Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καπιταλισμός σημαίνει βαρβαρότητα: CEO εταιρείας απολύει 900 εργαζόμενους μέσω Zoom

Η βαρ­βα­ρό­τη­τα αυτού του απάν­θρω­που συστή­μα­τος, όπου λίγοι κερ­δί­ζουν με τον ιδρώ­τα και τον κόπο των πολ­λών, απο­τυ­πώ­νε­ται σε ένα σύντο­μο βίντεο που κυκλο­φό­ρη­σε στο δια­δί­κτυο τις προη­γού­με­νες μέρες από μια συνά­ντη­ση της εργο­δο­σί­ας της εται­ρεί­ας «Better.com» (χρη­μα­το­πι­στω­τι­κός γίγα­ντας των ΗΠΑ που παρέ­χει δάνεια μέσω ίντερ­νετ) με 900 υπαλλήλους.

Όπως ανα­φέ­ρει το ΠΑΜΕ, «στη συνά­ντη­ση που πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε δια­δι­κτυα­κά, λίγες μέρες πριν τα Χρι­στού­γεν­να, ο γενι­κός διευ­θυ­ντής της εται­ρεί­ας, αφού ανα­φέ­ρε­ται στις προ­σω­πι­κές του δυσκο­λί­ες και την κατά­στα­ση της αγο­ράς, ανα­κοι­νώ­νει: “Εάν συμ­με­τέ­χε­τε σε αυτήν την κλή­ση, είστε μέρος του ατυ­χούς γκρουπ που απο­λύ­ε­ται. Η εργα­σία σας εδώ παύ­ει από αυτή την στιγμή”.

Με αυτόν τον τρό­πο η εται­ρεία απέ­λυ­σε το 15% του προ­σω­πι­κού της!».

«Αυτή είναι η βαρ­βα­ρό­τη­τα του καπι­τα­λι­σμού. Αυτό συμ­βαί­νει σε εκα­τομ­μύ­ρια εργα­ζό­με­νους, σε γρα­φεία, εργο­στά­σια, κατα­στή­μα­τα, πίσω από κλει­στές πόρ­τες με την απει­λή της από­λυ­σης, τη βία της ανερ­γί­ας να κρέ­με­ται πάνω από τα κεφά­λια αυτών που παρά­γουν τον πλού­το», επι­ση­μαί­νει το ΠΑΜΕ.

«Η δια­φο­ρά του συγκε­κρι­μέ­νου περι­στα­τι­κού είναι η κατα­γρα­φή του σε κάμε­ρα και η αξιο­ποί­η­ση της τεχνο­λο­γί­ας για να προ­ω­θη­θούν οι αντερ­γα­τι­κοί σχε­δια­σμοί των εργο­δο­τών με τις μικρό­τε­ρες δυνα­τές αντιδράσεις.

Στους σχε­δια­σμούς και τη βία των εργο­δο­τών απά­ντη­ση είναι η οργά­νω­ση και ο συλ­λο­γι­κός αγώ­νας των εργα­ζο­μέ­νων για τα δικαιώ­μα­τά τους σε δου­λειά, μισθό, Συλ­λο­γι­κές Συμβάσεις.

Στην επί­θε­ση των εργο­δο­τών, κυβερ­νή­σε­ων, ΕΕ, απα­ντά­με με ισχυ­ρο­ποί­η­ση των Συν­δι­κά­των για να ξεφορ­τω­θού­με αυτά τα παρά­σι­τα που θεω­ρούν τους εργά­τες ανα­λώ­σι­μο είδος και απο­λύ­ουν εκα­το­ντά­δες μέσω βιντε­ο­κλή­σης», υπο­γραμ­μί­ζει το ΠΑΜΕ.

902.gr

che guevara 008

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο