Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ Τ.Ο. ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΤΗΣ ΚΟΑ ΤΟΥ ΚΚΕ: Οι κομμουνιστές παρουσιάστηκαν ως τρομοκράτες σε «αντιτρομοκρατικό σεμινάριο» σε επιβατικό πλοίο

Το απα­ρά­δε­κτο και πρω­το­φα­νές περι­στα­τι­κό που σημειώ­θη­κε την Τρί­τη στο πλοίο «Superfast 1» και επήλ­θε σε γνώ­ση της από μέλη του πλη­ρώ­μα­τος, καταγ­γέλ­λει η ΤΟ Μετα­φο­ρών της ΚΟ Αττι­κής του ΚΚΕ.

Σύμ­φω­να με την καταγ­γε­λία: «Στα πλαί­σια “αντι­τρο­μο­κρα­τι­κού σεμι­να­ρί­ου” που διορ­γα­νώ­θη­κε από τη ναυ­τι­λια­κή εται­ρεία επί του πλοί­ου, ο παρα­δί­δων το σεμι­νά­ριο Wilfred Cooperberg της εται­ρεί­ας “JK Security”, ανα­φε­ρό­με­νος σε οργα­νώ­σεις τρο­μο­κρα­τών και απο­στα­θε­ρο­ποί­η­σης, συμπε­ριέ­λα­βε σε αυτές και τους κομ­μου­νι­στές. Σε αντί­δρα­ση γυναί­κας, μέλους του πλη­ρώ­μα­τος στα λεγό­με­να του, ο Wilfred Cooperberg ρωτού­σε προ­κλη­τι­κά και με ασφα­λί­τι­κο ύφος “εσύ είσαι κομ­μου­νί­στρια;” και “Για­τί το ΚΚΕ τι είναι; Δεν είναι τρο­μο­κρα­τι­κή οργάνωση;”.

Στο βιο­γρα­φι­κό του ανω­τέ­ρω “ινστρού­χτο­ρα”, ανα­φέ­ρε­ται πως “ο κύριος Cooperberg έχει ως προ­ϋ­πη­ρε­σία 14 έτη εργα­ζό­με­νος ως υπεύ­θυ­νος ασφά­λειας στη αερο­πο­ρι­κή εται­ρεία EL AL, επί 13 έτη υπεύ­θυ­νος ασφα­λεί­ας των ισραη­λι­νών ναυ­τι­κών γραμ­μών ZIM και μέχρι το 2018 ήταν σύμ­βου­λος και υπεύ­θυ­νος σε θέμα­τα ασφά­λειας της Ισραη­λι­τι­κής Κοι­νό­τη­τας Αθη­νών”.

Τι πιο φυσιο­λο­γι­κό, λοι­πόν, ένα στοι­χείο τόσο συν­δε­δε­μέ­νο με το κρά­τος-δολο­φό­νο του Ισρα­ήλ να παρα­δί­δει μαθή­μα­τα αντι­κομ­μου­νι­σμού μέσα στα πλοία, την ώρα που οι κομ­μου­νι­στές σηκώ­νουν την πάλη ενά­ντια στη γενο­κτο­νία του Παλαι­στι­νια­κού λαού;

Έχου­με βαθιά γνώ­ση ποιος είναι ο πραγ­μα­τι­κός αντί­πα­λος της εργο­δο­σί­ας και των κυβερ­νή­σε­ων, με ποια­νού τον φόβο κοι­μού­νται και ξυπνούν.

Επι­χει­ρεί­ται, ιδιαί­τε­ρα το τελευ­ταίο διά­στη­μα, από τα επι­τε­λεία της αστι­κής τάξης, με όλα τα μέσα, συντο­νι­σμέ­νη επί­θε­ση στο Κόμ­μα με σκο­πό να επη­ρε­α­στούν οι εργα­τι­κές — λαϊ­κές συνει­δή­σεις. Τέτοια φαι­νό­με­να που σπέρ­νουν τον αντι­κομ­μου­νι­σμό, με κάθε ευκαι­ρία, υπη­ρε­τούν τη στρα­τη­γι­κή επι­λο­γή του κεφα­λαί­ου και των κομ­μά­των τους και τρέ­φο­νται απ’ αυτή, και ως τέτοια θα τα αντιμετωπίσουμε.

Αυτά αλλού… Στα λιμά­νια δεν περ­νά­νε. Καλού­με όλους τους ναυ­τερ­γά­τες, τους εργα­ζό­με­νους σε επα­γρύ­πνη­ση και ετοι­μό­τη­τα. Το πρω­το­φα­νές αυτό περι­στα­τι­κό δεν θα μεί­νει έτσι.

Οι κομ­μου­νι­στές ναυ­τερ­γά­τες έχουν πρω­τα­γω­νι­στή­σει, ανά και­ρούς θυσιά­σει ακό­μα και την ίδια τη ζωή τους, στην πάλη για να εργά­ζο­νται οι συνά­δελ­φοί μας με συγκρο­τη­μέ­να εργα­σια­κά δικαιώ­μα­τα, για μια καλύ­τε­ρη κοι­νω­νία συνολικότερα.

Οι ναυ­τερ­γά­τες ξέρουν πολύ καλά πώς να στέλ­νουν τέτοια στοι­χεία, μαζί και αυτούς που τα στη­ρί­ζουν, στον σκου­πι­δο­τε­νε­κέ της Ιστορίας.

Να βγά­λουν συμπε­ρά­σμα­τα για το ποιος είναι μαζί τους και ποιος απέ­να­ντί τους.

Είναι υπό­λο­γη η ναυ­τι­λια­κή “Attica Group” και η διο­ρι­σμέ­νη εται­ρεία “JK Security”, που ανέ­λα­βε το “σεμι­νά­ριο”, γι’ αυτό το συμ­βάν. Να πάρουν άμε­σα θέση για το περιστατικό.

Οι ναυ­τερ­γά­τες να κατα­δι­κά­σουν συνο­λι­κά αυτό το γεγο­νός. Να απο­μο­νώ­σουν όποιον ξανα­πα­τή­σει το πόδι του πάνω στον κατα­πέλ­τη για να χύσει το αντι­κομ­μου­νι­στι­κό του δηλητήριο».

Πηγή: 902

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο