Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ «GENESIS» Πάνω από 100 κλήσεις στην Πυροσβεστική — Στην αποστολή μηνυμάτων εξαντλείται η προετοιμασία του κράτους

Από την Αμφιλοχία

Από την Αμφιλοχία

Συνο­λι­κά 112 κλή­σεις για κοπές δέντρων, αντλή­σεις υδά­των και απε­γκλω­βι­σμούς ατό­μων έχει δεχθεί η Πυρο­σβε­στι­κή, σε όλη τη χώρα μέσα σε περί­που 11 ώρες, λόγω της κακο­και­ρί­ας «Genesis».

Συγκε­κρι­μέ­να, όπως ανα­κοι­νώ­θη­κε από την Πυρο­σβε­στι­κή, μέχρι τις 6 το από­γευ­μα της Παρα­σκευ­ής, οι περισ­σό­τε­ρες κλή­σεις έγι­ναν στην Περι­φέ­ρεια Ανα­το­λι­κής Μακε­δο­νί­ας και Θρά­κης, όπου η Πυρο­σβε­στι­κή δέχθη­κε 52 κλή­σεις (εκ των οποί­ων, 13 για κοπές δέντρων σε Έβρο, Ροδό­πη, Ξάν­θη και Καβά­λα και 39 για αντλή­σεις υδά­των κυρί­ως στη Δράμα).

Στην Περι­φέ­ρεια Δυτι­κής Ελλά­δας έγι­ναν 29 κλή­σεις (5 για κοπές δέντρων, 13 για αντλή­σεις υδά­των και 11 για μετα­φο­ρές ατό­μων σε ασφα­λή σημεία),  στην Περι­φέ­ρεια Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας 16 κλή­σεις (8 για κοπές δέντρων και 7 για αντλή­σεις υδά­των σε Θεσ­σα­λο­νί­κη, Πιε­ρία, Ημα­θία και 1 για παρο­χή βοηθείας).

Στην Περι­φέ­ρεια Ιονί­ων Νήσων έγι­ναν 6 κλή­σεις (3 για κοπές δέντρων, 1 για άντλη­ση υδά­των και 2 για αφαι­ρέ­σεις αντι­κει­μέ­νων σε Κέρ­κυ­ρα και Λευ­κά­δα), στην Περι­φέ­ρεια Δυτι­κής Μακε­δο­νί­ας 6 κλή­σεις (3 για κοπές δέντρων και ισά­ριθ­μες για αντλή­σεις υδά­των σε Πτο­λε­μα­ΐ­δα, Δεσκά­τη και Σέρ­βια Κοζά­νης) και στην Περι­φέ­ρεια Θεσ­σα­λί­ας τρεις κλή­σεις (για αντλή­σεις υδά­των στη Νίκαια).

Την ίδια στιγ­μή, στα κινη­τά των κατοί­κων της Κεντρι­κής και Ανα­το­λι­κής Μακε­δο­νί­ας, Θρά­κης και του Β. Αιγαί­ου, έφτα­νε μήνυ­μα προει­δο­ποί­η­σης για κίν­δυ­νο πλημ­μύ­ρας, από το «112» και την Πολι­τι­κή Προ­στα­σία. Αυτή είναι και η μονα­δι­κή προ­ε­τοι­μα­σία από την μεριά του κρά­τους, η σύστα­ση «μεί­νε­τε σπίτι»…

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο