Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Και 2ο ελικόπτερο στην πυρκαγιά στη Μεταμόρφωση — Κλειστή η Αθηνών-Λαμίας — Ελεύθερα τα διόδια (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Μετα­μόρ­φω­ση φωτιά: Ενι­σχύ­θη­καν και πάλι οι δυνά­μεις που δίνουν μάχη με τις φλό­γες στο εργο­στά­σιο ανα­κύ­κλω­σης πλα­στι­κών στην μετα­μόρ­φω­ση Αττικής.

Σύμ­φω­να με την τελευ­ταία ενη­μέ­ρω­ση, εστά­λη και δεύ­τε­ρο ελι­κό­πτε­ρο και ένα πεζο­πό­ρο τμή­μα, καθώς και πυρο­σβε­στι­κά οχήματα.

Έτσι, αυτή την ώρα επι­χει­ρούν 49 πυρο­σβέ­στες, μία ομά­δα πεζο­πό­ρου τμή­μα­τος της 1ης ΕΜΑΚ από την Ελευ­σί­να, με 14 οχή­μα­τα, δύο ελι­κό­πτε­ρα, καθώς και εθε­λο­ντές πυρο­σβέ­στες και υδρο­φό­ρες ΟΤΑ.

Σύμ­φω­να με την Πυρο­σβε­στι­κή, απο­φεύ­χθη­κε μέχρι στιγ­μής η επέ­κτα­ση της πυρ­κα­γιάς σε άλλο κτήριο.

Ταυ­τό­χρο­να παρα­μέ­νει κλει­στή η εθνι­κή οδός Αθη­νών- Λαμί­ας και το σημείο δια­κο­πής, όπως έγι­νε γνω­στό από την Τρο­χαία, μετα­κι­νή­θη­κε στα διό­δια της Αττι­κής Οδού, για λόγους ασφα­λεί­ας και πολύ χαμη­λής ορα­τό­τη­τας από τον πυκνό μαύ­ρο καπνό.

Όλα τα οχή­μα­τα εκτρέ­πο­νται από την Αττι­κή Οδό, όπου έχουν ανοί­ξει τα διό­δια προς αερο­δρό­μιο, με ελεύ­θε­ρη διέλευση.

Παράλ­λη­λα, έχουν κλεί­σει οι έξο­δοι της Αττι­κής Οδού προς Λαμία και από τα δύο ρεύ­μα­τα κυκλοφορίας.

Οδηγίες προστασίας από την Περιφέρεια Αττικής

Η Περι­φέ­ρεια Αττι­κής, με αφορ­μή την εκδή­λω­ση της φωτιάς στο εργο­στά­σιο πλα­στι­κών, έδω­σε συγκε­κρι­μέ­νες οδη­γί­ες προς τους πολί­τες, που ζουν και δρα­στη­ριο­ποιού­νται στην περιο­χή για την καλύ­τε­ρη προ­στα­σία της υγεί­ας τους.

Συγκε­κρι­μέ­να:

1. Να απο­φεύ­γουν την έκθε­σή τους στη ροή και στα ρεύ­μα­τα του καπνού, προ­κει­μέ­νου να προ­στα­τευ­θούν από τις συνέ­πειες των αναθυμιάσεων

2. Εφό­σον αντι­με­τω­πί­ζουν ανα­πνευ­στι­κά ή άλλα συνα­φή προ­βλή­μα­τα υγεί­ας να επι­κοι­νω­νούν άμε­σα με το θερά­πο­ντα ιατρό τους

3. Να δια­τη­ρούν ερμη­τι­κά κλει­στά πόρ­τες, παρά­θυ­ρα και τυχόν αλλά ανοίγ­μα­τα των κτι­ρια­κών τους εγκαταστάσεων.

fotia metamorfosi fotia metamorfosi1 1 fotia metamorfosi2 1 fotia metamorfosi3 1 fotia metamorfosi4 1 fotia metamorfosi5 fotia metamorfosi6 fotia metamorfosi7 fotia metamorfosi8 fotia metamorfosi9 fotia metamorfosi10 fotia metamorfosi11 fotia metamorfosi12 fotia metamorfosi13 fotia metamorfosi14 fotia metamorfosi15

 

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο