Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καταγγελία: Έξω οι φασίστες από το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ

Την κατρα­κύ­λα του προ­έ­δρου του Σωμα­τεί­ου Εργα­ζο­μέ­νων στο νοσο­κο­μείο ΑΧΕΠΑ, εκλεγ­μέ­νου με την ΠΑΣΚΕ, καταγ­γέλ­λει η «Αγω­νι­στι­κή Συσπεί­ρω­ση Υγειο­νο­μι­κών» (ΑΣΥ). Οπως ανα­φέ­ρει, ο πρό­ε­δρος του Σωμα­τεί­ου, «στο όνο­μα της στή­ρι­ξης των εργα­ζο­μέ­νων σε ανα­στο­λή γύρε­ψε στή­ρι­ξη από το κόμ­μα του ναζί εγκλη­μα­τία Κασι­διά­ρη και δεν ντρά­πη­κε να φωτο­γρα­φη­θεί μαζί με τα υπό­λοι­πα φίδια του νέου φασι­στι­κού μορ­φώ­μα­τος, δηλώ­νο­ντας ότι ο ίδιος και η λεγό­με­νη ΠΟΕΥ έχουν κοι­νό αγώ­να με τους φασίστες!

Ολό­κλη­ρη η ανα­κοί­νω­ση της «Αγω­νι­στι­κής Συσπεί­ρω­σης Υγειο­νο­μι­κών» έχει ως εξής:

Τώρα δεν τον ξεπλέ­νει ούτε ο Νιαγάρας…

Ο λόγος για τον Κορο­ξε­νό, πρό­ε­δρο (αν είναι δυνα­τόν!) του σωμα­τεί­ου εργα­ζο­μέ­νων ΑΧΕΠΑ εκλεγ­μέ­νο με την ΠΑΣΚΕ. Στο όνο­μα της στή­ρι­ξης των εργα­ζό­με­νων σε ανα­στο­λή γύρε­ψε στή­ρι­ξη, από το κόμ­μα του Ναζί εγκλη­μα­τία Κασι­διά­ρη και δεν ντρά­πη­κε να φωτο­γρα­φη­θεί μαζί με τα υπό­λοι­πα φίδια του νέου φασι­στι­κού μορφώματος,δηλώνοντας ότι ο ίδιος και η λεγό­με­νη ΠΟΕΥ έχουν κοι­νό αγώ­να με τους φασίστες!

Αλή­θεια, οι συνά­δελ­φοι που βρί­σκο­νται σε ανα­στο­λή δέχο­νται να τους τσου­βα­λιά­ζει ο Κορο­ξε­νός με ταα­πο­μει­νά­ρια της Χρυ­σής Αυγής, τη σαπί­λα του ντου­νιά; Τι δου­λειά έχουν οι υγειο­νο­μι­κοί με τους νοσταλ­γούς του Μένγκελε;

Πρό­κει­ται για το κόμ­μα, που όταν οι υγειο­νο­μι­κοί έδι­ναν τη μάχη της παν­δη­μί­ας στο τσα­κι­σμέ­νο ΕΣΥ, υπο­στή­ρι­ζε­ό­τι κορο­νο­ϊό έχουν μόνο οι λαθρο­με­τα­νά­στες και ότι αυτοί γεμί­ζουν τα νοσο­κο­μεία! Το κόμ­μα που οργα­νώ­νειαι­μο­δο­σί­ες «μόνο για Έλλη­νες» — Ντρο­πή! Το κόμ­μα που στο «κυβερ­νη­τι­κό» του πρό­γραμ­μά όχι απλώς δεν­προ­τεί­νει προ­σλή­ψεις προ­σω­πι­κού και δεν ανα­φέ­ρει ούτε μία φορά τη λέξη «μονι­μό­τη­τα», αλλά φορ­τώ­νει σχε­δό­νό­λες τις παθο­γέ­νειες του ΕΣΥ στην «υπερ­πλη­θώ­ρα» για­τρών στην αγο­ρά εργα­σί­ας, προ­τεί­νο­ντας κόψι­μο εισα­κτέ­ω­να­πό τις ιατρι­κές σχο­λές! Και δε μένει εκεί.…. για την αντι­με­τώ­πι­ση της έλλει­ψης νοση­λευ­τι­κού προ­σω­πι­κού­προ­τεί­νει να δοθούν κίνη­τρα «μιας επι­πρό­σθε­της παρα­μο­νής και προ­σφο­ράς στα νοσο­κο­μεία με δια­δι­κα­σί­ε­ςι­διω­τι­κής αμοι­βής της εργα­σί­ας» δηλα­δή αύξη­ση των ορί­ων συντα­ξιο­δό­τη­σης. Για τον ιδιω­τι­κό τομέα υγεί­ας λένε:«Το ιδιω­τι­κό σύστη­μα υγεί­ας πρέ­πει να είναι όχι το κυρί­αρ­χο αλλά το συμπλη­ρω­μα­τι­κό στην προ­σπά­θεια τηςυ­γεί­ας των Ελλή­νων». Αυτοί που προ­σκυ­νά­νε τους εφο­πλι­στές, αυτοί που φτιά­χνουν δου­λε­μπο­ρι­κά γρα­φεία για­τους βιο­μή­χα­νους και τάγ­μα­τα εφό­δου απέ­να­ντι σε εργά­τες και συν­δι­κα­λι­στές, ισχυ­ρί­ζο­νται ότι θα τρα­βή­ξουν τοαυ­τί των κλινικαρχών.…μας τα είπαν κι άλλοι. Η νέα «Χρυ­σή Αυγή» είναι κάτι σαν το «νέο ΕΣΥ», φτιαγ­μέ­νο μεπα­λιά, φθαρ­μέ­να υλι­κά. Απο­δει­κνύ­ε­ται ξανά και με αφορ­μή την παν­δη­μία, ότι οι φασί­στες είναι το μακρύ χέρι του­συ­στή­μα­τος αφού ταυ­τί­ζο­νται στις βασι­κές στρα­τη­γι­κές επι­λο­γές του που είναι η συνύ­παρ­ξη με τον ιδιω­τι­κό τομέ­α­και η εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­ση των δημό­σιων νοσοκομείων.

Ορι­σμέ­νοι πονη­ροί θα πουν «μα ήταν οι μόνοι που μας στή­ρι­ξαν» και άλλα τέτοια θλι­βε­ρά επι­χει­ρή­μα­τα. Πρώ­τον, σχε­δόν όλα τα υγειο­νο­μι­κά σωμα­τεία στη χώρα τάχθη­καν ενά­ντια στις ανα­στο­λές εργα­σί­ας, πάλε­ψαν και ακό­μη­και σήμε­ρα παλεύ­ουν ενα­ντί­ον τους. Στη δια­μόρ­φω­ση στά­σης και θέσε­ων που δε θα δια­χω­ρί­ζουν του­ςερ­γα­ζό­με­νους μετα­ξύ τους έπαι­ξαν σημα­ντι­κό ρόλο τόσο η παρά­τα­ξη της ΑΣΥ όσο και άλλα εργα­τι­κά σωμα­τεία από­άλ­λους κλά­δους. Δεύ­τε­ρον, οι ναζί, το κόμ­μα «Έλλη­νες» και άλλοι άνοι­ξαν τις αγκα­λιές τους σε κάθε λογή­ςσυ­νο­μω­σιο­λό­γους που βρή­καν βήμα να δια­τυ­μπα­νί­ζουν κάθε λογής κου­τα­μά­ρα, όπως ήταν οι προ­βο­κά­το­ρες που­γυρ­νού­σαν σε συγκε­ντρώ­σεις με πανό που έγρα­φαν ότι «τα εμβό­λια κρύ­βουν θάνα­το» και άλλα τέτοια. Αξί­ζει­μά­λι­στα να θυμί­σου­με ότι σε έναν τέτοιο τύπο, ο Κορο­ξε­νός έδι­νε μικρό­φω­νο έξω από το ΑΧΕΠΑ. Τρί­τον και­κυ­ριό­τε­ρων… Μετά από μια δεκα­ε­τία εγκλη­μα­τι­κής δρά­σης της Χρυ­σής Αυγής, κανείς πια δεν έχει το δικαί­ω­μα ναλέ­ει «δεν ήξε­ρα, δεν κατά­λα­βα». Άλλω­στε και επει­δή γνω­ρι­ζό­μα­στε σε αυτό το χώρο, ο πρό­ε­δρος του σωμα­τεί­ου­μοι­ρά­ζε­ται και άλλο ένα κοι­νό χαρα­κτη­ρι­στι­κό με τους φασίστες.…τον αντι­κο­μου­νι­σμό. Ο Κορο­ξε­νός δε σεβά­στη­κε­ού­τε την ποδιά του ούτε τα χώμα­τα που πατά­ει.… Είναι αναί­σχυ­ντος! Οι εργα­ζό­με­νοι όχι απλώς πρέ­πει να του­γυ­ρί­σουν την πλά­τη, αλλά έχου­με καθή­κον όλοι, να «σκο­τώ­σου­με» το φίδι πριν σκά­σει από το αυγό του. Η ιστο­ρί­α­τι­μώ­ρη­σε βαριά, όσους δεν αντα­πο­κρί­θη­καν σε αυτό το καθήκον.

Ο Κορο­ξε­νός και οι φίλοι του δεν έχουν καμία δου­λειά εδώ. Έξω οι φασί­στες από το Σωματείο!Ταυτόχρονα, απαι­τού­με από τα υπό­λοι­πα μέλη του ΔΣ, να στα­μα­τή­σουν να σέρ­νο­νται πίσω από τον απερ­χό­με­νο­πρό­ε­δρο και στο θέμα της προ­κή­ρυ­ξης εκλο­γών, τις οποί­ες με περίσ­σιο θρά­σος τις μετέ­φε­ραν μετά τις γιορ­τές και­στην αγκα­λιά του νέου αντι-εργα­τι­κού νόμου Χατζη­δά­κη. Το ΔΣ να αφή­σει τις αστεί­ες δικαιο­λο­γί­ες και ναπρο­χω­ρή­σει άμε­σα σε εκλο­γές. Εκτός αν εμπνέ­ο­νται από το σημε­ρι­νό πρό­ε­δρό τους.Αγωνιστική Συσπεί­ρω­ση Υγειο­νο­μι­κών ΑΧΕΠΑ.

che guevara 008

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο