Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καταγγελία της ΟΕΝΓΕ: Ο βουλευτής της ΝΔ Σαλμάς επιχείρησε να εκφοβίσει γιατρό που «τόλμησε» να αναδείξει τις κυβερνητικές ευθύνες!

Σε πολύ σοβα­ρή καταγ­γε­λία προ­έ­βη η Ομο­σπον­δία Ενώ­σε­ων Νοσο­κο­μεια­κών Για­τρών Ελλά­δος (ΟΕΝΓΕ) ανα­φο­ρι­κά με απει­λη­τι­κό τηλε­φώ­νη­μα που δέχθη­κε ο για­τρός-παθο­λό­γος στην Παθο­λο­γι­κή Κλι­νι­κή του νοσο­κο­μεί­ου Αγρι­νί­ου και μέλος του Γενι­κoύ Συμ­βου­λί­ου της ΟΕΝΓΕ Μάκης Αρα­βα­νής από τον βου­λευ­τή της ΝΔ Μάριο Σαλμά.

Η ΟΕΝΓΕ καλεί τον Πρω­θυ­πουρ­γό και τον Υπουρ­γό Υγεί­ας να πάρουν δημό­σια θέση για την ενέρ­γεια του βου­λευ­τή της Ν.Δ. ο οποί­ος, σύμ­φω­να με την καταγ­γε­λία, φέρε­ται να τηλε­φώ­νη­σε στον για­τρό λέγο­ντάς του τα εξής: «Έχω στα χέρια μου υπο­θέ­σεις ασθε­νών…, μπο­ρεί να βρε­θείς εμπλε­κό­με­νος…, μη με ξανα­πιά­σεις στο στό­μα σου…, να είσαι πιο προ­σε­κτι­κός στις δηλώ­σεις σου».

Ολό­κλη­ρη η ανα­κοί­νω­ση της ΟΕΝΓΕ έχει ως εξής:

Η Ε.Γ της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε κατα­δι­κά­ζει απε­ρί­φρα­στα την απα­ρά­δε­κτη ενέρ­γεια του βου­λευ­τή της Ν.Δ. κ. Σαλ­μά Μάριου ο οποί­ος κάλε­σε στο κινη­τό του τηλέ­φω­νο το μέλος του Γενι­κoύ Συμ­βου­λί­ου της ΟΕΝΓΕ Μάκη Αρα­βα­νή, για­τρό παθο­λό­γο στην Παθο­λο­γι­κή Κλι­νι­κή του νοσο­κο­μεί­ου Αγρι­νί­ου και τον απεί­λη­σε λέγο­ντας: «έχωσταχέριαμουυπο­θέ­σειςασθε­νών…,μπο­ρείναβρε­θείςεμπλε­κό­με­νος…,μημεξανα­πιά­σειςστοστό­μασου…,ναείσαιπιοπρο­σε­κτι­κόςστιςδηλώ­σειςσου».

Ο κ. Σαλ­μάς επι­δί­ω­ξε να εκφο­βί­σει τον συνά­δελ­φο επει­δή «τόλ­μη­σε» να ανα­δεί­ξει τις ευθύ­νες της κυβέρ­νη­σης, της διοί­κη­σης της 6ης ΥΠΕ και του διοι­κη­τή του νοσο­κο­μεί­ου για την κατά­στα­ση που έχει δια­μορ­φω­θεί στο νοσο­κο­μείο του Αγρι­νί­ου. Επει­δή «τόλ­μη­σε» να εκφρά­σει δημό­σια τη δια­φω­νία του με τις δηλώ­σεις του βου­λευ­τή της Ν.Δ., ο οποί­ος κατά τη διάρ­κεια της επί­σκε­ψης του στο νοσο­κο­μείο του Αγρι­νί­ου, επι­χεί­ρη­σε να στο­χο­ποι­ή­σει τους υγειο­νο­μι­κούς λέγο­ντας χαρα­κτη­ρι­στι­κά: «εκτι­μώκαισέβο­μαιτηνπρο­σπά­θειαόλουτουπρο­σω­πι­κού,τααπο­τε­λέ­σμα­ταόμωςδενήτανικα­νο­ποι­η­τι­κά,δενήτανυπέρτουκόσμουαλλάενα­ντί­οντουκόσμου». Έδει­ξε με αυτή του την ενέρ­γεια πόσο «σέβε­ται» έναν συνά­δελ­φο που όπως και οι υπό­λοι­ποι για­τροί του νοσο­κο­μεί­ου Αγρι­νί­ου εφη­με­ρεύ­ει μόνος του, χωρίς άλλο ειδι­κευ­μέ­νο παθο­λό­γο, καλύ­πτο­ντας ταυ­τό­χρο­να το Τμή­μα Επει­γό­ντων Περι­στα­τι­κών, την Παθο­λο­γι­κή Κλι­νι­κή και την Κλι­νι­κή Covid. Έναν για­τρό που, όπως και οι υπό­λοι­ποι συνά­δελ­φοι, κάνει 6–7 ενερ­γείς εφη­με­ρί­ες το μήνα και όταν εφη­με­ρεύ­ει δου­λεύ­ει συνε­χό­με­να 30 και 32 ώρες χωρίς ξεκούραση.

Πρό­κει­ται για μία απα­ρά­δε­κτη ενέρ­γεια η οποία όμως δεν είναι ούτε μεμο­νω­μέ­νη, ούτε ξεκομ­μέ­νη από την έντα­ση του αυταρ­χι­σμού και της κατα­στο­λής σε βάρος των εργα­ζο­μέ­νων. ΕΔΕ σε για­τρούς, περι­κο­πή μισθού σε ειδι­κευό­με­νους για­τρούς επει­δή «αντι­μί­λη­σαν» στον διοι­κη­τή, κάμε­ρες στα σχο­λεία, αστυ­νο­μία στα πανε­πι­στή­μια, απα­γό­ρευ­ση εξέ­τα­σης των δημο­σί­ων υπαλ­λή­λων ως μαρ­τύ­ρων σε βάρος του Ελλη­νι­κού Δημο­σί­ου, σε δίκες με διά­δι­κο το Ελλη­νι­κό Δημό­σιο, νέο χτύ­πη­μα στη συλ­λο­γι­κή οργά­νω­ση και τη συν­δι­κα­λι­στι­κή δρά­ση με το νομο­σχέ­διο έκτρω­μα που κατα­τέ­θη­κε στη Βουλή.

Άλλω­στε και στην περί­πτω­ση του νοσο­κο­μεί­ου Αγρι­νί­ου οι αρμό­διοι του νοσο­κο­μεί­ου και της 6ης ΥΠΕ από την αρχή της παν­δη­μί­ας είχαν αγνο­ή­σει προ­κλη­τι­κά τις επι­ση­μάν­σεις των νοσο­κο­μεια­κών για­τρών, της Ένω­σης Αιτω­λο­α­καρ­να­νί­ας και της ΟΕΝΓΕ, και τώρα που γίνο­νται εμφα­νή τα απο­τε­λέ­σμα­τα της πολι­τι­κής τους προ­σπα­θούν να μετα­κυ­λή­σουν στους υγειο­νο­μι­κούς τις ευθύ­νες όπως έχει γίνει και σε μια σει­ρά άλλων περιπτώσεων.

Ξεκα­θα­ρί­ζου­με προς κάθε κατεύ­θυν­ση ότι δεν θα ζητή­σου­με την άδεια κανε­νός για να εκφρά­ζου­με δημό­σια τις από­ψεις μας. Δεν ανε­χό­μα­στε τη λογο­κρι­σία. Δεν πρό­κει­ται να μας φιμώ­σουν. Τέτοια φαι­νό­με­να πρέ­πει να κατα­δι­κα­στούν και έχουν ήδη κατα­δι­κα­στεί απο­φα­σι­στι­κά στη συνεί­δη­ση των συναδέλφων.

Καλού­με τον Πρω­θυ­πουρ­γό και τον Υπουρ­γό Υγεί­ας να πάρουν δημό­σια θέση για την απα­ρά­δε­κτη ενέρ­γεια του βου­λευ­τή της Ν.Δ.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο