Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το τερμάτισε (αισχρά) ο Βασιλακόπουλος για πρόστιμα και ανεμβολίασους υγειονομικούς

Υπέρ των αυστη­ρό­τε­ρων μέτρων υπο­χρε­ω­τι­κό­τη­τας για τον εμβο­λια­σμό, με κατά πολύ αυστη­ρό­τε­ρα πρό­στι­μα, τάχθη­κε ο καθη­γη­τής Πνευ­μο­νο­λο­γί­ας Θεό­δω­ρος Βασι­λα­κό­που­λος, αμφι­σβη­τώ­ντας ταυ­τό­χρο­να ότι τα υφι­στά­με­να πρό­στι­μα θα εισπραχθούν. 

«Δεν είναι σοβα­ρή υπο­χρε­ω­τι­κό­τη­τα αυτή η οποία επε­βλή­θη, και γι’ αυτό δεν έχει πιά­σει. Είμα­στε ένας πλού­σιος λαός, είναι 6.000 – 7.000 υγειο­νο­μι­κοί που αντέ­χουν επί 6 – 7 μήνες χωρίς μισθό. Εγώ δεν αντέ­χω να ζήσω 6 – 7 μήνες χωρίς μισθό, δεν βγαί­νω. Τι είναι 100 ευρώ για τον άλλο τον πλού­σιο… Θα τα δώσει κανείς; Όχι, είμαι σίγου­ρος. Πιστεύ­ε­τε ότι θα τα πλη­ρώ­σει κάποιος ή θα εισπρα­χθούν; Χρειά­ζο­νται “πιο δύσκο­λα” πρό­στι­μα “στην πηγή”» σημείωσε.

Όπως εξή­γη­σε, «αν το πρό­στι­μο αφαι­ρεί­το από τη σύντα­ξη αντί για 220.000, θα είχα­με 450.000 με 500.000 εμβολιασμένους». 

«Πρέ­πει να κατα­λά­βου­με ως κοι­νω­νία ότι πώς θα υπάρ­ξει δια­κο­πή μετά­δο­σης θέλει καθο­λι­κό εμβο­λια­σμό όλου του πλη­θυ­σμού, των παι­διών συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νων (…) 220.000 με 230.000 άνθρω­ποι άνω των 60 ετών εμβο­λιά­στη­καν με την υπο­χρε­ω­τι­κό­τη­τα, μας περισ­σεύ­ουν 300.000 τελεί­ως ευά­λω­τοι» ανέ­φε­ρε χαρακτηριστικά.

«Αν δεί­τε χθες πόσοι πεθαί­νουν στην Ελλά­δα και την ηλι­κια­κή κατα­νο­μή τους το 90% είναι άνω των 60. Κάθε μέρα συμ­βαί­νει αυτό. Να βρού­με σοβα­ρό τρό­πο να υπο­χρε­ώ­σου­με αυτούς τους ανθρώ­πους» σημεί­ω­σε ο κ. Βασιλακόπουλος.

 

Ναπο­λέ­ων Σου­κα­τζί­δης Το μεγα­λείο ενός αγω­νι­στή της Αντί­στα­σης, του Θέμου Κορνάρου

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο