Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καναδάς: Πολλά θύματα από επίθεση με μαχαίρι στο Κεμπέκ

Του­λά­χι­στον δύο άνθρω­ποι έχα­σαν τη ζωή τους και πέντε τραυ­μα­τί­στη­καν από επί­θε­ση με μαχαί­ρι που σημειώ­θη­κε κατά τη διάρ­κεια της νύχτας στο Κεμπέκ, σύμ­φω­να με τον Radio-Canada, τον οποίο επι­κα­λεί­ται ο ιστό­το­πος cbc.ca, προ­σθέ­το­ντας ότι μετά την επί­θε­ση η κανα­δι­κή αστυ­νο­μία συνέ­λα­βε έναν ύπο­πτο στην πόλη αυτή του Καναδά.

Σύμ­φω­να με τον κανα­δι­κό ιστό­το­πο, η αστυ­νο­μία ανα­κοί­νω­σε αργά χθες Σάβ­βα­το το βρά­δυ ότι ανα­ζη­τού­σε έναν άνδρα που φορού­σε μεσαιω­νι­κή στο­λή και ήταν οπλι­σμέ­νος με μαχαί­ρι, ο οποί­ος προ­κά­λε­σε “πολ­λά θύμα­τα”. Η αστυ­νο­μία διευ­κρί­νι­σε ότι το περι­στα­τι­κό συνέ­βη κοντά στην Εθνο­συ­νέ­λευ­ση και ζήτη­σε από τους πολί­τες να παρα­μεί­νουν στα σπί­τια τους.

“Λίγο μετά τη 01:00 τοπι­κή ώρα, η SPVQ (Αστυ­νο­μι­κή Υπη­ρε­σία της Πόλης του Κεμπέκ) συνέ­λα­βε έναν ύπο­πτο”, ανα­φέ­ρει η αστυ­νο­μία σε ανάρ­τη­σή της στο Twitter, στην οποία ζητεί από τους κατοί­κους της πόλης “να παρα­μεί­νουν στα σπί­τια τους και να κλει­δώ­σουν τις πόρ­τες τους” ενώ “συνε­χί­ζε­ται η έρευ­νά της” για το περιστατικό.

Η αστυ­νο­μία διευ­κρί­νι­σε ότι πέντε τραυ­μα­τί­ες δια­κο­μί­σθη­καν σε τοπι­κό νοσο­κο­μείο, αλλά ότι προς το παρόν δεν είναι δια­θέ­σι­μες περισ­σό­τε­ρες πλη­ρο­φο­ρί­ες για την κατά­στα­ση της υγεί­ας τους.

“Ακό­μη δεν έχει διευ­κρι­νι­στεί τι συνέ­βη, αλλά αυτές είναι σοβα­ρές επι­θέ­σεις”, δήλω­σε η εκπρό­σω­πος της αστυ­νο­μί­ας Ετιέν Ντογιόν.

Η αστυ­νο­μία ζήτη­σε από όποιον έχει οποια­δή­πο­τε πλη­ρο­φο­ρία για το περι­στα­τι­κό να καλέ­σει στο 911.

belogiannis ploumpidis banner

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο