Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καμπάνια αλληλεγγύης στον Κουβανικό λαό από τον Ελληνοκουβανικό Σύνδεσμο Θεσσαλονίκης

Καμπά­νια αλλη­λεγ­γύ­ης στον Κου­βα­νι­κό λαό ξεκί­νη­σε ο Ελλη­νο­κου­βα­νι­κός Σύν­δε­σμος Φιλί­ας και Αλλη­λεγ­γύ­ης Θεσ­σα­λο­νί­κης, συγκε­ντρώ­νο­ντας χρή­μα­τα και υγειο­νο­μι­κό υλι­κό που έχει ανά­γκη το Νησί της Επα­νά­στα­σης. Σε ανα­κοί­νω­σή του, ο Σύν­δε­σμος σημειώνει:

Ο Ελλη­νο­κου­βα­νι­κός Σύν­δε­σμος Φιλί­ας και Αλλη­λεγ­γύ­ης Θεσ­σα­λο­νί­κης θα πραγ­μα­το­ποι­ή­σει εκδή­λω­ση με θέμα «Το Δημό­σιο Σύστη­μα Υγεί­ας της Κού­βας, η διε­θνι­στι­κή του διά­στα­ση και η αντι­με­τώ­πι­ση του Covid-19».

Θα παρευ­ρε­θεί και θα μιλή­σει ο Πρέ­σβης της Κού­βας Αρα­μίς Φου­έ­ντε Ερντάντες.

Με τη δύνα­μη της αλλη­λεγ­γύ­ης, της ανθρω­πιάς και της αλή­θειας, η Κού­βα κέρ­δι­σε για άλλη μια φορά τον θαυ­μα­σμό των λαών όλου του πλα­νή­τη. Την ώρα που η πρώ­τη παγκό­σμια δύνα­μη, οι ΗΠΑ, έσκα­βε μαζι­κούς τάφους για τους χιλιά­δες νεκρών από την παν­δη­μία του COVID-19 και οι μεγα­λύ­τε­ρες καπι­τα­λι­στι­κές οικο­νο­μί­ες μετρού­σαν επί­σης δεκά­δες χιλιά­δες νεκρούς, το Νησί της Επα­νά­στα­σης έστελ­νε «καρα­βά­νια αλλη­λεγ­γύ­ης» από για­τρούς σε μια σει­ρά χώρες σε όλη την υφήλιο.

Η Κού­βα αντι­με­τω­πί­ζει τερά­στιες ελλεί­ψεις λόγω του απάν­θρω­που και εγκλη­μα­τι­κού οικο­νο­μι­κού, εμπο­ρι­κού και χρη­μα­το­πι­στω­τι­κού απο­κλει­σμού που έχουν επι­βά­λει οι ΗΠΑ σε βάρος της εδώ και έξι δεκα­ε­τί­ες. Ιδιαί­τε­ρα κατά την περί­ο­δο της παν­δη­μί­ας από τον COVID-19, η Κού­βα βρέ­θη­κε αντι­μέ­τω­πη ακό­μα και με τον απο­κλει­σμό της πρό­σβα­σής της σε ανα­γκαίο ιατρι­κό εξο­πλι­σμό, που οπωσ­δή­πο­τε απο­τε­λεί ζήτη­μα πρώ­της προ­τε­ραιό­τη­τας στην ιδιαί­τε­ρη αυτή συγκυρία.

Ο Σύν­δε­σμος μας έχει ξεκι­νή­σει καμπά­νια αλλη­λεγ­γύ­ης στην Κού­βα. Συγκε­ντρώ­νου­με χρή­μα­τα, και υγειο­νο­μι­κό υλι­κό (υλι­κά και ιατρι­κές προ­μή­θειες υψη­λής ζήτη­σης, ο κατά­λο­γος των οποί­ων επι­συ­νά­πτε­ται στο παρόν κάλε­σμα). Τα παρα­πά­νω θα στα­λούν στο υπουρ­γείο Υγεί­ας της Κού­βας για την αγο­ρά φαρ­μά­κων και ιατρι­κού εξο­πλι­σμού. Η έκφρα­ση της αλλη­λεγ­γύ­ης προς την κυβέρ­νη­ση και τον λαό της Κού­βας είναι χρέ­ος όλων μας.

Τρα­πε­ζι­κός Λογα­ρια­σμός: Τρά­πε­ζα Πειραιώς
IBAN: GR8601722130005213107371429
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: ΚΕΡΕΜΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Αγα­πη­τοί φίλοι,

Η ΚΟΥΒΑ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ, ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

[email protected]

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο