Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κακοκαιρία έως και την παραμονή των Χριστουγέννων

Θα επι­μεί­νει η κακο­και­ρία έως και την παρα­μο­νή των Χρι­στου­γέν­νων, σύμ­φω­να με τη μετε­ω­ρο­λο­γι­κή υπη­ρε­σία meteo του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθη­νών. Σύμ­φω­να όμως με τα τελευ­ταία δια­θέ­σι­μα προ­γνω­στι­κά στοι­χεία, τα Χρι­στού­γεν­να θα επι­κρα­τή­σει σε όλη σχε­δόν τη χώρα βελ­τιω­μέ­νος και­ρός, οι άνε­μοι θα εξα­σθε­νή­σουν, ενώ οι θερ­μο­κρα­σί­ες θα σημειώ­σουν πτώση.

Οι τοπι­κά έντο­νες βρο­χο­πτώ­σεις και οι σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες που εκδη­λώ­νο­νται από τις πρω­ι­νές ώρες της Δευ­τέ­ρας και επι­κε­ντρώ­νο­νται στα νότια ηπει­ρω­τι­κά και νησιω­τι­κά τμή­μα­τα της χώρας, ανα­μέ­νε­ται βαθ­μιαία να επε­κτα­θούν σχε­δόν στο σύνο­λο της Δυτι­κής Ελλά­δας, στις Κυκλά­δες, στα νησιά του Ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου και στα Δωδεκάνησα.

Τα φαι­νό­με­να, που κατά τόπους θα είναι έντο­να, θα συνε­χί­σουν να επη­ρε­ά­ζουν τα δυτι­κά και νότια ηπει­ρω­τι­κά έως τις πρώ­τες πρω­ι­νές ώρες της Τρί­της, ενώ στην Κρή­τη και στα Δωδε­κά­νη­σα θα επι­μεί­νουν έως και τις βρα­δι­νές ώρες της Τρίτης.

Παράλ­λη­λα, πολύ ενι­σχυ­μέ­νοι άνε­μοι εντά­σε­ων έως οκτώ μπο­φόρ θα πνέ­ουν στα πελά­γη, ενώ σε περιο­χές της Κρή­της και ιδιαί­τε­ρα στο Δυτι­κό Λιβυ­κό Πέλα­γος οι εντά­σεις των δυτι­κών ανέ­μων θα φτά­σουν τοπι­κά τα εννέα έως δέκα μποφόρ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο