Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη: Κινητοποίηση στην εταιρεία κόκκινων δανείων «Do Value»

Με την δυνα­μι­κή κινη­το­ποί­η­ση που διορ­γά­νω­σε το ΠΑΜΕ το πρωί της Τρί­της έξω από την εται­ρεία δια­χεί­ρι­σης κόκ­κι­νων δανεί­ων «Do Value» στην Καλ­λι­θέα και στην συνά­ντη­ση που είχε αντι­προ­σω­πεία με εκπρο­σώ­που της εται­ρεί­ας, έλα­βαν δέσμευ­ση πως θα γίνουν ρυθ­μί­σεις οφει­λών για τρεις περι­πτώ­σεις πλει­στη­ρια­σμών λαϊ­κών στις οποί­ες οι εμπλε­κό­με­νοι θα μπο­ρούν να ανταποκριθούν.

Για την 3η περί­πτω­ση, που ο πλει­στη­ρια­σμός έχει προ­γραμ­μα­τι­στεί για τον Γενά­ρη, υπάρ­χει επί­σης δέσμευ­ση ότι ανα­μέ­νε­ται να αντι­με­τω­πι­στεί. Σημειώ­νε­ται ότι στις οικο­γέ­νειες αυτές υπάρ­χουν μέλη με σοβα­ρά προ­βλή­μα­τα υγείας.

Απο­δει­κνύ­ε­ται ότι η πάλη του λαού μπο­ρεί να σώσει τα σπί­τια του λαού, τόνι­σε ο Βάλ­σα­μος Συρί­γος μέλος της Γραμ­μα­τεί­ας του ΠΑΜΕ. Στέλ­νου­με μήνυ­μα προς όλους όσοι έχουν πρό­βλη­μα να έρθουν κοντά στα σωμα­τεία σημεί­ω­σε και πρό­σθε­σε ότι και τα “κορά­κια” φοβέ­ρα θέλουνε.

Με την ολο­κλή­ρω­ση της κινη­το­ποί­η­σης ο Νίκος Παπα­γε­ωρ­γί­ου, μέλος της Γραμ­μα­τεί­ας του ΠΑΜΕ, κάλε­σε στην κινη­το­ποί­η­ση στη Νέα Ιωνία, ενά­ντια στην εκδι­κη­τι­κή από­λυ­ση της προ­έ­δρου του Συλ­λό­γου Εργα­ζο­μέ­νων στην Ιδιω­τι­κή Εκπαί­δευ­ση ν. Αττι­κής «Ο Βύρων».

Τα συν­θή­μα­τα «κανέ­να σπί­τι στα χέρια τρα­πε­ζί­τη» και «τα σπί­τια του λαού τα σώζει ο λαός, κανέ­νας μόνος παντού ξεση­κω­μός» κυριάρ­χη­σαν στην κινη­το­ποί­η­ση έξω από την εται­ρεία δια­χεί­ρι­σης «κόκ­κι­νων» δανεί­ων που διορ­γά­νω­σε το ΠΑΜΕ. Συμ­με­τεί­χαν μαζι­κά σωμα­τεία εργα­ζο­μέ­νων και επαγ­γελ­μα­τιών, καθώς και φορείς των γει­το­νιών της Αθήνας.

Έφτα­σαν με πορεία που ξεκί­νη­σε νωρί­τε­ρα από τον ηλε­κτρι­κό σταθ­μό της Καλ­λι­θέ­ας, ενώ έξω από την εται­ρεία βρί­σκο­νταν δυνά­μεις κατα­στο­λής. «Ούτε στην Αβύ­δου, ούτε που­θε­νά, τσα­κί­στε τα “κορά­κια’ σε κάθε γει­το­νιά», φώνα­ζαν οι συγκεντρωμένοι.

Ζητούν αντι­προ­σω­πεία τους να συνα­ντη­θεί με εκπρό­σω­πο της εται­ρεί­ας για το ζήτη­μα 3 οικο­γε­νειών χαμη­λο­συ­ντα­ξιού­χων, των οποί­ων τα σπί­τια πρό­κει­ται να πλειστηριαστούν.

Μιλώ­ντας στην κινη­το­ποί­η­ση, ο Βάλ­σα­μος Συρί­γος, μέλος της Γραμ­μα­τεί­ας του ΠΑΜΕ, κάλε­σε σε αγώ­να για κανέ­να σπί­τι στα «κορά­κια».

O Β. Συρί­γος τόνι­σε ότι το εργα­τι­κό, λαϊ­κό κίνη­μα κάνει πρά­ξη το σύν­θη­μα «κανέ­να σπί­τι στα χέρια τρα­πε­ζί­τη» για να απο­τρέ­ψει το έγκλη­μα με τους πλει­στη­ρια­σμούς, τις κατα­σχέ­σεις και τις εξώσεις.

Ανα­φέρ­θη­κε επί­σης στην μεγά­λη κινη­το­ποί­η­ση που έγι­νε την Δευ­τέ­ρα στου Ζωγρά­φου, η οποία απέ­τρε­ψε την έξω­ση γυναί­κας χαμη­λο­συ­ντα­ξιού­χου από το σπί­τι της.

Στην διάρ­κεια της κινη­το­ποί­η­σης οι συγκε­ντρω­μέ­νοι κατήγ­γει­λαν την παρου­σία των δυνά­με­ων κατα­στο­λής. Όπως κατήγ­γει­λε ο Νίκος Παπα­γε­ωρ­γί­ου, μέλος της Γραμ­μα­τεί­ας του ΠΑΜΕ, η κυβέρ­νη­ση, έχει στεί­λει στην κινη­το­ποί­η­ση δυνά­μεις κατα­στο­λής, ένα πουλ­μα­νά­κι για συλ­λή­ψεις, κλού­βα των ΜΑΤ, ενώ έχουν ακρο­βο­λι­στεί ασφα­λί­τες, με κάποιους από αυτούς να οπλοφορούν.

Να τους μαζέ­ψουν, εδώ είναι εργα­τι­κό, λαϊ­κό κίνη­μα. Το δικό μας όπλο είναι η αλλη­λεγ­γύη και το σύν­θη­μα, «η τρο­μο­κρα­τία δεν θα περά­σει, του λαού η πάλη θα την σπά­σει», δια­μή­νυ­σε ο Ν. Παπαγεωργίου.

902.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο