Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καταρρίπτεται η εκδοχή της ληστείας στην υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου — Δέχθηκε τραμπουκισμό πριν δολοφονηθεί (Βίντεο)

Νέο βίντεο που βλέ­πει το φως της δημο­σιό­τη­τας καταρ­ρί­πτει την εκδο­χή της ληστεί­ας στην περί­πτω­ση της δολο­φο­νί­ας του Ζακ Κωστό­που­λου. Πιο συγκε­κρι­μέ­να, νέο βίντεο ντο­κου­μέ­ντο από εσω­τε­ρι­κή κάμε­ρα κατα­στή­μα­τος κατα­γρά­φει την στιγ­μή που ο 33χρονος Ζακ προ­σπα­θεί να μπει σε ταχυ­φα­γείο της περιο­χής προ­κει­μέ­νου να πάρει ενα μπου­κά­λι νερό. 

Στο βίντεο που δημο­σί­ευ­σε ενη­με­ρω­τι­κή ιστο­σε­λί­δα φαί­νε­ται πως ένα άτο­μο κλεί­νει την είσο­δο στον Ζακ και τον απω­θεί βίαια, ενι­σχύ­ο­ντας τον ισχυ­ρι­σμό ότι ο Κωστό­που­λος εισήλ­θε στο κοσμη­μα­το­πω­λείο προ­κει­μέ­νου να προ­στα­τευ­τεί και όχι να δια­πρά­ξει ληστεία. Στο βίντεο διάρ­κειας ενός λεπτού και 6 δευ­τε­ρο­λέ­πτων φαί­νε­ται μια καθη­με­ρι­νή κίνη­ση στο ταχυ­φα­γείο, μέχρι το σημείο όπου φαί­νε­ται ένας πελά­της να βγαί­νει από το κατάστημα.

Εκεί­νη την ώρα (14.52.02 ανα­φέ­ρε­ται στο βίντεο) φαί­νε­ται να φτά­νει στην είσο­δο ο Ζακ Κωστό­που­λος. Ο Ζακ επι­χει­ρεί να μπει στο κατά­στη­μα, όμως τον εμπο­δί­ζει ένας άντρας με κίτρι­νο μπλου­ζά­κι. Η φασα­ρία και οι φωνές τρα­βούν την προ­σο­χή του υπάλ­λη­λου και του πελάτη.

Το βίντεο δεί­χνει τον Ζακ να εμπο­δί­ζε­ται έντο­να από τον άνδρα που φορά­ει κίτρι­νο μπλου­ζά­κι και φαί­νε­ται ξεκά­θα­ρα να κάνει αρκε­τά βήμα­τα στο πλάι εξαι­τί­ας της απώ­θη­σης που δέχε­ται. Στο σημείο φτά­νουν αμέ­σως και άλλοι δυο. Ο ένας εκ των δύο, του δίνει νερό. Στην συνέ­χεια ο Ζακ απο­χω­ρεί και ο άνδρας με το κίτρι­νο ρού­χο σηκώ­νει το χέρι του προς τον 33χρονο. 

Τα όσα δεί­χνει το βίντεο επι­βε­βαιώ­νο­νται από την κατά­θε­ση υπαλ­λή­λου του ταχυ­φα­γεί­ου, σύμ­φω­να με τον οποίο ο Ζακ πράγ­μα­τι επι­χεί­ρη­σε να εισέλ­θει στο μαγα­ζί και κάποιος τον απώ­θη­σε βίαια. Επι­πλέ­ον,  υπάρ­χει κατα­γε­γραμ­μέ­νη ενώ­πιον του ανα­κρι­τή η μαρ­τυ­ρία νεα­ρής γυναί­κας η οποία κατέ­θε­σε ότι τον είδε νωρί­τε­ρα να περ­νά­ει από την πλευ­ρά της Πατη­σί­ων και να φωνά­ζει “βοή­θεια”. 

Η συνέ­χεια- και η τρα­γι­κή κατά­λη­ξη- είναι γνω­στή, με τον Ζακ να μπαί­νει στο κοσμη­μα­το­πω­λείο και να δέχε­ται το άγριο λιν­τσά­ρι­σμα που, στην συνέ­χεια, όπως όλα δεί­χνουν, οδή­γη­σε στο θάνα­το του. 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο