Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κακοκαιρία και σήμερα σε μεγάλο μέρος της χώρας

Συνε­χί­ζε­ται η κακο­και­ρία και σήμε­ρα Τετάρ­τη. Ηδη από χθες, η κακο­και­ρία έκα­νε δυνα­μι­κά… την εμφά­νι­σή της, ενώ από το βρά­δυ στην Αττι­κή σημειώ­νο­νται ισχυ­ρές βρο­χο­πτώ­σεις με κεραυ­νούς, όπως και στο μεγα­λύ­τε­ρο μέρος της Ελλάδας. 

Σύμ­φω­να με την ΕΜΥ, βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες προ­βλέ­πο­νται στο μεγα­λύ­τε­ρο μέρος της χώρας, οι οποί­ες θα είναι κατά τόπους ισχυ­ρές κυρί­ως στα ανα­το­λι­κά και τα νότια. Χιο­νο­πτώ­σεις κατά τόπους πυκνές θα σημειω­θούν στα ηπει­ρω­τι­κά ορει­νά, τα ημιο­ρει­νά της κεντρι­κής και βόρειας χώρας, καθώς και σε περιο­χές της Θρά­κης με χαμη­λό­τε­ρο υψό­με­τρο. Τα φαι­νό­με­να στα βορειο­δυ­τι­κά στα­δια­κά θα εξασθενήσουν.

Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν στα ανα­το­λι­κά και νότια, νότιοι 6 με 7 και στο Αιγαίο τοπι­κά 8 μπο­φόρ και στις υπό­λοι­πες περιο­χές από βόρειες διευ­θύν­σεις 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπι­κά 8 μποφόρ.

Η θερ­μο­κρα­σία θα σημειώ­σει μικρή πτώ­ση στα δυτι­κά, τα κεντρι­κά και τα βόρεια και δεν θα ξεπε­ρά­σει στα βόρεια τους 6 με 7 βαθ­μούς, στα υπό­λοι­πα ηπει­ρω­τι­κά και τα νησιά του Ιονί­ου τους 13 με 14 βαθ­μούς, ενώ στα νησιά του Αιγαί­ου θα φτά­σει τους 15 με 16 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Παγε­τός θα σημειω­θεί τις πρω­ι­νές και βρα­δι­νές ώρες κατά τόπους στα κεντρι­κά και βόρεια ηπειρωτικά.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Και­ρός: Νεφώ­σεις με βρο­χές ή χιο­νό­νε­ρο. Σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες θα εκδη­λω­θούν κυρί­ως στα θαλάσ­σια — παρα­θα­λάσ­σια τμή­μα­τα. Χιο­νο­πτώ­σεις θα σημειω­θούν στη δυτι­κή Μακε­δο­νία και στα υπό­λοι­πα ορει­νά — ημιο­ρει­νά αλλά και σε περιο­χές της Θρά­κης με χαμη­λό­τε­ρο υψό­με­τρο (ενδει­κτι­κό υψό­με­τρο 200μ). Τα φαι­νό­με­να στην ανα­το­λι­κή Μακε­δο­νία και τη Θρά­κη θα είναι κατά τόπους έντο­να, ενώ από το από­γευ­μα στα δυτι­κά θα εξασθενήσουν.

Ανε­μοι: Από βόρειες διευ­θύν­σεις 4 με 6 ενι­σχυό­με­νοι από το από­γευ­μα στα 6 με 7 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από ‑1 (μεί­ον 1) έως 07 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στη δυτι­κή Μακε­δο­νία 3 με 4 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Και­ρός: Nεφώ­σεις με τοπι­κές βρο­χές και καται­γί­δες, κατά τόπους ισχυ­ρές. Τα φαι­νό­με­να στα­δια­κά στα βόρεια θα εξα­σθε­νή­σουν. Χιο­νο­πτώ­σεις θα σημειω­θούν στα ηπει­ρω­τι­κά ορει­νά καθώς και στα ημιο­ρει­νά της Ηπεί­ρου και της δυτι­κής Στερεάς.

Ανε­μοι: Βόρειοι βορειο­δυ­τι­κοί 5 με 7 και τοπι­κά στο Ιόνιο 8 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 04 έως 13 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στο εσω­τε­ρι­κό της Ηπεί­ρου από ‑4 (μεί­ον 4) έως 07 βαθ­μούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Και­ρός: Nεφώ­σεις με βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες, κατά τόπους ισχυ­ρές. Τα φαι­νό­με­να το βρά­δυ θα εξασθενήσουν.

Χιο­νο­πτώ­σεις κατά τόπους πυκνές θα σημειω­θούν στα ορει­νά, καθώς και σε ημιο­ρει­νές περιο­χές κυρί­ως της κεντρι­κής Στε­ρε­άς και της Θεσσαλίας.

Ανε­μοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειο­δυ­τι­κοί 5 με 7 μπο­φόρ, με περαι­τέ­ρω ενί­σχυ­ση τη νύχτα. Στα νότια από νότιες διευ­θύν­σεις 5 με 7 μπο­φόρ, στρε­φό­με­νοι από το από­γευ­μα σε βόρειους βορειο­δυ­τι­κούς με την ίδια ένταση.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 02 έως 13 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στα βόρεια η μέγι­στη 3 με 4 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Και­ρός: Nεφώ­σεις με βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες, οι οποί­ες από το μεση­μέ­ρι θα είναι κατά τόπους ισχυ­ρές. Χιο­νο­πτώ­σεις θα σημειω­θούν στα ορει­νά της Κρήτης.

Ανε­μοι: Νότιοι νοτιο­δυ­τι­κοί 6 με 7 και πρό­σκαι­ρα τοπι­κά έως 8 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 10 έως 16 βαθ­μούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ — ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Και­ρός: Nεφώ­σεις με βρο­χές και καται­γί­δες, οι οποί­ες κατά τόπους θα είναι ισχυρές.

Ανε­μοι: Από νότιες διευ­θύν­σεις 6 με 8 μπο­φόρ, στρε­φό­με­νοι από το από­γευ­μα στα βορειό­τε­ρα νησιά του ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου σε βορειο­α­να­το­λι­κούς με την ίδια ένταση.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 10 έως 16 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ

Και­ρός: Nεφώ­σεις με βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες, οι οποί­ες κατά τόπους θα είναι ισχυ­ρές. Τα φαι­νό­με­να το βρά­δυ θα εξα­σθε­νή­σουν. Χιο­νο­πτώ­σεις θα σημειω­θούν στα ορει­νά από το απόγευμα.

Ανε­μοι: Βόρειοι βορειο­δυ­τι­κοί 5 με 7 μπο­φόρ. Στα νότια μέχρι το μεση­μέ­ρι νότιοι νοτιο­δυ­τι­κοί 5 με 6 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 05 έως 12 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Και­ρός: Nεφώ­σεις με τοπι­κές βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες, κατά δια­στή­μα­τα ισχυ­ρές. Τα φαι­νό­με­να το βρά­δυ θα εξα­σθε­νή­σουν. Χιο­νο­πτώ­σεις θα σημειω­θούν στα ορει­νά από το απόγευμα.

Ανε­μοι: Νότιοι νοτιο­δυ­τι­κοί 4 με 6 μπο­φόρ, στρε­φό­με­νοι από το από­γευ­μα σε βόρειους βορειο­δυ­τι­κούς 5 με 7 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 06 έως 13 βαθ­μούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Και­ρός: Nεφώ­σεις με βρο­χές ή χιο­νό­νε­ρο. Χιο­νο­πτώ­σεις θα σημειω­θούν στα γύρω ορει­νά και ημιο­ρει­νά. Το βρά­δυ τα φαι­νό­με­να θα σταματήσουν.

Ανε­μοι: Βόρειοι βορειο­δυ­τι­κοί 4 με 6 και βαθ­μιαία τοπι­κά 7 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 03 έως 07 βαθ­μούς Κελσίου.

Ναπο­λέ­ων Σου­κα­τζί­δης Το μεγα­λείο ενός αγω­νι­στή της Αντί­στα­σης, του Θέμου Κορνάρου

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο