Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Άμεση άρση του εμπάργκο στη Συρία και ανεμπόδιστη ροή ανθρωπιστικής βοήθειας στους σεισμόπληκτους λαούς

Την άμε­ση άρση του εμπάρ­γκο στη Συρία και την ανε­μπό­δι­στη ροή ανθρω­πι­στι­κής βοή­θειας στο λαό της Συρί­ας και της Τουρ­κί­ας ζητά η Ευρω­κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ομά­δα του ΚΚΕ, με επι­στο­λή που απέ­στει­λε προς την Πρό­ε­δρο της Ευρω­παϊ­κής Επι­τρο­πής, Ούρ­σου­λα Φον Ντερ Λαιεν.

Η επι­στο­λή των ευρω­βου­λευ­τών του Κόμ­μα­τος, Κώστα Παπα­δά­κη και Λευ­τέ­ρη Νικο­λά­ου-Αλα­βά­νου έχει ως εξής:

«Μετά την ανεί­πω­τη τρα­γω­δία στην Τουρ­κία και τη Συρία με πολ­λές χιλιά­δες νεκρούς και αγνο­ού­με­νους το κύριο καθή­κον αυτή τη στιγ­μή είναι άμε­σα να εκφρα­στεί πολύ­μορ­φη στή­ρι­ξη και αλλη­λεγ­γύη στους πλη­γέ­ντες τόσο στην Τουρ­κία όσο και στη Συρία.

Ιδιαί­τε­ρα ο λαός της Συρί­ας έχει από­λυ­τη ανά­γκη άμε­ση ανθρω­πι­στι­κή βοή­θεια, υλι­κά πρώ­της ανά­γκης, φάρ­μα­κα. Ωστό­σο, το εμπάρ­γκο των ΕΕ,ΗΠΑ,ΝΑΤΟ, το οποίο συνο­δεύ­ει την πολύ­χρο­νη επέμ­βα­σή τους και βιώ­νει ο λαός της Συρί­ας συνε­χί­ζε­ται παρά τον κατα­στρο­φι­κό σει­σμό και στέ­κε­ται εμπό­διο ακό­μα και στην έκφρα­ση αλλη­λεγ­γύ­ης. Αυτές τις ώρες μια μεγά­λη προ­σπά­θεια εξα­σφά­λι­σης υλι­κής βοή­θειας για τους σει­σμο­πα­θείς της Τουρ­κί­ας και της Συρί­ας από εργα­τι­κά συν­δι­κά­τα και άλλους μαζι­κούς φορείς βρί­σκε­ται σε εξέ­λι­ξη στην χώρα μας την Ελλά­δα και σε άλλες χώρες.

Απευ­θύ­νου­με έκκλη­ση με ευθύ­νη της ΕΕ να αρθεί αμέ­σως το απα­ρά­δε­κτο εμπάρ­γκο και οι κυρώ­σεις σε βάρος της Συρί­ας. Να εξα­σφα­λι­στεί ανε­μπό­δι­στη απο­στο­λή ανθρω­πι­στι­κής βοή­θειας στον λαό της Συρί­ας και της Τουρκίας».

902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο