Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κατεπείγουσα αγωγή κατά της στάσης εργασίας της ΟΛΜΕ στις 28/6 — Εφαρμόζουν το έκτρωμα Χατζηδάκη

Κατε­πεί­γου­σα αγω­γή κατέ­θε­σε η Υπουρ­γός Παι­δεί­ας και Θρη­σκευ­μά­των Νίκη Κερα­μέ­ως κατά της Ομο­σπον­δί­ας Λει­τουρ­γών Μέσης Εκπαί­δευ­σης (ΟΛΜΕ), ζητώ­ντας από το Μονο­με­λές Πρω­το­δι­κείο Αθη­νών να ανα­γνω­ρί­σει ως παρά­νο­μη και κατα­χρη­στι­κή την τρί­ω­ρη στά­ση εργα­σί­ας που εξήγ­γει­λε η ΟΛΜΕ για τη Δευ­τέ­ρα 28 Ιου­νί­ου και ώρες 11 πμ — 2 μ.μ., κατά τις οποί­ες είναι προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νες οι εξε­τά­σεις εισα­γω­γής στα Πρό­τυ­πα Σχο­λεία, και να απα­γο­ρευ­θεί η πραγ­μα­το­ποί­η­σή της. Η αγω­γή θα εκδι­κα­στεί σήμε­ρα, Σάβ­βα­το, το μεση­μέ­ρι, λόγω του κατεπείγοντος.

Μάλι­στα σε δηλώ­σεις του ο πρω­θυ­πουρ­γός, επι­στρα­τεύ­ει τον κοι­νω­νι­κό αυτο­μα­τι­σμό προ­κει­μέ­νου να δικαιο­λο­γή­σει την ποι­νι­κο­ποί­η­ση του συν­δι­κα­λι­στι­κού δικαιώ­μα­τος στην απερ­γία και την επί­θε­ση σε βάρος των εκπαι­δευ­τι­κών, ανα­φέ­ρο­ντας ότι, «πλη­ρο­φο­ρη­θή­κα­με χθες δυστυ­χώς ότι η ΟΛΜΕ επέ­λε­ξε να προ­κη­ρύ­ξει απερ­γία για να εμπο­δί­σει εξε­τά­σεις νέων παι­διών που θέλουν να διεκ­δι­κή­σουν θέσεις σε ένα δημό­σιο πρό­τυ­πο ή πει­ρα­μα­τι­κό σχο­λείο. Για αυτό και προ­σφύ­γα­με άμε­σα στη δικαιο­σύ­νη και εκτι­μώ και ελπί­ζω ότι η απερ­γία θα κηρυ­χθεί παρά­νο­μη έτσι ώστε οι εξε­τά­σεις να διε­ξα­χθούν κανο­νι­κά και να στα­μα­τή­σου­με να είμα­στε όμη­ροι τέτοιων ξεπε­ρα­σμέ­νων συν­δι­κα­λι­στι­κών αντι­λή­ψε­ων». Ενώ, κλι­μα­κώ­νο­ντας την προ­κλη­τι­κό­τη­τά του και επι­βε­βαιώ­νο­ντας ότι ο νόμος — έκτρω­μα του Κ. Χατζη­δά­κη, επι­χει­ρεί, εκτός των άλλων αντερ­γα­τι­κών δια­τά­ξε­ων, να χτυ­πή­σει και το δικαί­ω­μα στην απερ­γία προ­κει­μέ­νου να επι­βλη­θεί «σιγή νεκρο­τα­φεί­ου» στους χώρους δου­λειάς, ο Κ. Μητσο­τά­κης, υπο­στη­ρί­ζει ότι, «μια από τις θετι­κές επι­πτώ­σεις του εργα­σια­κού νομο­σχε­δί­ου που ψηφί­σα­με είναι ότι αν η απερ­γία κηρυ­χθεί παρά­νο­μη δεν θα μπο­ρεί να επι­στρέ­ψει από το παρά­θυ­ρο σε κάποιο δευ­τε­ρο­βάθ­μιο φορέα».

Ωστό­σο ο πρω­θυ­πουρ­γός και το υπουρ­γείο Παι­δεί­ας απο­φεύ­γουν να ανα­φέ­ρουν ότι φέρουν την ευθύ­νη για την κατά­στα­ση που έχει δημιουρ­γη­θεί, καθώς όπως καταγ­γέλ­λουν οι εκπαι­δευ­τι­κοί, το υπουρ­γείο Παι­δεί­ας και η Διεύ­θυν­ση Δευ­τε­ρο­βάθ­μιας Εκπαί­δευ­σης Α’ Αθή­νας επι­χει­ρούν να εφαρ­μό­σουν τον νόμο — έκτρω­μα του Κ. Χατζη­δά­κη στην εκπαί­δευ­ση, αφού, δίνουν ρεπό αντί για επι­μί­σθιο για την επι­τή­ρη­ση στις εξε­τά­σεις στα Πρότυπα.

«Εκτός του ότι η συμ­με­το­χή των εκπαι­δευ­τι­κών σε αυτήν την δια­δι­κα­σία επι­βάλ­λε­ται ως υπο­χρε­ω­τι­κή και άμι­σθη από την διοί­κη­ση, εφαρ­μό­ζε­ται παράλ­λη­λα και το πνεύ­μα του νόμου Χατζη­δά­κη, με προ­φο­ρι­κές υπο­σχέ­σεις για μία μέρα άδεια αντί επι­μι­σθί­ου στους επι­τη­ρη­τές και τις επι­τη­ρή­τριες στις εν λόγω εξε­τά­σεις», ανα­φέ­ρει σε ανα­κοί­νω­σή της η ΟΛΜΕ.

Ενώ σε ανα­κοί­νω­σή τους οι Α’, Β’, Γ’, Ε’ και Ζ’ ΕΛΜΕ Α’ Αθή­νας, σημειώ­νουν τα εξής: «Απί­στευ­το και όμως αλη­θι­νό! Στις 23/06/21 σε εξ απο­στά­σε­ως ενη­μέ­ρω­ση (τηλε­διά­σκε­ψη) με στε­λέ­χη των σχο­λι­κών μονά­δων της Α΄ Αθή­νας, ο προϊ­στά­με­νος της Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθή­νας ζήτη­σε από τους διευ­θυ­ντές να ορί­σει κάθε σχο­λείο έναν εκπαι­δευ­τι­κό, προ­κει­μέ­νου να επι­τη­ρή­σει τη Δευ­τέ­ρα 28/06/21 στις εξε­τά­σεις για τα Πρό­τυ­πα σχο­λεία (1ο Πρό­τυ­πο Γυμνά­σιο-Λύκειο Αθή­νας, 2ο Πρό­τυ­πο Γυμνά­σιο-Λύκειο Αθή­νας) και επει­δή δεν προ­βλέ­πε­ται αμοι­βή, να δοθεί από τους διευ­θυ­ντές μια μέρα άδεια!!! Αἰδώς Ἀργε­ῖοι! Καλού­με τους συνα­δέλ­φους να μην απο­δε­χτούν, με αυτές τις προ­ϋ­πο­θέ­σεις, να ορι­στούν ως επι­τη­ρη­τές για τις εξε­τά­σεις των Προτύπων».

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο