Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Κιβωτός του Κόσμου»: Βαριές κατηγορίες στον π. Αντώνιο και την πρεσβυτέρα

Βαρύ­τα­τες κατη­γο­ρί­ες που αφο­ρούν τα οικο­νο­μι­κά πεπραγ­μέ­να της «Κιβω­τού του Κόσμου» απήγ­γει­λε ο εισαγ­γε­λέ­ας σε βάρος του ιδρυ­τή του ΜΚΟ πατέ­ρα Αντω­νί­ου και της συζύ­γου του.

Με το πέρας της έρευ­νας που διε­νέρ­γη­σε επί σει­ρά μηνών, για την οικο­νο­μι­κή δια­χεί­ρι­ση της «Κιβω­τού», ο εισαγ­γε­λέ­ας Ιωάν­νης Σέβης άσκη­σε ποι­νι­κή δίω­ξη σε βάρος του πατέ­ρα Αντώ­νιου και της πρε­σβυ­τέ­ρας, Στα­μα­τί­ας Γεωρ­γα­ντή, για τα κακουρ­γή­μα­τα της απι­στί­ας, της υπε­ξαί­ρε­σης και της νομι­μο­ποί­η­σης παρά­νο­μου χρή­μα­τος. Σύμ­φω­να με την δίω­ξη η πρε­σβυ­τέ­ρα φέρε­ται να έχει τελέ­σει τα αδι­κή­μα­τα της απι­στί­ας και της υπε­ξαί­ρε­σης ως φυσι­κός αυτουρ­γός ενώ στον κλη­ρι­κό σύζυ­γό της απο­δί­δε­ται ηθι­κή αυτουρ­γία στις παρα­πά­νω πρά­ξεις. Και οι δύο βαρύ­νο­νται με πρά­ξεις που αφο­ρούν ξέπλυ­μα χρημάτων.

Στη δικο­γρα­φία που σχη­μα­τί­στη­κε, κατη­γο­ρού­με­νοι για αδί­κη­μα σε βαθ­μό πλημ­με­λή­μα­τος είναι επί­σης ένα πρό­σω­πο του οικο­γε­νεια­κού κύκλου των βασι­κών κατη­γο­ρου­μέ­νων καθώς και ένας πρώ­ην εργα­ζό­με­νος στον ΜΚΟ.

Το αδί­κη­μα αφο­ρά συνέρ­γεια σε πλημ­με­λη­μα­τι­κή υπε­ξαί­ρε­ση και όσον αφο­ρά τον υπάλ­λη­λο σχε­τί­ζε­ται με τη φερό­με­νη επι­στρο­φή μέρους του μισθού του (30.000 ευρώ) στο ταμείο της «Κιβω­τού». Για τον συγ­γε­νή των βασι­κών κατη­γο­ρου­μέ­νων η κατη­γο­ρία αφο­ρά το ποσό των 57.000 ευρώ που εντο­πί­στη­καν σε θυρί­δα του.

Τόσο ο κλη­ρι­κός όσο και η σύζυ­γός του στις εξη­γή­σεις που κλή­θη­καν να δώσουν στον εισαγ­γε­λέα φέρο­νται να αρνή­θη­καν κατη­γο­ρί­ες που τους αποδίδονται.

Στη δικο­γρα­φία ανα­φέ­ρε­ται ότι το ζευ­γά­ρι εμφα­νί­ζει τερά­στιες δαπά­νες χωρίς αιτιο­λο­γία, όπως η αγο­ρά ακι­νή­του στην Πωγω­νια­νή και τα έξο­δα για τις επι­σκευ­ές που έγι­ναν σε αυτό. Η κατη­γο­ρία της απι­στί­ας πλην αυτών των δεδο­μέ­νων φαί­νε­ται να σχε­τί­ζε­ται και με εκτα­μιεύ­σεις 2.000.000 ευρώ από τα ταμεία της Κιβω­τού για τα οποία δεν υπάρ­χουν παρα­στα­τι­κά. Κατά τις εισαγ­γε­λι­κές αρχές τα χρή­μα­τα αυτά εκτα­μιεύ­τη­καν για άλλους σκο­πούς από αυτούς που υπη­ρε­τεί η οργάνωση.

Η υπε­ξαί­ρε­ση που βαρύ­νει τον πατέ­ρα Αντώ­νιο και την πρε­σβυ­τέ­ρα αφο­ρά τα χρή­μα­τα και τιμαλ­φή ύψους περί­που 470.000 ευρώ που βρέ­θη­καν στο δια­μέ­ρι­σμα της οργά­νω­σης που χρη­σι­μο­ποιού­σε ο πατέ­ρας Αντώ­νιος, αλλά και τα χρή­μα­τα, τα κοσμή­μα­τα και τις χρυ­σές λίρες που εντο­πί­στη­καν σε θυρί­δες. Τέλος αφο­ρά και ποσό 300.000 ευρώ που φέρε­ται να λεί­πει από τα δια­θέ­σι­μα της οργάνωσης.

 

ΙΔΕΕΣ και «ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ» που άλλα­ξαν το ποδό­σφαι­ρο – Γιάν­νης Γεωργάκης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο