότερη.

 

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Και­ρός: Νεφώ­σεις με τοπι­κές βρο­χές. Τις πρω­ι­νές ώρες στα βόρεια τμή­μα­τα της ανα­το­λι­κής Στε­ρε­άς και της Εύβοιας θα εκδη­λω­θούν και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες, πιθα­νόν πρό­σκαι­ρα ισχυ­ρές στην Εύβοια. Από το από­γευ­μα ανα­μέ­νε­ται βελτίωση.

Άνε­μοι: Από βόρειες διευ­θύν­σεις 4 με 6 και στα ανα­το­λι­κά έως 7 μπο­φόρ με εξα­σθέ­νη­ση από το βράδυ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 06 έως 17 βαθ­μούς Κελσίου.

 

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Και­ρός: Νεφώ­σεις παρο­δι­κά αυξη­μέ­νες, με τοπι­κές βρο­χές και τις πρω­ι­νές ώρες στις Κυκλά­δες σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες. Από το από­γευ­μα οι βρο­χές θα περιο­ρι­στούν στη βόρεια Κρήτη.

Άνε­μοι: Από βόρειες διευ­θύν­σεις 4 με 6 και βαθ­μιαία 7 πρό­σκαι­ρα τοπι­κά 8 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 11 έως 18 βαθ­μούς Κελσίου.

 

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ — ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Και­ρός: Νεφώ­σεις με τοπι­κές βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες. Από το από­γευ­μα ανα­μέ­νε­ται βελτίωση.

Άνε­μοι: Στα νησιά του ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου από βόρειες διευ­θύν­σεις 5 με 7 μπο­φόρ. Στα Δωδε­κά­νη­σα βορειο­δυ­τι­κοί 3 με 5 και βαθ­μιαία από το μεση­μέ­ρι 6 με 7 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 09 έως 18 βαθ­μούς Κελσίου.

 

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Και­ρός: Νεφώ­σεις με τοπι­κές βρο­χές. Τις πρω­ι­νές ώρες στις Σπο­ρά­δες και στα ανα­το­λι­κά ηπει­ρω­τι­κά τμή­μα­τα θα εκδη­λω­θούν και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες πιθα­νόν πρό­σκαι­ρα ισχυ­ρές. Από το από­γευ­μα γενι­κά αίθριος.

Άνε­μοι: Από βόρειες διευ­θύν­σεις 4 με 5 και στα ανα­το­λι­κά τμή­μα­τα και τις Σπο­ρά­δες 6 με 7 μπο­φόρ με εξα­σθέ­νη­ση από το μεσημέρι.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 07 έως 17 βαθ­μούς Κελσίου.

 

ΑΤΤΙΚΗ

Και­ρός: Νεφώ­σεις με τοπι­κές βρο­χές. Τις πρω­ι­νές ώρες στα βόρεια είναι πιθα­νόν να εκδη­λω­θούν και μεμο­νω­μέ­νες καται­γί­δες. Από το από­γευ­μα ανα­μέ­νε­ται βελτίωση.

Άνε­μοι: Από βόρειες διευ­θύν­σεις 4 με 6 και στα ανα­το­λι­κά έως 7 μπο­φόρ με εξα­σθέ­νη­ση από το μεσημέρι.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 10 έως 17 βαθ­μούς Κελσίου.

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Και­ρός: Λίγες νεφώ­σεις πρό­σκαι­ρα αυξη­μέ­νες στα ανα­το­λι­κά τις πρω­ι­νές ώρες με τοπι­κές βρο­χές και βαθ­μιαία αίθριος.

Άνε­μοι: Από βόρειες διευ­θύν­σεις 5 με 6 μπο­φόρ με εξα­σθέ­νη­ση από το μεσημέρι.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 05 έως 16 βαθ­μούς Κελσίου.

 

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 21-03-2024

Σχε­δόν αίθριος προ­βλέ­πε­ται ο και­ρός στο μεγα­λύ­τε­ρο μέρος της χώρας, με αραιές νεφώ­σεις κατά δια­στή­μα­τα. Από το μεση­μέ­ρι στα βορειο­α­να­το­λι­κά οι νεφώ­σεις θα πυκνώ­σουν και στην ανα­το­λι­κή Μακε­δο­νία και τη Θρά­κη θα εκδη­λω­θούν τοπι­κοί όμβροι.

Οι άνε­μοι στο νοτιο­α­να­το­λι­κό Αιγαίο θα πνέ­ουν βορειο­δυ­τι­κοί 5 με 7 μπο­φόρ. Στις υπό­λοι­πες περιο­χές αρχι­κά θα είναι μετα­βλη­τοί ασθε­νείς, στρε­φό­με­νοι από το μεση­μέ­ρι σε δυτι­κών διευ­θύν­σε­ων 3 με 5 και στα νότια τοπι­κά 6 μποφόρ.

Η θερ­μο­κρα­σία θα σημειώ­σει μικρή άνο­δο κυρί­ως στα δυτι­κά και τα νότια. Θα φτά­σει στα βόρεια τους 15 με 17 βαθ­μούς και στην υπό­λοι­πη χώρα τους 18 με 19 βαθ­μούς Κελσίου.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο