Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καιρός 6/4/2021: Άστατος καιρός με αισθητή την παρουσία της αφρικανικής σκόνης

Αστα­τος παρα­μέ­νει ο και­ρός και σήμε­ρα καθώς θα σημειω­θούν βρο­χές, ενώ η αφρι­κα­νι­κή σκό­νη θα κάνει αισθη­τή και πάλι την παρου­σία της.

Σύμ­φω­να με την πρό­γνω­ση της ΕΜΥ, στο Ιόνιο, τα ηπει­ρω­τι­κά και το βόρειο Αιγαίο ανα­μέ­νο­νται παρο­δι­κά αυξη­μέ­νες νεφώ­σεις με πρό­σκαι­ρες τοπι­κές βρο­χές και βαθ­μιαία βελ­τί­ω­ση από το μεση­μέ­ρι. Οι άνε­μοι στο Αιγαίο θα πνέ­ουν από νότιες διευ­θύν­σεις 7 με 8 μπο­φόρ, που από το από­γευ­μα από τα δυτι­κά θα στρα­φούν σε δυτι­κούς νοτιο­δυ­τι­κούς 5 με 7 μποφόρ.Η θερ­μο­κρα­σία θα σημειώ­σει μικρή άνο­δο κυρί­ως στα ανατολικά.

Η ανα­λυ­τι­κή πρό­γνω­ση του καιρού

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Και­ρός: Αυξη­μέ­νες νεφώ­σεις με τοπι­κές βρο­χές και πιθα­νό­τη­τα μεμο­νω­μέ­νων καται­γί­δων. Από το από­γευ­μα βελ­τί­ω­ση από τα δυτι­κά. Ανε­μοι: Ανα­το­λι­κοί βορειο­α­να­το­λι­κοί 3 με 5 που από το από­γευ­μα βαθ­μιαία θα στρα­φούν σε δυτι­κών διευ­θύν­σε­ων με τη ίδια έντα­ση. Θερ­μο­κρα­σία: Από 06 έως 17 βαθ­μούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Και­ρός: Στα νησιά του Ιονί­ου νεφώ­σεις με τοπι­κές βρο­χές και γρή­γο­ρη βελ­τί­ω­ση. Στις υπό­λοι­πες περιο­χές νεφώ­σεις παρο­δι­κά αυξη­μέ­νες με τοπι­κές βρο­χές μέχρι τις απο­γευ­μα­τι­νές ώρες.

Ανε­μοι: Βόρειοι βορειο­α­να­το­λι­κοί 4 με 6 που βαθ­μιαία θα στρα­φούν σε δυτι­κούς βορειο­δυ­τι­κούς με την ίδια έντα­ση. Θερ­μο­κρα­σία: Από 11 έως 21 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στο εσω­τε­ρι­κό της Ηπεί­ρου 3 με 4 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Και­ρός: Νεφώ­σεις με τοπι­κές βρο­χές. Πιθα­νό­τη­τα όμβρων στα ορει­νά τις μεσημ­βρι­νές ώρες. Στα­δια­κά από το από­γευ­μα γενι­κά αίθριος. Ανε­μοι: Από ανα­το­λι­κές διευ­θύν­σεις 4 με 5 και τοπι­κά στα νότια 6 μπο­φόρ. Βαθ­μιαία από το από­γευ­μα θα στρα­φούν σε δυτι­κών διευ­θύν­σε­ων 4 με 6 και τοπι­κά στα νότια 7 μπο­φόρ . Θερ­μο­κρα­σία: Από 10 έως 21 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στα βόρεια η μέγι­στη 2 με 3 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Και­ρός: Νεφώ­σεις, με πιθα­νό­τη­τα ασθε­νών τοπι­κών βρο­χών στις Κυκλά­δες και από το από­γευ­μα αίθριος. Ανε­μοι: Νότιοι νοτιο­α­να­το­λι­κοί 7 με 8 που από το από­γευ­μα βαθ­μιαία θα στρα­φούν σε δυτι­κούς 6 με 7 μπο­φόρ. Θερ­μο­κρα­σία: Από 13 έως 22 και τοπι­κά στη βόρεια Κρή­τη έως 26 βαθ­μούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ — ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Και­ρός: Νεφώ­σεις, με τοπι­κές βρο­χές στα νησιά του ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου. Ανε­μοι: Νοτιο­α­να­το­λι­κοί 7 με 8 που από το βρά­δυ βαθ­μιαία θα στρα­φούν σε νοτιο­δυ­τι­κούς 6 με 7 μπο­φόρ. Θερ­μο­κρα­σία: Από 15 έως 21 βαθ­μούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Και­ρός: Νεφώ­σεις με ασθε­νείς τοπι­κές βρο­χές και από το από­γευ­μα αίθριος. Ανε­μοι: Από ανα­το­λι­κές διευ­θύν­σεις 3 με 5 που βαθ­μιαία από το μεση­μέ­ρι θα στρα­φούν σε δυτι­κούς 4 με 6 μπο­φόρ. Θερ­μο­κρα­σία: Από 13 έως 20 βαθ­μούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Και­ρός: Νεφώ­σεις με τοπι­κές βρο­χές και πιθα­νό­τη­τα μεμο­νω­μέ­νων καται­γί­δων νωρίς το πρωί. Από το από­γευ­μα βελ­τί­ω­ση. Ανε­μοι: Ανα­το­λι­κοί νοτιο­α­να­το­λι­κοί 3 με 4 μπο­φόρ που βαθ­μιαία θα στρα­φούν σε βορειο­δυ­τι­κούς με τη ίδια έντα­ση. Θερ­μο­κρα­σία: Από 08 έως 16 βαθ­μούς Κελσίου.

Παρα­μύ­θι: Το γαϊ­τα­νά­κι της φιλί­ας, της Ανθής Παρασκευοπούλου

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο