Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κινητοποίηση για την απαράδεκτη απόφαση της δίκης του Ζακ Κωστόπουλου

Κινη­το­ποί­η­ση Φοι­τη­τι­κών Συλ­λό­γων πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε στο κέντρο της Αθή­νας, κατα­δι­κά­ζο­ντας την απα­ρά­δε­κτη από­φα­ση του δικα­στη­ρί­ου για τη δολο­φο­νία του Ζακ Κωστό­που­λου που «έρι­ξε στα μαλα­κά» τον κοσμη­μα­το­πώ­λη και τον μεσί­τη και αθώ­ω­σε τους εμπλε­κό­με­νους αστυνομικούς.

Όπως τόνι­σαν οι Φοι­τη­τι­κοί Σύλ­λο­γοι, «η συγκε­κρι­μέ­νη από­φα­ση προ­σβάλ­λει το κοι­νό περί δικαί­ου αίσθη­μα, παρα­κάμ­πτει τα αδιά­ψευ­στα απο­δει­κτι­κά στοι­χεία (βίντεο κ.λπ), τρο­φο­δο­τεί­ται από τη δια­χρο­νι­κή ανο­χή των κυβερ­νή­σε­ων στην αστυ­νο­μι­κή αυθαι­ρε­σία. Απο­τε­λεί επι­κίν­δυ­νη εξέ­λι­ξη, αφού “αθω­ώ­νει” ακό­μα και την απρο­σχη­μά­τι­στη αστυ­νο­μι­κή βία. Στην πραγ­μα­τι­κό­τη­τα, επι­βε­βαιώ­νει ηχη­ρά τον ρόλο της “τυφλής” δικαιο­σύ­νης, που, υπε­ρα­σπί­ζε­ται τη δρά­ση άλλων μηχα­νι­σμών του κρά­τους, την έντα­ση της κατα­στο­λής και του αυταρχισμού».

Ακό­μα οι ΦΣ κατήγ­γει­λαν «την απρό­κλη­τη επί­θε­ση των αστυ­νο­μι­κών στην Μάγδα Φύσ­σα, μητέ­ρα του δολο­φο­νη­μέ­νου αντι­φα­σί­στα Π. Φύσ­σα, μέσα και έξω από τη δικα­στι­κή αίθουσα».

Και επι­ση­μαί­νουν: «Παλεύ­ου­με ενά­ντια σε κάθε μορ­φή εκδή­λω­σης ρατσι­στι­κής και ομο­φο­βι­κής συμπε­ρι­φο­ράς και βίας, απέ­να­ντι στις κοι­νω­νι­κές δια­κρί­σεις που γεν­νά­ει και ανα­πτύσ­σει η βαρ­βα­ρό­τη­τα του σάπιου συστή­μα­τος της εκμε­τάλ­λευ­σης και καταπίεσης».

Πηγή: 902.gr

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο