Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καταρρέουν τα fake news: Ισραηλινό άρμα βομβάρδιζε σπίτια ισραηλινών στο κιμπούτς Μπεέρι

Ένα ακό­μη βίντεο έρχε­ται να δια­λύ­σει την ισραη­λι­νή προ­πα­γάν­δα που ανα­πα­ρά­γουν τα κανά­λια της παρα­πλη­ρο­φό­ρη­σης, του Ισρα­ήλ και των Ευρω­ΝΑ­ΤΟι­κών συμ­μά­χων του, σχε­τι­κά με την «σφα­γή αμά­χων στα κιμπούτς από την Χαμάς».

Βίντεο που μετέ­δω­σε το ισραη­λι­νό «κανά­λι 12», δεί­χνει πλά­να από ελι­κό­πτε­ρο που κατα­γρά­φουν την στιγ­μή που ένα άρμα Merkava που βρί­σκε­ται μέσα στο κιμπούτς Μπε­έ­ρι, που χαρα­κτη­ρί­στη­κε από την ισραη­λι­νή προ­πα­γάν­δα «τόπος σφα­γής πολ­λών αμά­χων», να βομ­βαρ­δί­ζει ένα σπί­τι, το οποίο κατα­στρέ­φε­ται ολοσχερώς.

Το συγκε­κρι­μέ­νο βίντεο έρχε­ται να επι­βε­βαιώ­σει μαρ­τυ­ρί­ες επι­ζώ­ντων και άλλα στοι­χεία, που από την πρώ­τη στιγ­μή σμπα­ρά­λια­ζαν την ισραη­λι­νή προ­πα­γάν­δα και παρα­πέ­μπουν σε χρή­ση βαρέ­ων πυρο­μα­χι­κών του ισραη­λι­νού στρα­τού. Επι­βε­βαιώ­νουν παράλ­λη­λα, ότι ο ισραη­λι­νός στρα­τός έδρα­σε με βάση την «οδη­γία Hannibal», η οποία επι­τρέ­πει την έντο­νη στρα­τιω­τι­κή δρά­ση σε κατοι­κη­μέ­νες περιο­χές που θα οδη­γή­σει σε απώ­λειες αμά­χων και ζημιές, προ­κει­μέ­νου να μην πια­στούν όμη­ροι ισραη­λι­νοί στρα­τιώ­τες και πολίτες.

Το σίγου­ρο λοι­πόν είναι ότι ανε­ξάρ­τη­τα από τα αντα­να­κλα­στι­κά που επέ­δει­ξε ο ισραη­λι­νός στρα­τός, στις 7 Οκτώ­βρη δόθη­καν μάχες μετα­ξύ ενό­πλων από τη μία και από την άλλη πλευ­ρά. Σε πολ­λές από αυτές τις μάχες υπήρ­ξαν και αθώα θύμα­τα, άμα­χοι Ισραη­λι­νοί πολί­τες. Η πραγ­μα­τι­κό­τη­τα όμως φαί­νε­ται πως απέ­χει …μίλια απ’ αυτό που προ­σπα­θεί να παρου­σιά­σει η ισραη­λι­νή προ­πα­γάν­δα, με τη στή­ρι­ξη των ΑμερικανοΝΑΤΟικών

Πηγή: 902.gr

Να ακου­στεί μέχρι τη Γάζα: ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο