Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ: Το ΌΧΙ του ελληνικού λαού το 1940 μας διδάσκει να πούμε και σήμερα το δικό μας ΌΧΙ

«Η 28η Οκτω­βρί­ου 1940 και τα γεγο­νό­τα που ακο­λού­θη­σαν τη δεκα­ε­τία του 1940 απο­τε­λούν πηγή έμπνευ­σης και εξα­γω­γής ιστο­ρι­κών διδαγ­μά­των» και «μας διδά­σκει να πού­με και σήμε­ρα το δικό μας ΌΧΙ» τονί­ζει σε ανα­κοί­νω­σή της για την επέ­τειο η Κίνη­ση για την Εθνι­κή Άμυ­να (ΚΕΘΑ).

Ανα­φέ­ρει συγκεκριμένα:

ΚΕΘΑ logo

  • «Τιμά­με το ΌΧΙ του Ελλη­νι­κού λαού ‑και όχι του δικτά­το­ρα Μετα­ξά- ενά­ντια στο φασί­στα εισβολέα.
  • Τιμά­με τους νεκρούς του αγώ­να του στρα­τού και του λαού μας στο μέτω­πο και στα μετόπισθεν.
  • Τιμά­με τους πατριώ­τες αξιω­μα­τι­κούς και υπα­ξιω­μα­τι­κούς, που μαζί με τα παι­διά του ελλη­νι­κού λαού πολέ­μη­σαν απέ­να­ντι σε έναν υπέρ­τε­ρο εχθρό και τον έτρε­ψαν σε φυγή, μη υπα­κού­ο­ντας στις εντο­λές της ηττο­πα­θούς φασι­στι­κής κυβέρ­νη­σης Μετα­ξά, για υπο­χώ­ρη­ση από τα σύνο­ρα και άμυ­να νοτιότερα.
  • Τιμά­με αυτούς που επέ­λε­ξαν να μην υπα­κού­σουν στο γενι­κό “ρεύ­μα” να φύγουν για τη Μέση Ανα­το­λή, αλλά έμει­ναν στον τόπο τους να πολε­μή­σουν τον κατα­κτη­τή, εκφρά­ζο­ντας έτσι με τον καλύ­τε­ρο τρό­πο το γνή­σιο λαϊ­κό πατριω­τι­σμό τους!
  • Τιμά­με τους εκα­το­ντά­δες χιλιά­δες λαού, αγω­νι­στές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ που έγρα­ψαν λαμπρές σελί­δες με τον αγώ­να τους ενά­ντια στους κατα­κτη­τές και τους ντό­πιους συνερ­γά­τες τους.

Ο Β’ παγκόσμιος πόλεμος ήταν αποτέλεσμα της κρίσης του 1929 και των αντιθέσεων μεταξύ των τότε ιμπεριαλιστικών χωρών για το ξαναμοίρασμα  του κόσμου, των αγορών, των πρώτων υλών. Ταυτόχρονα, στόχος και των δύο ιμπεριαλιστικών μπλοκ και των συμμάχων τους, ήταν  να σβήσουν από το χάρτη τη Σοβιετική Ένωση που αποτελούσε φάρο για όλους τους λαούς και τελικά ήταν αυτή που συνέβαλε καθοριστικά στη συντριβή του ναζισμού.

💥  Στις μέρες μας η ΕΕ, κυβερνήσεις χωρών και κόμματα διαστρεβλώνουν την ιστορία του Β’ παγκόσμιου πολέμου, προσπαθώντας να μειώσουν την αντιφασιστική νίκη των λαών εξισώνοντας το φασισμό με τον κομμουνισμό.

Κατα­δι­κά­ζου­με την σκό­πι­μη, επι­κίν­δυ­νη και ανι­στό­ρη­τη προ­σπά­θεια της Ευρω­παϊ­κής Ένω­σης,  να υιο­θε­τή­σει πρό­σφα­τα ψήφι­σμα, με βάση το οποίο  ο Β’ Παγκό­σμιος Πόλε­μος,  ξεκί­νη­σε με την ευθύ­νη τόσο της ναζι­στι­κής Γερ­μα­νί­ας, όσο και της Σοβιε­τι­κής Ένω­σης, εξι­σώ­νο­ντας το θύτη με το θύμα. Πρό­κει­ται για μία προ­σπά­θεια  της ΕΕ που εντάσ­σε­ται στην ευρύ­τε­ρη στρα­τη­γι­κή της για συκο­φά­ντη­ση του κομμουνισμού.

Σήμερα, οι ανταγωνισμοί ανάμεσα στις ΗΠΑ — ΝΑΤΟ — ΕΕ με τη Ρωσία, την Κίνα αλλά και τη συμμετοχή δεκάδων κρατών, για την κυριαρχία στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και Ανατολικής Μεσογείου για το ξαναμοίρασμα ενεργειακών  πηγών, οδών μεταφοράς και αγορών, φέρνουν πιο κοντά τον κίνδυνο γενικευμένης ανάφλεξης στην περιοχή.

Οι αλλε­πάλ­λη­λοι ιμπε­ρια­λι­στι­κοί πόλε­μοι που διε­ξά­γο­νται τα τελευ­ταία πολ­λά χρό­νια, δεν αφή­νουν κανέ­να περι­θώ­ριο εφη­συ­χα­σμού, ενώ καταρ­ρί­πτε­ται στην πρά­ξη ο επι­κίν­δυ­νος εφη­συ­χα­σμός που καλ­λιερ­γεί η κυβέρ­νη­ση στο λαό.

Αποδεικνύουν περίτρανα  ότι “Ειρήνη, σταθερότητα, ασφάλεια” δεν μπορούν να υπάρξουν στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και των ιμπεριαλιστικών οργανισμών μέσα στους οποίους συμμετέχει ενεργά και η χώρα μας.

Η φωτιά του πολέ­μου πλη­σιά­ζει επι­κίν­δυ­να  με τη νέα “Συμ­φω­νία Αμοι­βαί­ας Αμυ­ντι­κής Συνερ­γα­σί­ας” ΗΠΑ — Ελλά­δας,  που πρό­σφα­τα υπέ­γρα­ψε η κυβέρ­νη­ση και  εμπλέ­κει ακό­μα βαθύ­τε­ρα  τις Ένο­πλες Δυνά­μεις και τον λαό  της χώρας στους Αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κούς ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς. Η νέα εισβο­λή της Τουρ­κί­ας στο έδα­φος της Συρί­ας, με τις ευλο­γί­ες των ιμπε­ρια­λι­στών, έρχε­ται να προ­σθέ­σει αίμα, θάνα­το και προ­σφυ­γιά  στο Συρια­κό λαό και  στους κουρ­δι­κούς πλη­θυ­σμούς της περιοχής,

💥  Το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και ο λαός μας, δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από τη συμμετοχή της πατρίδας μας στους πολέμους ενάντια σε άλλους λαούς της περιοχής, στους οποίους μας εμπλέκουν το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, οι ΗΠΑ, με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ και των προηγούμενων, στο όνομα της “γεωστρατηγικής αναβάθμισης” της χώρας.

Η 28η Οκτω­βρί­ου 1940 μας διδά­σκει, να πού­με και σήμε­ρα το δικό μας ΌΧΙ στην πολι­τι­κή της φτώ­χειας και της εξα­θλί­ω­σης των οικο­γε­νειών μας και του λαού ολό­κλη­ρου. Και τότε, όπως και σήμε­ρα, που όλα “τα ‘σκια­ζε η φοβέ­ρα και τα πλά­κω­νε η σκλα­βιά” ο λαός ήταν στη γωνία. Όμως μια χού­φτα πρω­το­πό­ροι αντι­φα­σί­στες, αγω­νι­στές ξεκί­νη­σαν τον αγώ­να και σάλ­πι­σαν την αντί­στα­ση στον εισβο­λέα, σε δύσκο­λες συν­θή­κες, με τρι­πλή κατο­χή, έχο­ντας να αντι­με­τω­πί­σουν και την ηττο­πά­θεια, αλλά και τους συνερ­γά­τες του κατακτητή.

Αυτοί οι πραγ­μα­τι­κοί πατριώ­τες μαχη­τές της αντί­στα­σης, που γιγα­ντώ­θη­κε στη συνέ­χεια, είναι φωτει­νά παρα­δείγ­μα­τα για την στά­ση μας σήμε­ρα! Τα ίδιο και ο λαός μας μπο­ρεί, σηκώ­νο­ντας  το κεφά­λι , να αντι­στα­θεί σε ότι  του επι­βά­λουν και να αγω­νι­στεί για μια καλύ­τε­ρη ζωή ‚όπως είναι αυτή που του αξί­ζει! Αυτή η επο­ποι­ία της Εθνι­κής Αντί­στα­σης να απο­τε­λέ­σει φάρο ειδι­κά για τα στε­λέ­χη των Ενό­πλων Δυνάμεων.

Ας αντιτάξουμε λοιπόν κι εμείς σήμερα τα δικά μας ΌΧΙ!

  • ΌΧΙ στους ομοϊ­δε­ά­τες των δοσί­λο­γων και των κου­κου­λο­φό­ρων που συνερ­γά­στη­καν με τους κατακτητές!
  • ΌΧΙ στη σημε­ρι­νή πολι­τι­κή εξα­θλί­ω­σης του λαού στον οποίο κι εμείς οι στρα­τιω­τι­κοί ανήκουμε!
  • ΌΧΙ στους πολέ­μους τους, που εκτός των άλλων, υπο­χρε­ώ­νουν χιλιά­δες πρό­σφυ­γες να εγκα­τα­λεί­πουν τα σπί­τια τους και να πνί­γο­νται στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο!
  • ΌΧΙ στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ που αιμα­το­κυ­λούν ξένους λαούς με την συμ­με­το­χή της Ελλάδας!
  • ΌΧΙ στις ξένες βάσεις!
  • ΌΧΙ ο στρα­τός μας εκτός συνόρων!»
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο