Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κυβέρνηση: Άλλαξε το ΔΣ της «Κιβωτού», αλλά επιμένει να αφήνει τα παιδιά στα χέρια ιδιωτών και ΜΚΟ

ιΣε αλλα­γή του ΔΣ της ΜΚΟ «Κιβω­τού του Κόσμου» προ­χώ­ρη­σε σήμε­ρα η κυβέρ­νη­ση, χωρίς όμως να αλλά­ξει το θεσμι­κό πλαί­σιο και την πολι­τι­κή που αφή­νουν τα παι­διά που έχουν ανά­γκη στα χέρια ιδιω­τών και ΜΚΟ. Και αυτό σε μία στιγ­μή όπου οι δύο Εισαγ­γε­λείς που ερευ­νούν τις καταγ­γε­λί­ες που είδαν πρό­σφα­τα το φως της δημοσιότητας.

Έτσι, παρα­μέ­νει ‑παρά τις όποιες αλλα­γές- η λογι­κή των κυβερ­νή­σε­ων δια­χρο­νι­κά που αφο­ρά την πολι­τι­κή ιδιω­τι­κο­ποί­η­σης του κρά­τους πρό­νοιας και την έλλει­ψη κρα­τι­κών δομών προ­στα­σί­ας των παιδιών.

Σύμ­φω­να με τις νέες αλλα­γές, πρό­ε­δρος ανα­λαμ­βά­νει η οικο­νο­μο­λό­γος και πρό­ε­δρος της Ένω­σης «Μαζί για το Παι­δί», Αλε­ξάν­δρα Μαρ­τί­νου, ο πρώ­ην Εισαγ­γε­λέ­ας του Αρεί­ου Πάγου Ιωάν­νης Τέντες, ο παι­δί­α­τρος και τέως Διευ­θυ­ντής Μονά­δας Εντα­τι­κής Θερα­πεί­ας Νοσο­κο­μείο Παί­δων «Π. και Α. Κυρια­κού» Ιωάν­νης Παπα­δά­τος, ο γενι­κός διευ­θυ­ντής των Παι­δι­κών Χωριών SOS Γιώρ­γος Πρω­τό­πα­πας, η Έρρι­κα Οικο­νό­μου ψυχο­λό­γος, γραμ­μα­τέ­ας «Φίλων της Θεο­τό­κου», ο Ανδρέ­ας Ζομπα­νά­κης οικο­νο­μο­λό­γος και πρό­ε­δρος του Κέντρου Ειδι­κών Ατό­μων η «Χαρά», και ο Κων­στα­ντί­νος Γλού­μης — Ατσα­λά­κης δικη­γό­ρος, διευ­θυ­ντής υπουρ­γι­κού γρα­φεί­ου της Υφυ­πουρ­γού Εργα­σί­ας και Κοι­νω­νι­κών Υποθέσεων.

Ο κυβερ­νη­τι­κός εκπρό­σω­πος Γιάν­νης Οικο­νό­μου ανέ­φε­ρε ότι η θητεία της νέας διοί­κη­σης δεν θα είναι μεγα­λύ­τε­ρη τους ενός χρό­νου. Υπε­ρα­σπί­στη­κε την πολι­τι­κή αφαι­ρεί την ευθύ­νη του κρά­τους να προ­στα­τεύ­ει τα παι­διά ισχυ­ρι­ζό­με­νος πως δεν πρέ­πει «να μην μηδε­νί­ζου­με» την “προ­σφο­ρά” διά­φο­ρων ιδιω­τών και ΜΚΟ.

902.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο